Miért van ennyi beszűkűlt látókörű álszent ember?
Azokra a 'szülőkre' gondolok, akik azt kérdezgetik itt, hogy engedjék e, hogy a 15-17 éves lányaiknak barátja legyen.. Ember, te 15 évesen nem vágytál arra hogy valaki kicsit is szeressen..?
Vagy, miért kell úgy kiakadni azon, hogy 17-18 éves lányok le akarnak feküdni a barátjukkal? Ilyen korban kipróbálgatja, és aztán kb 23-25 éves korra lenyugszik, és férjhez megy.. (Megsúgom,anyáink gyakran már ilyen korban gyereket szültek..!)
Vagy.. a következő aranyos kérdéscsoport.. festheti-e a körmét a 14 év körüli lány.. Mikor fesse szerencsétlen, ha nem ilyenkor?! 40 évesen slattyogjon rikítórózsaszín körmökkel, mert nem volt alkalma megtapasztalni fiatal korában, hogy az a bizonyos szín hogyan is áll neki?
Bocsánatot kérek előre is, azoktól akit sértett ez a kérdés, de ez már régóta mozgatja a fantáziámat.!
Mert még korai. Annak ellenére, hogy ma már ezt találják természetesnek a fiatalok.,
Azért nem azonos, hogy egy lány 18 évesen egyik férfi után a másikkal fekszik le, vagy 18 évesen már férjnél van, mint anyáink.
Egyetértek!
Ezen az oldalon mindenki szereti magát nagyon erkölcsösnek és emberileg feddhetetlennek beállítani, aki pedig kicsit is nyitottabb/megértőbb, lehurrogják. De hát mit tegyünk, ha a világunk is ilyen? : )
"15 évesen nem vágytál arra hogy valaki kicsit is szeressen.."
Képzeld nem.
"Vagy, miért kell úgy kiakadni azon, hogy 17-18 éves lányok le akarnak feküdni a barátjukkal? Ilyen korban kipróbálgatja, és aztán kb 23-25 éves korra lenyugszik, és férjhez megy.. (Megsúgom,anyáink gyakran már ilyen korban gyereket szültek..!) "
Hagyjuk már ezt a szüleink így meg úgy, ja csak 20 évesen nem iskolapadba ültek hanem dolgoztak és legalább magukat eltartották. Különben meg régen sem sokan szültek 18 évesen ez hülyeség.
Nekem most fog megszületni lassan a kislányom, és ha akarja akkor festem be neki a körmét amikor akarja majd...
Pasizásnál meg fel kell készíteni a dolgokra, beszélgetni kell vele, és akkor ha eljön az ideje helyesen fog cselekedni és egy olyan fiúval fog lefeküdni először akit szeret, és nem az lesz a lényeg, hogy túlessen rajta.
A partner váltogatásról, meg annyit, hogy ahhoz hogy megtalálja az igazit, válogatni kell. Mi sem az első pasihoz mentünk férjhez, aki meg igen az meg sorra meg is csalja a férjüket, csak ez titok :)
Én laza vagyok, és annak a híve, hogy a gyereket fel kell készíteni az életre, és nem tiltással, hanem elmagyarázással.
2 éves fiúcska mamája és hamarosan egy kislány mamája
Teljesen egyetértek. Akármennyire is bizonygatják itt az ellenkezőjét, a hormonok kamaszkorban indulnak be, és az, hogy valakinek 16 évesen barátja van, vagy 12 évesen festi a körmét satöbbi, mind teljesen természetes és egyáltalán nem elítélendő dolog. Persze, SAJNOS sok fiatal és sok szülő is úgy értelmezi ezt, hogy tinikorban mindent meg kell engedni a gyereknek. Nem, ez nem így van! Elvileg mindenki rendelkezik aggyal, a szülő tanítsa meg használni azt. Mutasson a gyereknek egy normális, kiegyensúlyozott, követendő értékrendet - a normális értékrend pedig nem az, hogy "nem érdekelsz gyerekem, menjél csinálj amit akarsz", de nem is az, hogy túlkorlátozzuk a gyereket. Valahol a két véglet között kell megtalálni az arany középutat, és kicsi korától fogva arra nevelni a gyerekünket, hogy megmaradjon a normál határokon belül.
Nem normális, hogy valaki 15 évesen fűvel-fával lefekszik, de az sem, hogy a szülői tiltás hatására még csak rá sem mer nézni az ellenkező nemre.
Az sem normális, hogy a gyerek nagyképűen, másokra fittyet hányva, mindent eltiporva feltűnősködjön, de az sem elfogadható, ha a szülő helytelen nevelése miatt zárkózottá válik, aki fél az emberek társaságától.
Szerintem nem álszentség hanem egy normális értékrend.
Le lehet pontozni de mikor a 15-16 éves azért hisztizik, hogy nem aludhat a barátjánál én megtudom érteni a szülőt. Szerencsére nekem soha nem akartak ilyent a gyerekeim de nekem sem férne bele.
Azért mert 15-16 éveseknek nem kéne a barátjuknál aludni az nem beszűkült látásmód,vagy álszentség,hanem normális értékrend.persze 15-16 évesek járnak egymással,miért ne ismerkedjenek a másik nemmel a párkapcsolat fogalmával,együtt tanuljanak mozizzanak,strandoljanak stb. De minek kéne együtt aludni,meg szexelni,meg együtt nyaralni??
Szerintem senkinek sincs azzal problémája ha egy 17-18 éves lány lefekszik a barátjával,nem olvastam még olyan kérdést amiben ez probléma lett volna.
A másik 14 éves kislánynak a műköröm az ami abszolút felesleges nem a színes körmök és szerintem ezt te is így látod.
A másik érdekes mindig mondják most éld ki magad 13-16 évesen ne amikor családod van.Ezzel is vitatkoznék 17-18 évesen érettségi után,főiskola/egyetem alatt jön el az igazi szórakozás ideje,amikor már elég érett és felelősségteljes az ember az ivászathoz hajnalig tartó bulikhoz,nem értem miért 13-16 éves gyerekként kéne éjjelig kint maradozni,inni,bulizgatni,és miért probléma ha még vannak normális szülők akik azért igyekeznek a gyerekkel betartatni a szabályokat és megbüntetni ha nem időben jön haza.
Amit te írtál nagy túlzások,pl 14-és 40 év között rengeteg idő van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!