Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tudok csinálni?

Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés
Apumtól bármire kérek engedélyt rávágja, hogy NEM. Kérdezem hogy miért, erre a válasza az, hogy MERT CSAK! És ezzel mindig nagyon kiborít... Nem hiszem el, hogy nem tudna egy rövid értelmes választ mondani! Pedig nem is kérek megerőltető dolgokat, csak pl. olyat,hogy kimehessek fél órára sétálni. A legnagyobb kérésem, hogy elmehessek egy fél napos iskolai túrára. Megkérdezem, erre a válasza: NEM NEM NEM! és még elmondja 6 féle nyelven. De legalább végighallgatna... És nem is azzal van a baj, hogy rosszkor kérdeztem meg, mert a héten még 3szor felteszem a kérdést, de ugyanaz a válasz! MERT CSAK! 14L
2013. dec. 6. 22:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Anyukád?
2013. dec. 6. 22:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Anyum általában elengedne és nem is érti apum... Mindig mindenről apa dönt mert, anyával szemben mindig kiharcolta az "igazát" kisebb-nagyobb veszekedések árán. Ánya már bele sem mer szólni a dolgokba(apával szemben teljesen megértem).
2013. dec. 6. 23:07
 3/7 anonim ***** válasza:

tudom hogy nem vigasztal de oly megnyugtató otthon tudni a porontyot biztonságban

és amint kilép az ajtón és jön az a sejtelmesen fura érzés hogy mi lesz ha nem jön többet haza, ezen nehéz átesni

nyilván mint minden érzelem ez is tud túlreagálódni beteges pszichés elváltozások szintjéig

nem lehet hogy ennyire félt csak ilyen bunkó módon hozza tudomásodra?

2013. dec. 7. 07:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Mondd neki, hogy indokolja meg rendesen, ha valamit nem enged. Az nem indok, hogy "mert csak"!
2013. dec. 7. 07:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is így voltam sokáig. Aztán egyszer nagyon kiborultam, elkezdtem kiabálni össze-vissza, nagyrészt angolul meg németül (ha dühös vagyok mindig valami idegennyelven beszélek), nem sokat értett, de amilyen hangosan beszéltem felfogta, hogy valami nem tetszik. Mikor lenyugodtam, megmondtam, hogy beszéljen értelmesen és indokoljon, mert kb féléves gyerekek csinálnak így, akik nem tudnak ember módjára indokolni. Azóta mindenhova elenged, mert tudja, hogy semmi hülyeséget nem csinálok. Szeretjük egymást, jól kijövünk egymással, és békesség van. Nem lehet mondani, hogy rossz gyerek vagyok.
2013. dec. 7. 11:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez nem normális.Akkor ne kérj engedélyt semmire csak egyszerüen jelentsd be hogy majd jössz.
2013. dec. 8. 09:17
 7/7 anonim ***** válasza:
17 éves vagyok, és átérzem a helyzeted. Nálunk mondjuk úgy van, hogy anyám semmit nem enged, mert csak, apám meg teljesen letojja mit csinálok, nem is szeret- de ezt nem fejtem ki. Semmit nem tudok tenni, kiabálok-semmi, kedvesen kérem-semmi, még az iskolába sem járhatok busszal, elvisz kocsival, és a suli előtt meg vár. Amíg nem vagy 18 nem sokat tudsz vele csinálni. Az utolsó válaszoló írta, hogy egyszerűen gyere el otthonról- amikor ezt én megjátszottam, a lábamra dobtak egy tányért, és fel akart pofozni apám, de ami a kezében volt, azt dobta el. A lényeg, hogy ne csinálj ilyet, sajnos vannak ilyen szülők, és ezekkel nem lehet mit tenni, nem hat a szép beszéd sem.
2013. dec. 15. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!