lányom ma sírva jött haza a suliból,mert 3 kislány megfenyegette ,hogy megverik,leöntötték teával,elvették a táskáját,teloját és eldugták előle,le dagadtk..vázták és mindezt azárt mert a főkolompos csaj szerint a lányom őt utánozza az öltözködésben(farmerban pulcsiban jár)és cofba kötött hajviseletben.a tanárok nem tettek semmitcsak hazaküldték az én gyerekemet,hiába mondtahogy nincs meg a cucca.nagyon dühös vagyok. a csaj anyjával nem lehet beszélni,korlátolt i..óta. nyáron már volt egy vitánk de ilyen messzire még nem ment a kislány,amúgy 14 éves és már 2 suliból kirugták.kis álszent r.b. a felnőttek elött mosolyog, agyerekeket meg terorizálja. mindenkit a bátyjával fenyeget,hogy majd mindenkit jól megver.mit lehet tenni ilyenkor?
2009. nov. 19. 00:37
1/9 anonim válasza:
Sajnos ha a szülő és az iskola nem igazán tesz ez ellene semmit akkor csak magatokra számíthattok!Én valószínűleg a "saját"eszközeivel terelném vissza a rendes útra.Valamiféle terrort alkalmaznék vele szemben(nem igazán testit)Vagy esetleg a gyámügyi hivatal tehetne valamit,vagy nem? Ezek sajnos egyre gyakoribb esetek,és az iskolapszihológus (ha van)sem tesz sokat ha a szülő ennyire elhatárolódik.De még esetleg a szülővel lehetne kezdeni valamit,mondjuk ha az iskola igazgatója beszélne vele!
2009. nov. 19. 07:32
2/9 anonim válasza:
Beszélj az igazgatóval,tanárral,kérdezt meg hogy képzelték hogy hazaküldik a gyereked,mielőtt elrendezték volna az ügyet.Aztán a kiscsajjal is,ha a normális beszéd nem segit,akkor kicsit keményits be,esetleg a férjed.(nem azt mondom hogy verjétek meg) Ha nem megy másképp,és a lányod is nagyon rosszul érzi magát ott,keressetek másik sulit. (előre félek mi lesz ha a lányom is sulis lesz,én péppé fogok verni mindenkit aki csak csúnyán néz rá,bár tudom nem ez a jó megoldás :-)))
2009. nov. 19. 07:59
3/9 anonim válasza:
Én ha így mentem volna haza otthon még többet kaptam volna...azért amiért hagytam magam!Engem arra tanítottak(nem arra,hogy verekedjek és így oldjak meg mindent),hogy NE hagyjam magam...védjem meg...akár szavakkal,akár testileg!Néhány gyerek olyan mulya tud lenni!Miért nem védi meg magát???Azért csinálja ezt vele,mert látja a lány,hogy megteheti mert fél és sosem ütne vissza!!!!Csak egy nagyobb tasli kéne mikor leöntik teával,erélyesen ráordítani...de majd egyszer ha már a lányodnál nagyon kiborul a bili akkor fogja sajnos csak megtenni!Mikor én oviba kerültem 3 db 6 éves fiúnak az volt a legjobb szórakozása,hogy a hátamon lovagol és ver...akkor voltam én 3 éves és lány vagyok:)!Anya azt mondta,ha még egyszer így panaszkodok neki akkor ha haza megyek jól megver(sosem tette volna...később rájöttem és sosem tette)másnap a fővezér fiúnak adtam egy olyan taslis,hogy nacsak...aztán anyát behívták,hogy én mit csináltam...ekkor kitört a balhé...többet nem csinálták a fiúk...2 hét volt az egész!Sosem voltam verekedős...és én is duci voltam suliban...és tudom,hogy a gyerekek milyen gonoszak tudnak lenni,ezért ki kellett fejlesztenem az Önvédelmet!SZóban is és fizikailag is!Ennél jobbat nem tudok mondani...a tanároknak ha szólsz még többet fog kapni a lányod,amiért bekavart nekik!Ha nem védi meg magát ezt fogják vele csinálni ameddig csak tudják!Én ezt ajánlom!Nem lesz tőle vadállat a lányod,de legalább mindig minden esetben megtudja magát védeni!
2009. nov. 19. 09:06
4/9 anonim válasza:
Az utolsó válaszolónak nagyon igaza van! Muszáj megvédenie saját magát.
2009. nov. 19. 11:04
5/9 anonim válasza:
1. beszélj az ofőjével!
2. ha ez nem sikeres, akkor az igazgatóval
3. vidd más iskolába, de szerezz szakirodalmat és tréningezd fel, hogy levetkőzze az áldozat-szerepet!
Nekünk bevált.
Ha viszont felveszi velük a harcot, akkor gyúrjatok rá arra, miként védje meg magát. Ha nem ilyen lelki alkat, akkor viszont kár erőltetni.
Ne hagyd magára, mert rámehetnek a jegyei, emiatt a továbbtanulása. Ami mégfontosabb, az egészsége is. A gyerekkori cukorbetegség fő oka a stessz, amit a kiközösítettség okoz.
2009. nov. 19. 12:05
6/9 A kérdező kommentje:
elöször is köszi a válaszokat!az igazgató egyben az ofő is ,holnap reggel megyünk párommal be hozzá beszélni vele.a lányom ált.nem hagyja magát(na nem verekedős de meg szokta magát védeni)nem mulya de 3an tépték 3 felől és csak a telóját tudta visszaszerezni+ megijedt,hogy tényleg megveri a csaj bátyja aki felnőtt férfi.kiscsaj anyjával már a nyáron egyszer próbáltam beszélni egy hasonló eset kapcsán de szerinte rajta kívül senki sem tud gyereket nevelni(én sem)és az ő lánya okos ,intelligens nem csinál ilyesmit.náluk nem szokás kijárni a nyolc osztályt.a kiscsajnak amikor mondtam,hogy nem kéne úgy beszélnie mint egy kocsis a válasza az volt :bocs én ilyen vok.és vigyorgott rám,hát szívem szerint felpofoztam volna.remélem az igazgató tud majd hatni rá vagy az anyjára.mégegyszer köszi a biztatást!
2009. nov. 20. 01:06
7/9 anonim válasza:
Ó hát ne féljen már attól a bátyótól!Ha az egy felnőtt férfi akkor nem fog megverni egy ált. iskolás kislányt!Ettől ne féljen!Keverjen le neki egy jó nagy nyaklevest!09.06-os!Sok sikert!
2009. nov. 20. 06:53
8/9 anonim válasza:
Az én lányomnak is volt problémája egy fiuval egy ideig és először probáltam szülöi ráhatással de nem működött utána megprobáltam közeledni felé szeretettel ,érdeklődéssel és csodák csodájára békén hagyta a lányomat.
Az ilyen gyerkeknek szeretethiáynuk van és ugyanugy viselkednek mint a szüleik .:-(
2009. nov. 22. 03:00
9/9 anonim válasza:
Szia, én csak 16 vagyok de kerültem ilyen helyzetbe de tudom milyen aggódni is valakiért.
Volt egy kislány egyidősek voltunk és mindig megvert anyukám beiratott karatéra amikor legközelebb megpróbált megütni már kitudtam védeni az ütést és én kentem képen azután soha többé nem bántott.
Ez voltam én viszont a húgom aki szintén 14 éves és az a nagyon nem agresszív típus viszont sokan irigyek rá. Van egy kislány az osztályában aki folyton provokálja és közben a barátaival veszi körül magát, a tanárok szintén nem szólnak közbe. A tesóm próbált vele kompromisszumot kötni de nem sikerült ugyan olyan. Apukám rendőr egyszer direkt a lány előtt vitte haza rendőr autóval a tesóm, de ez csak ideiglenesen fogta vissza. Nem tudom segítene e egy suli váltás mert ki lehet fogni egy még rosszabb osztályt, ilyen gyerekek meg mindenhol vannak. Az én tesóm is sokat sírt mert félt és én pontosan tudom milyen amikor tehetetlenek és dühösek vagyunk közben pedig aggódunk. Még ha nekem nincs is gyerekem (remélhetőleg egy ideig nem is lesz:) Szóval sok sikert!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!