Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek a két gyermekkel?...

Mit tegyek a két gyermekkel? Egy anyuka.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van két gyermekem.

Egy 14 éves lány és egy 15 éves fiú.

Folyamatosan megy a civakodás és nem bírom sokáig úgy érzem.Fenyegik egymást folyamatosan meg ürik egymást,elhordják egymást mindennek.BORZALMAS.

Emlékszem picinek mennyit játszottak együt,meg,hogy szerették egymást,rájuk se lehet ismerni.

Mai párbeszédük egy kis részlete:

(L)- Húzzál már kifele a szobámból!

(F)- Jólvan már fogd meg azt a g*ci nagy szádat inkább másra használd.

(L)-Hogy te mekkora egy szemét dög vagy

(F)-Jajj kine csúszon valami a számon

(L)-Megne merd tenni

(F)-Miért is ne?

És akkor itt már párna a magasba ütik egymást és meg állok és aztse tudom mit tegyek,kiabáljak?!

De ha meg kiabálok attól félek,hogy egy idő után semmit nem fog hatni,nem tudom honnan szedik ezt a rengetek ocsmány szót!

Elvagyok keseredve,elrontottam volna valamit?Teljesen csődbe megyek.dolgozok takaritok főzök mindent én csinálok és még ők is veszekednek,pedig tündérek voltak most meg.

Más anyuka is jár(t) ilyen cipőben?Mit tehetnék?

2010. jún. 18. 22:45
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

*ütik.

Elnézést a sok hibáért,de nagyon ideges vagyok és a macska is most fialt le,neki is segíteni kell,mert ügye az én macskám én vállaltam el.

2010. jún. 18. 22:46
 2/17 anonim ***** válasza:
78%
Nekem még pici a lányom, egyedül van, így a nővérem és az én példámat tudom leírni. Szóval mi is jó testvérek voltunk, anyu éjjel-nappal dolgozott, így jóformán a nővérem nevelt fel. De mikor Elkezdtünk kamaszodni, mi sem fértünk össze. Minden zavart, amit Ő csinált, és minden zavarta, amit én csináltam. Aztán eltelt pá év, Ő 23 én 21 és ismét szeretjük egymást, beszélgetünk, hülyéskedünk. Anyumnak azért volt könnyebb viselni ezt az időszakot, mert szinte nem is volt otthon. Szerintem nem tudsz mit tenni, mert ha beleszólsz, Te is a vita részesévé válsz, tudom, mert anyu is próbálta néha, de mi annyira felnőtteknek éreztük magunkat, hogy anyut is gond nélkül leosztottuk. Persze azóta 100x megbántam, de ilyenek a kamaszok. Nagyon sajnállak, hogy ilyenek lettek :( Kitartás, este relax, nagy levegő, mikor végre csend van, és nyugalom. Próbáld meg elengedni a füled mellett a vitákat. Nagy kárt csak nem tesznek egymásban :) 2 hónapos a kislányom, majd 15 év múlva elmesélem, én hogy bírom :D
2010. jún. 18. 22:54
 3/17 anonim ***** válasza:
78%

Ez kamaszkorban elég gyakori, idövel kinövik. Ha lehetöség van rá, akkor ne legyenek együtt: mindenki a saját szobájában, belülröl kulcsra zárhatóan.

NE engedd, hoyg átmenjenek egymáshoz, sziogorúan mindenki a saját szobájában: ennek két elönye van, ha nincsenek együtt, akkor nem klnnyö veszekedni, másrészt mivel megtiltod azt, hogy egymással kapcsolatban legyenek, ezért ez lesz a vonzó.

2010. jún. 18. 22:56
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hát nállunk még az is a lapátra tesz,hogy egyik fiú a másik lány.A fiú az a tipikus nagyszájú legény a lány meg az a tipikus lányos lány :D

Így aztán jönnek a viták,este ha arra kerül a sor 2 másodperc alatt elalszok vagy egész éjszaka nem alszom.

Mégegyszer köszönöm.

2010. jún. 18. 22:57
 5/17 A kérdező kommentje:

Azért eltiltani nem akarom egymástól őket.

Mind a kettőjük külön kulcsos szobában van,dehát össze futnak a házban akkor vége is van a csendnek.

2010. jún. 18. 22:59
 6/17 anonim ***** válasza:

Volt olyan, hogy testvéremmel addig verekedtünk, míg véresre karmolt, én meg beleharaptam meg hasonlók, mégis úgy érzem, hogy legjobb testvérek vagyunk a világon.

Két felnövő gyerekről van szó, akik maguknak akarnak igazat, maguknak akarnak figyelmet, titkaik vannak, persze, hogy vitáznak. De ha ettől eltekintve normális értékrendűek pár éven belül elmúlik ez. Addig meg ne nagyon szólj bele a vitáikba. Tudom, hogy nehéz, de jobban jársz, ha nem idegesíted magad rajta.

2010. jún. 18. 23:44
 7/17 anonim ***** válasza:

Mi se jövünk jól ki a tesómmal , köztünk csak 2 év van.

Minden nap veszekedünk, ő nagyon erőszakos és trehány.

Anyám és a bátyja közt nagyon sok év van, ők a korkülönbség miatt nem jöttek ki jól, anyám kislány volt amikor a bátyja már rég kamasz.

Apám és a Bátyja közt is szintén nagy körkülönbség van, Apám még tanuló volt amikor a bátyja már nős ember volt és házat épített. Ők jól kijöttek egymással, lehet hogy azért mert min2-en fiúk, de a bátyja sokat segített neki, gyerekkorában játékot vett neki, felnőtt korában segített neki munkát keresni.

Lehet hogy a gyerekeid azért nem jönnek jól ki mert nem egyneműek és a természetük is más.

Ez olyan dolog hogy pl az iskolában is azzal van jóba a gyerek akivel természetre hasonlóak, hiába ülnek egymás mellett a padban évekig, akkor se lesznek jóba, ha nem egyforma a természetük, vagy az érdeklődési körük.

2010. jún. 19. 05:26
 8/17 anonim ***** válasza:

Mi hárman voltunk testvérek, egy-egy év korkülönbséggel igaz mind lányok, de rengeteget veszekedtünk. Talán a rivalizálás, ki az apu kedvence, ki a menőbb. Aztán később megváltozott, nagyon jó testvérek lettünk.

Amit tehetsz talán hogy mindegyiknek adsz valami házimunkát, az nem árthat. Legalább lefoglalják magukat. Mindkettővel leülnék beszélgetni egyesével, lehet nincs is nagy problémalyuk egymással csak ez egy ilyen korszak és hamar elmúlik. Lehet nem tudnak sokszor mit kezdeni magukkal vagy nem találják a közös hangot.

Te meg nem idegeskedj ezen ha az a cél hogy anyu kire figyel jobban, akkor máris elérték azzal, hogy te is veszekszel velük. Ha azt látják, hogy nem érdekel téged, nem lesz kinek csinálják.

Sokat segíthet a beszélgetés, mindkettőt hallgasd végig és mond el téged ez mennyire zavar, aztán lehet egy közös beszélgetés, amin tilos veszekedni csak egyesével elmondhatja mindenki mi az amit nem szeret a másikban és min kéne változtatni. Azután pedig kompromisszumokat kell kötni mindenkinek. Végül is gondolom azért szeretik egymást.Talán sikerül. Kérdezd meg nekik megfelel ez a helyzet?

2010. jún. 19. 10:08
 9/17 anonim ***** válasza:
41%
Első, 21 évesen gyerek? Jó korán kezdted.
2010. jún. 19. 14:33
 10/17 anonim ***** válasza:
78%
Első vagyok. Igen, 21 évesen gyerek, szerintem ez így tök normális. 20 évesen szültem, ha visszanézel (az én szüleim idejébe) mindenki ennyi idősen szült, ilyenkor érett rá egy nő. Aki nem a karrierre hajt, annak az anyaság és az asszony szerep a legfőbb vágya. És akkor mire várjak? Meg van a párom, a házunk, minden ami kell, adott.
2010. jún. 19. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!