Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyuka vagyok, olyan anyukákho...

Anyuka vagyok, olyan anyukákhoz szól a krdésem, akiknek 10 éven felüli gyereke van, mert hosszútávú tapasztalat érdekel, tanácsok?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 éves. Nagyon anyás, ha valami gond éri, bújik hozzám, a hisztikből (ami szerencsére ritka) csak úgy nyugszik meg, ha hozzám bújhat (vagy jobb híján máshoz, ha én nem vagyok ott). Kissé önállótlannak gondolom, játszani is úgy szeret elkezdeni, ha ott vagyok, később persze egyedül folytatja akár 1 órán át is, szerepjáték-félét csinál a játékaival. Ha megüti magát picikét, halálos sebként éli meg, nyafog. Érzékeny nagyon, pl ha nem mosolyogva beszélek hozzá (de aranyos hangon, nyugodtan, kedvesen) képes ezen bőgni, hogy "de mosolygós legyél!"

A kérdésem: később is ilyen lesz? Ez nevelésen múlik? Nem fogják kiközösíteni, utálni a többi gyerekek? Az ilyen kis mimózákból lesznek a lúzerek, vagy ez független dolog?

Én nem voltam sose kiközösített, de eleget láttam ebből és rémálmom, hogy a gyerekemmel is ez lehet.

Mi nem neveljük gyengének, próbálok katonadolgot csinálni egy-egy bibiből, nem kényeztetjük el, nagyon sokat viszem levegőre, játszótéren sajnos többnyire csak mi vagyunk, mert manapság 20 fok alatt nem viszik ki a gyerekeket...majd meglátjuk mi lesz ha sok kisgyerek közt találja magát, de addig még pár hét/hónap biztos eltelik. Ovis elvileg szeptembertől lesz, ha felveszik.

2011. febr. 28. 07:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A mai anyukák azt hiszik,hogy csak akkor jó,ha állandóan a gyerekkel törődnek. Pedig emiatt lesz anyás,hisztis,önállótlan a gyerekük.

Ha hisztizik,nem kell megvigasztalni,hanem hagyni,hogy magától abbahagyja a hisztit. Lehet,hogy néhány napig rosszabb lesz,de utána megtanulja,hogy hisztivel nem ér el semmit. Ugyanígy,ha kicsit megüti magát,akkor sem kell dajkálgatni. A játékot is kezdje el egyedül,mert csak így lesz önálló.

Amit írtál,az sok mai gyereknél is így van.Ez a nevelés következménye. A tied sem alapból érzékeny,hanem ezt szokta meg.

Jó lenne,ha ezekről szép lassan leszoktatnád. Az oviban ő csak egy lesz a sok gyerek közül. Sem az óvónők,sem a gyerekek nem törődnek azzal,hogy ő mit akar. Nehezebb lesz neki a beilleszkedés. De kiközösíteni csak azt a gyereket szokták,aki önző,nem képes a közösségbe beilleszkedni vagy játszani a többiekkel. Nálatok nem hiszem,hogy ez bekövetkezne.

Próbáld majd gyerekek közé vinni, időnként másra (mamákra) hagyni,akkor az oviban sem lesz majd vele semmi gond.

2011. febr. 28. 07:58
 2/9 A kérdező kommentje:

a hisztikkel kapcsolatban félreérthető voltam: nem jöhet addig oda hozzám, míg abba nem hagyta, de nem hagyom ott, nem zárom be, hanem leülök mellé és nyugodtan magyarázok neki, pár perc után belátja, hogy úgyse lesz az amit ő akar és ha megnyugodott, odabújhat, megbeszéljük hogy mi volt a baja, mi volt az én bajom, miért nem szabad ezt, stb.

Amúgy nem csüng rajtam egész nap, kb egy napból 2 óra az amit együtt töltünk összesen, kb 10-15 perceket ülök le vele, aztán otthagyom mert nem igényli már a részvételemet. Tudok tőle főzni, takarítani, gépezni is, szóval nem az a bajom hogy nincs el egyedül vagy nélkülem, sokat van nagyszülőknél és apával kettesben is, de mikor jelen vagyok, akkor csak én létezem számára.

2011. febr. 28. 09:09
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
első válaszadó neked van gyereked??? mert mindabból amit leírtál csak azt tanulja meg a gyerek hogy nem figyelnek rá és nem szeretik, nem foglalkoznak vele ha baja van!ha van gyereked bizony sajnálom őt nem vagyok biztos benne hogy egészséges és magabiztos felnőtt válik belőle! kedves kérdező nekem négy gyerekem van a két nagyobb 15 és 12-éves ők is nagyon anyásak voltak de ez ebben az életkorban 3-4-5-év normális a 4-éves lányom pedig szintén extra érzékeny, de a hisztit leszámítva én igenis vigaszalom ha kell és igyekszem odafigyelni arra ha baja van bármi apróság legyen is! nagyon jól megállták és megállja a helyét a 4-évesem is az oviban ott hidd el nem lesz gond a legtöbb apró-cseprő hiszti, sírás anyának szól és ha megkapja a figyelmet és a törődést otthon magabiztos lesz az oviban és a suliban is mert van biztos érzelmi háttere! ez tapasztalat de megkérdezhetsz erről akár szakembert is így van:D
2011. febr. 28. 10:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

10.01. Van három gyerekem is,és már nem is kicsik. Mindegyik normális érzelmi világú, önálló gondolkodású,jók a párkapcsolataik is.

Semmi hátrányuk nem származott abból,hogy nem pátyolgattam fölöslegesen őket. Attól még szerettem őket,és tudták,hogy a bajban számíthatnak rám. Nem kell sajnálnod őket. Inkább azokat lehet sajnálni,akik "anyuka" pici gyerekei még felnőtt korukban is.

A kérdezőnek pedig: ha úgy van,ahogy írod,akkor nem hiszem,hogy nagy gond lesz az oviba való beilleszkedésnél.

2011. febr. 28. 10:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia! Én nem vagyok anyuka,de az öcsém pontosan ilyen volt.Nem mert egyedül lenni soha,játszani sem játszott egyedül,sokat sírt,ha nem volt ott anya...

De most meg....hát,a tanárok félnek bemenni az osztálytermébe órát tartani,mert nagyon rossz lett! Nem bunkó,nem beszél csúnyán,csak "eleven",szóval szerintem nincs sok köze ahhoz,hogy milyen volt régen.Egyébként minden osztályban van pár félénkebb gyerek,ha félénkebb lesz,velük tuti jóban lesz.

2011. febr. 28. 10:48
 6/9 anonim ***** válasza:

10.01-es vagyok persze ha így áll a dolog az más vannak szigorúbb és megengedőbb anyukák is bár én most is úgy gondolom "felesleges pátyolgatás" nincs a gyereknek nem árt meg a szeretet és a figyelem bármennyit is kap belőle persze az elkényeztetés és a hiszti nem ide tartozik azt én sem pártolom!

azt hiszem illetve tudom ahol van testvér is ott jóval könnyebb a helyzet mert egyszerűen muszáj valamennyire önállósodni a gyerekeknek és ez bizonyos mértékig egyértelműen a javukra válik! az egykéknél sokkal jobban kell figyelni mert sok egykét ismerek felnőttnek és gyerekeknek is akinek mindent meg akartak/nak adni a szüleik és bizony önállótlan, elkényeztetett gyerekek és még rosszabb felnőttek lesznek belőlük! azt gondolom nem a figyelemtől és a szeretettől lesznek elkényeztetve hanem a "mindent megadoktól" bocs az offért bár ez szerintem témába vág

2011. febr. 28. 11:03
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam ma is visszahúzódó kamasz, akit zavarba lehet hozni. Én nem elkényeztettem, hanem nem tutujgattam és pont ennek lett ez a következménye. Nagyon okos, intelligens, és érzékeny, segítőkész, amit a felnőttek értékelnek, de a kortársai nem.
2011. febr. 28. 13:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Az én testvérem is pontosan ilyen!Én jóval idősebb vagyok nála de anyukám mondta,hogy én is ilyen voltam.Persze ez később elmúlik-mesélte.Ez elvileg nem tart olyan sokáig de tényleg szörnyű!!!!Engem is teljesen kikészít nem beszélve anyámról:)...

14L

2011. márc. 3. 18:07
 9/9 anonim válasza:

Nem szoktam ezt a topicot nézegetni, véletlen kérdésnek adta be... Én is ilyen voltam az elmondások szerint...:D De ma szerintem nem vagyok nagyon sajátos jól kijövök szinte mindenkivel. Engem is elég könyű zavarba hozni, de motorozok, dj-kedem, szeretem a szép lányokat... XD stb. nem érzem magam különcnek :P

18/F

2011. márc. 17. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!