Te meddig engedned ki a 16 eves lanyodat este?
Szerintem, egy 16 éves kamasznak bőven szüksége van szocializálódásra, ez valamely szinten történik az iskolákban és a szabadidőben is.
Hét közben tényleg baromság, én sem szoktam 10ig utcán lenni, nem is kell.
Hétvégén meg miért ne? Ha valaki értelmes, képes magára vigyázni azzal nincs semmi baj. Őszintén az ilyen válaszokat nem értem, hogy "NEM EZ NEM VALÓ EBBEN A KORBAN STB" mert mikor kéne 40 évesen munka mellett?
Nem mellesleg a felelősséget, mértékkel ivást és bulizást nem egy életkor fogja megtanítani, teljesen m1, hogy 18/16/22 éves-e az illető. Ez egyedül tapasztalattal tanulható meg.
Érdekes én is szoktam bulizni, szórakozni járni általában 12-1ig de van, hogy hajnalig. Van eszem nem iszom túl magam nem tolok be 63 dizájner f*st amiről azt sem tudom micsoda.
Hagyjad. Mindjárt jön pár értelmiségi, és megmagyarázza hogy hülye vagy.
a felnőttek: minden tinilány egy kis csitri,nézd,hogy pofázik,milyen nagynak és okosnak hiszi magát,pedig neki SOSINCS igaza,mert még csak egy kis tinédzser,ő nem tud értelmes dolgot mondani,csak a szexen meg a bulizáson jár az esze,mindig a felnőttnek van igaza.
a tinik:én mindent jobban tudok,a felnőttek hülyék,már nem emlékeznek rá,hogy milyen fiatalnak lenni.
jó ég,ANNYIRA IDEGESÍTŐ már ez a generációk közötti szakadék.
Előre leszögezném, hogy nem szeretném megbántani a 16 éves korosztályt. De nem akkor van itt a bulizásnak az ideje. Egy 16 éves tini még nem tudja megfelelően a helyén kezelni a dolgokat, nem igazán tudja mikor mit kell csinálni. Erre mondok egy igen morbid példát. Amikor középsuliba jártam az egyik évfolyamtársam meghalt. Elment egy házibuliba, rosszul lett, azt hitték a többiek, hogy nagyon berúgott, belenyomták egy kád hideg vízbe, ahelyett, hogy mentőt hívtak volna hozzá.
Nem vagyok öreg, 22 éves vagyok, és tényleg azt kell mondanom, hogy ebben a korban nagyon számít pár hónap az ember gondolkodásában. Amikor 16 voltam hétköznap 7-re, hétvégén 10-re haza kellett érnem. Bulizni kb 2-szer voltam, de az is egy barátnőm meglepetés születésnapja volt az egyik, a másik pedig a táncegyüttes által szervezett összejövetel. Ebben a kiengedni a gőzt nem csavargással meg bulizással kell, hanem sporttal, olvasással, barátnőzéssel kell. Attól, hogy én speciel nem jártam bulizni meg nem csavarogtam késő éjszaka, profin tudok kommunikálni, van rendes szociális életem, és vannak barátaim. Ami meg a másik, én pont azért nem járok csak 21+-os komoly szórakozóhelyekre bulizni, mert ti nem úgy buliztok, mint a felnőttek. Mondhattok bármit, ez akkor sem így van.
Mindent összevetve én azt mondom, hogy majd ha lesz gyerekem 16 éves korában hétköznap maximum 7-ig, hétvégén9-fél10-ig, alkalom adtán kb két havonta egyszer fél12-ig- éjfélig maradhat majd ki, és akkor is úgy, hogy én viszem és megyek érte.
Olvastam, hogy itt azzal példálozott valaki, hogy az ő szülei értelmiségiek, és elengedik későig. Nos anyukám gyógyszerész, édesapám onkolgus, én szintén az orvosin vagyok hallgató, a bátyám pedig kardiológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!