Jó ötlet lenne ez?
Az az ötletem támadt,hogy létre szeretnék hozni egy tini segítős oldalt.Ehhez tartozna egy e-mail cím,egy Facebook profil,egy oldal,és a számom,amin lehetne hívni,hogy ha hirtelen segítségre van szükség.Igazából ismerem a tinédzserek problémáit,legfőképpen azért,mert én most jövök ki ebből a szakaszból,és tudok mindenféle problémára megoldást találni,vagy legalábbis tanácsot tudok adni,hogy mit és hogyan lehetne csinálni.Ez később átalakulhatna olyan oldallá,ahol felnőtteket is segítenék,és esetleg felvennék még hasonló vállalkozó szellemű fiatalokat,akik jó pár dolgot megéltek az életükben.
Mennyire menne egy ilyen oldal?A segítség persze MINDIG ingyenes lenne,és nem ráznék le senkit!
Milyen oldalon tudom létrehozni ezt az oldalt?(ahol ingyenes teljesen).
Esetleg a tanulásban is segítséget tudnék nyújtani!
Az ötlet és az elhatározás jó, de a telefonszámod kiadásával azért óvatosan. Nem hiszem hogy szükséged van éjszakai elmebeteg pedofil telefonhívásokra.
A többi jó!
Kedves kérdező!
Elég fiatal vagy még. Bármennyire tapasztaltnak és érettnek érzed magad, azért abba gondolj bele (és erőteljesen gondold át), mekkora hatalommal és felelősséggel jár a másokon való segítség. Főleg ha "kiszolgáltatott", nálad fiatalabbaknak adsz tanácsot.
Ezt nem rosszindulatból mondom, csak hogy vedd ezt is figyelembe. Egyébként nagyon szép kezdeményezés.
Nagyon jó ötlet, vágj bele! A skype nagyon jó ötlet, mert ingyenes, külföldről is.
Sokszor már az is elég, ha meghallgatsz valakit. Lelki segély szerűnek tervezed, vagy inkább életmód tanácsadásnak?
Úgy gondolom ezt,hogy valaki problémával fordul hozzám,meghallgatom,első lépésként.Öngyilkosnak készülőkkel nem szeretnék beszélgetni,inkább megelőzésképp segítenék visszatérni a normális kerékvágásba..mielőtt arra az elhatározásra jutnának,hogy ők öngyilkosok lesznek.Ha már valaki elhatározta,annak is ott lennék segítségnek.Gyakran ugyanis utolsó jelzések is vannak,és ilyenkor szeretnék kapaszkodó lenni,aki megvilágíthatja,hogy mennyi szép dolog van az életben,és hogy nem tudod,hogy mit hozhat még az élet számodra.Ezt szeretném közvetíteni a fiataloknak,és később majd az idősebbeknek.
Szerintem egy végtelenül elkeseredett 11-13 éves lányt még finoman vissza lehet terelgetni a normális kerékvágásba,mellé lehet állni.De úgy érzem,hogy nem szeretnék felelős lenni.Én objektív tanácsadó akarok lenni,olyan,aki meghallgat,és kívülről látja mások problémáit.Nem akarok belemenni annyira érzelmileg.
Most kipróbáltam a honlapépítést,és nem olyan egyszerű,de kezdésnek szerintem nem lett olyan rossz,de KEVÉS:
segitsegneked.mindenkilapja.hu
Ezért szeretném blogos alapon folytatni!
"De úgy érzem,hogy nem szeretnék felelős lenni.Én objektív tanácsadó akarok lenni,olyan,aki meghallgat,és kívülről látja mások problémáit"
Szerintem ne kezdj bele, mert nem tudnál objektív maradni egy idő után és a tanácsod sem biztos,hogy jól sülne el.
Ha másoknak segíteni akarsz az ott kezdődik, hogy valamilyen szinten felelősséget vállalsz a dolgok kimeneteléért. (Na meg eleve már léteznek hasonló kezdeményezések, csak ott éppenséggel ilyen végzettséggel rendelkező emberek ülnek a vonal/laptop másik végén.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!