Youtube-n gondolkodom. Szerintetek jó ötlet?
Mint hobbi.
Várok még legalább egy évet, leteszem a közép/felső fokú angolt, és akkor angolul szeretném majd csinálni. Nem "játékbemutatós" csatorna lenne és nem is énekes (azt nem tudok, csak azért), hanem mint pl. Danisnotonfire, AmazingPhil, JoeyGraceffa, Troye Sivan stb , tehát olyan vlog-féleség, általában beszélnék valamiről, és talán challange-ket is csinálnék.
Szerintem a beszélőkém meg van hozzá, és videót szerkeszteni is tudok.
Még egy kérdés, egyedül csináljam, vagy a legjobb barátommal? Ő is ugyan ezen gondolkozott és amikor megemlítettem teljesen meglepett volt, mert egyikünk se beszélt róla azelőtt.
Köszi előre is a válaszokat :)
Pont, hogy angolul kevesebb az esélyed, mint magyarul...
Még a magyarok között is nehéz lenne helyet szerezni HErBY, Szefi, Dancsó és a hasonlók között, nem, hogy egy sokkal nagyobb alakokkal rendelkező nemzetnél.
Azt gondolom, hogy olyat, mint az a "pjutipáj" (nem tudom, hogy írják soha nem néztem ezért úgy írtam ahogy mondom) tehát olyat nem fogsz elérni mert gondolom ők a példa, az angol és az amerikai youtube közzöség általában elfogadóbb , mint a magyar de ez annyit tesz, hogy nem fognak lefikázni de valószínűleg nézni sem fognak téged/titeket. Ha komolyan gondolod persze próbáld meg, én úgy csinálnám, hogy két csatorna menne egyiken magyarba másikon angolul...
Szerintem is, csak Ő sokkal rosszabb angolos nálam. Nekem most is jó a szókincsem, és az előző iskolámban én voltam a legjobb angolos, messze vagyok a jótól. Bár mindketten két tannyelvű középsuliba megyünk, tehát angolul tudni fogunk pár éven belül rendesen. Felsőfokú nyelvvizsgát meg kötelező tenni.. Majd kialakul :)
oh, Pewdiepie :D
Ő játékvégigjátszásokat és hasonlókat csinál, mellesleg svéd.
De értem mit akarsz mondani.
Viszont ha valahogy mégis összejön a dolog, akkor magyarul sokkal kisebb nézettséget lehet elérni, mint ha angolul csinálod. Akkor nem csak az amerikai és angliai emberek értik amit mondasz, hanem majdnem mindenki a világon.
És van egy "kultusza" a youtube-nak a korombelieknél, amit Mo-n valahogy nem találok. Talán majd pár év múlva, de akkorra már késő lesz..
Egyébként köszönöm a kommenteket :)
Szerintem jó ötlet. A lényeg az, hogy ne alapozz arra, hogy majd úgy összejön neked is, mint Dannek meg Philnek, hogy híresség leszel, saját rádióműsort kapsz, milliók iratkoznak fel a csatornádra. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, elvégre ők is nulla feliratkozással indítottak, mint mindenki más.
Csinálj érdekes dolgokat, szánj időt a szerkesztésre, és szerintem is jó ötlet lenne valakivel együtt belevágni, több dolgot lehet csinálni, pluszba van segítséged a filmezésnél.
Sok sikert :)
Könnyű híresnek lenni youtube-on, csak olyat kell csinálnod, amit más még nem csinált. Jó kamerával kell felvenni, és alapszintű Sony Vegas tudás jól jön. Ha meg beszélőset akarsz egy mikrofont is ajánlok.
Mon-n nehéz érvényesülni, pl FreddyD-nek is csak 80.000 feliratkozója van... Kevés a youtube felhasználó mo-n. (Pénzt nem tudsz itt keresni...) Olyan 2.000 feliratkozót lehet össze tudsz kaparni, ha elég érdekesek/viccesek a videóid.
Csináljátok ketten - úgy is általában egy fősek a youtube-osok.
off: Jéé, nem is tudtam, hogy itt Magyarországon is ennyien ismerik a youtuberesket!! (Dan and Phil nagykedvenc <3)
on: Szerintem vágj bele, nagyon sokat nem veszíthetsz, de akkor az angolt mindenképpen fejleszd és állj elő eredeti ötletekkel, értelmes és egyben szórakoztató legyen, amiről beszélsz :)
(Majd mindenképp küldj linket ha raksz fel videót :D:D )
Kompenzáld az angol tudását valamivel. Legyen különleges figura, aki beszéd nélkül is szerethető.
Ami fontos, hogy ne rossz minőségű webkamerával csináld, ne látszódjon, hogy a kamera automatikusan "váltogatja" a falad színét a rossz minőség és a változó fényviszonyok miatt.
Ha van rá lehetőséged, szedj össze egy csapatot, és többen álljatok neki. Egy 5-6 fős gárda azért már nagyon jó dolgokat össze tud hozni!
Nézd meg OGFurious és DeanLeysen csatornáit. Ugyanaz a személy, de mindkét vlog-csatorna teljesen más stílust képvisel. Ő a kedvencem, igényesek a munkái.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!