Szerintetek ez milyen ötlet? Már egy ideje az oktatáson gondolkodom, a magyar oktatási rendszeren. Nekem Ezek a terveim. Nos milyenek a terveim?
Szerintem 2-4 éves korig (angliai példa szerint) kéne a gyereket óvodába járatni, bár ez lehet 3-6 de akkor legyen két tan nyelvű óvoda mellette környezetvédelmi szemléletű legyen.
Utána 4 vagy 6 éves kortól beíratni egy 6 osztályos általános suliba ahol angol mellett bejönne még 1 nyelv majd 9.ikben és 11.ikben bejönne még kettő idegen nyelv.
De mellette fontosnak tartanám 12-14 éves kortól hogy beszéljenek a szexualitásról, pl melegekről, úgy össz vissz hogy ez történelemben mindig jelen volt, akkor a meleg művészekről.
De fontosnak tartanám azt is ha 6 évig klasszikus hagyományos ének-zenei dolgokat tanulnának,utána meg 6 évig könnyűzenét tanuljanak 6 évig a sulin belül pl rock pop rap.Finn példa szerint azoknak a diákoknak akik suliban alapítanak bandát azok középsuli után is együtt maradnak a bandában.Röviden ennyi a terveim na meg a hittan, azt szerintem nem kéne kötelezővé tenni, bár egyes vallások szimpatikusak pl buddhizmus. Röviden ennyi.
2001-ben is feltették a felvilágositó kampányt a suliban
december 19. – Erkel Tibor MIÉP-es képviselő az oktatási miniszterhez címzett kérdésében[5] a Labrisz Leszbikus Egyesület oktatási programját támadja. A kormány képviselője felszólítja az iskolaigazgatókat, hogy ne vegyenek részt a programban.
Sok minden jó abban amit írtál. Például környezetvédelem fontossága, környezettudatosság, szexuális felvilágosítás a megfelelő életkorban, nyelvoktatásra nagy hangsúlyt fektetni. Ezekre mind nagy szükség van.
De a 2. bekezdéseddel egyáltalán nem értek egyet!
Hát őőő.... először is minek annyi idegen nyelv? 1-2 bőven elég, de azt akkor tanítsák rendesen, általános tapasztalat, hogy nagyon sok nyelvtanár aztán pont a munkájához nem ért. Nekem is volt ilyen nyelvtanárom. De jó lenne, ha a gyereknek lenne lehetősége ingyen nyelvet tanulni még az iskolán kívül is.
Aztán örülök, hogy neked szimpatikus a buddhizmus, de más embert meg nem érdekel, nekem meg a hinduizmus szimpatikus még sem akarom , hogy tanítsanak ilyeneket a súléban, mert ha annyira érdekel utánanézek.
A zenei oktatással komolyabb gond nincsen, bár 2X 6 évig az felesleges időpazarlás, azért a gyereknek más órája is van ám. Egyetértek azzal, hogy legyen könnyű-és komoly zenei oktatás, de az is csak az általános műveltségen belül, ismét csak annyit tudok mondani, hogy akit fog érdekelni az eljár majd ilyen oktatásokra, én is eljártam.
Nálunk 6-ban már volt szexuális felvilágosítás, persze kulturális keretek között, mert úgy gondolom egy 12 éves gyereknek nem kell ismernie az erotika különböző gyakorlati elemeit.
Viszont úgy gondolom, hogy egy 4-5 éves gyereknek játszania kell és nem tanulnia, a kéttannyelvű óvoda még oké, de írtál egy olyat, hogy 2-4 évig tartson az óvoda, de akkor mi lenne utána? Egy öt éves gyerek üljön az iskolában? Hát megnézem én azt... bocsi, de ezek a tervek nem épp a legjobbak, de nem is tudom, hogy mit szeretnél ezekkel, talán Hoffman Rózsa vagy? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!