Ti haragudnátok a gyereketekre ha annyira nem szeretné a keresztnevét hogy meg akarná változtatni? :S Rosszul esne nektek vagy inkább az ő boldogsága lenne a fontos?
Haragudni nem haragudnék, de azért nem esne olyan jól. Mert én pl nagy gonddal és lelkesedéssel választottam a lányom nevét, még nem is ismertem a férjemet, amikor beleszerettem ebbe a névbe. Nem esne jól, ha el akarná dobni, kitörölni, mintha nem is lett volna. Ez szerintem kicsit olyan, mintha adnál valakinek egy ajándékot és az meg félredobná, mert neki nem tetszik, pedig te oda vagy érte...
Szerintem ha nagyon nem bírsz ezzel élni, csak vegyél fel hozzá egy másik nevet, és használd azt...
De szerintem te még bőven fiatal vagy hozzá, dolgozik benned az önmegvalósítás és egyebek... Nem hiszem, hogy ez a gátja a boldogságodnak...
16 vagyok, szóval ez részemről bőven elméleti. Természetesen nem haragudnék, de nem is engedném, hogy megváltoztassa. Aztán ha már 18 évesen is akarja, akkor csinálja.
Én is utáltam kiskoromban a nevem, sőt, még most sem szeretem, de ezt 10 évvel ezelőtt senki sem tudhatta, hogy nem fogok vele megbarátkozni. Most pedig már nem tudnék élni más névvel, megszoktam.
Szóval 10 alatt azért nem engedném, hogy megváltoztassa, mert még túlságosan kicsi ahhoz, hogy ezt igazán tudja; 10 felett pedig azért nem, mert lehet, hogy egy kamaszkori változás. De ha betöltötte a 18-at, és úgy döntene, hogy megváltoztatja, akkor emiatt semmiképpen sem neheztelnék rá, elfogadnám a döntését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!