Miért szidják ennyire a tizenéves lányokat?
Folyamatosan az hallom,hogy miért pasiznak mikor az iskola padban lenne a helyük és hogy miért öltözködnek így stb...
Én pl nem tehettem róla,de 13 éves koromban elkezdtek érdekelni a fiúk.Természetesen nem olyan voltam,hogy minden szembejövő fiúval flörtölök.
Az öltözködési témát sem értem,mert elkezdi őket érdekelni a divat és hiába mondják a szülők,hogy nem kell hallgatni másra,nagyon rossz érzés ha az öltözködés miatt kinéznek az osztályból-saját tapasztalat.
És ha a szülők elengedik őket bulizni,akkor ezt miért ne használnák ki?
26/L
Igen, így van, jó róla beszélni most már, akkoriban nem tudtam ilyen egyszerűen felfogni. Azért tartottam önfeltárásnak végülis, mert talán írtam olyan dolgokat, amit ha másként nőttem volna fel, nem így látnék. A drogokról főleg. Belekeveredtem egy társaságba, ahová akkoriban szinte mindenki az iskolámból, az osztályomból. A legjobb barátaimat vesztettem el a drog miatt, a balhék miatt. Volt, akit azért, mert intézetbe került, olyan is, aki börtönbe, volt olyan, aki hónapokra kórházba, és sajnos olyan is, aki belehalt. De volt aki csak annyira megváltozott, hogy rá sem lehetett ismerni, és mindez a szemem előtt történt, és nem tehettem értük semmit. Sorra mentek tönkre, akiket szerettem, akikkel felnőttem.
Persze ott volt a másik oldal, egyrészről én, aki ugyan velük voltam (mi mást tehettem volna? szerettem őket, és nem ismertem senki mást), de nem éltem velük (egy idő után már semmivel), és voltak, akik tudtak mértéket tartani, és évente 4-5x elszívtak egy jointot aztán csá.
Aki ezeket nem éli át, nem tudja, miről beszélek, amikor szeretnél segíteni, de nem tudsz, amikor ki akarsz törni, de nem lehet, mert bárki, akit megismersz benne van valamennyire, és ha nem is tetszik, de nem szól ő sem, mert kitart a barátai mellett. Csak nagyon kevesen tudják, hogy milyen, amikor a szemed láttára megy tönkre a szerelmed élete, veszíti el önmagát, lesz függő, egyszer nagyon vidám és nagyon szeret, aztán megüt, vagy órákon át csak bámul maga elé, és te nem tehetsz semmit, mert hiába teszel bármit, a drog fontosabb, mint te vagy bármi más.
És az a baj, hogy én ezt hiába mondom el bárkinek, akár olyannak is, aki most készül belekeveredni, mert nem hallgat rám, mert azt hiszi, hogy vele ez nem fog megtörténni, mert okosabb lesz, mert ellen tud állni vagy bármi. Igen, lehet, hogy abba tudja hagyni, lehet, hogy meg tud állni, mert nekem is sikerült. De akkor meg azt kell átélnie, amit nekem, és szerintem van olyan rossz józan szemmel végignézni ezt az egészet, tehetetlenül. Vagy azt hiszi, hogy hazudok, és ez csak a ritkább eset. Nem. De mindegy.
Visszatérve a témához. Szerintem ez a legnagyobb baj. Nem is az, hogy van, mert mindig volt. Csak hogy mostanra bizonyos környékeken annyira elterjedt, hogy nagyon-nagyon könnyű belekeveredni. Azt utcán állítanak meg 13-14 éves gyereket, hogy nem tudnak-e füvet adni. Ráadásul felnőtt emberek. Ez a szomorú. Hogy még csak elrejtve sincs. Mindenesetre ez nem vonatkozik mindenkire.
Én megértem,amit írtál,mert ugyan a bátyám felépült a drogokból,már nem ugyanaz az ember,aki volt.Szinte nem is hasonlít a régi önmagára,akit én annyira szerettem.Néha látszik még belőle az a régi énje,és csak akkor jövök rá,hogy mennyire hiányzik,mikor pár pillanatra az lesz,akit én egykor annyira szerettem.És mikor látom,hogy mekkora a különbség a régi,és az új énje között,akkor az nagyon fáj.De van ennél rosszabb is.Mert a szerelmem belehalt a drogokba.De az már 5 éve volt.És akikkel azóta összejöttem,azok már nem ugyanazok.Mind csak pótlékai a régi szerelmemnek.Na,ma is könnyebb lettem valamivel,ahogy ezt leírtam:)
És sajnos tényleg igaz,hogy elég sok olyan hely van,ahol nagyon elterjedtek a drogok.De könnyebb úgy fogalmazni,hogy inkább az a hely kevés,ahol nem elterjedtek.
2009-11-11 16:19 ha meggondoltad magad, de a fiú nem állt le, az nemierőszaknak számít civilizált országban. 13 évessel meg pedofília is.
Nem is a kisgyerekekkel van a baj, mert ők azt se tudják mit csinálnak, hanem a szüleikkel akik olyan kiégettre nevelték fel, hogy ilyenekre fanyalodnak, meg azokkal az általában idősebb pasikkal, akikből szexuális vágyat hoznak ki és enyhén vagy teljesen pedofilok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!