Miért szidják ennyire a tizenéves lányokat?
Folyamatosan az hallom,hogy miért pasiznak mikor az iskola padban lenne a helyük és hogy miért öltözködnek így stb...
Én pl nem tehettem róla,de 13 éves koromban elkezdtek érdekelni a fiúk.Természetesen nem olyan voltam,hogy minden szembejövő fiúval flörtölök.
Az öltözködési témát sem értem,mert elkezdi őket érdekelni a divat és hiába mondják a szülők,hogy nem kell hallgatni másra,nagyon rossz érzés ha az öltözködés miatt kinéznek az osztályból-saját tapasztalat.
És ha a szülők elengedik őket bulizni,akkor ezt miért ne használnák ki?
26/L
Kedves Utolsó!
Szerintem teljesen igazad van,és a lányod örülhet,hogy ilyen jó apukája van.:)
Szia!
13 éves lány vagyok. Nem volt még pasim, de van valaki akiért mindenemet odaadnám, csak éppen lehetetlen...
Azért bántanak sokan "minket", mert pl. osztálytársam 13 éves, és már 56 pasija volt, nem érdekli a tanulás, mindenkit hülyít, és ők a "mini plázacicák". Lent alszanak a bevásárlóközpontban szinte, lusták, isznak, cigiznek, nyávognak amitől már zúg a fejem, és persze mindenkit leoltanak. Az iskolám (ami elég kulturált) fele ilyenekből áll, engem meg levegőnek néznek... Pedig tanulok, figyelek, nincs velem gond, tűrhetően nézek ki, nem cigizem, nem iszom, és nem vagdosom az ereim, de ez utóbbi a legdivatosabb. Ja meg a "jujj te nem szereted az anti fitness klubbot? rugdossuk meg" Ha nem vagyok emo-s, nem járok rózsaszínbe, már ki vagyok közösítve, de van egy lány az osztályban aki szintén ilyen kis nyugis, saját magának varrja a ruháit, én vele vagyok jóban
A másik... 5 tonna vakolat van a lányok felén. Értem én... jól kell kinézni. Én nem sminkelem magam, maximum szempillaspirál+szemceruza. És kiröhögnek. Ez miért baj? Miért baj, ha nem vagyok olyan mint ők? Remélem majd változik. Na szia!
Utolsó vagyok: ja, és a legjobb amikor leszívatja a haját hidrogén szőkére, és 10 cm-es műkörmöt rakat magának. Az a gáz benne, hogy a hajfesték lenő... xD
De az apa rendes, megértem, nekem is ilyenek a szüleim, csak nem élek ezekkel. És egyetértek a körömfestős hajfestős dologgal, a melír még nekem is tetszik :)
Utolsó válaszoló!
Megértem,hogy te nem vagy olyan,mint az oszt.társaid és tényleg gratulálok hozzá,hogy kibírod a piszkálodásukat.
Én annyi idősen,mint most te vagy,a kettő között voltam:szerettem olvasni és nem esett nehezemre megírni a házit és tanulni,de a fiúk is érdekeltek és általában a társaság középpontjában álltam.Nehéz volt megtalálni a kettő között az egyensúlyt,de sikerült.
Kitartás az osztály társaidhoz!
Grat 38 éves apuka! Teljes mértékben egyetértek azzal amit leírt!! Bár az én apám is így gondolkozna! :(
L/13
Azért, mert a többségük utcalányokat megszégyenítően öltözködik és viselkedik, meg mert minden második szavuk a b**** meg, a g***i, és ilyenek. Meg mert azért, mert gondolkodás nélkül beugranak minden hülyeségbe (viszony családos emberrel, partiba-vágás, stb.)
19/L
Én nem tudok semmit semmivel összehasonlítani, mert most vagyok 15 éves. De vannak most is olyanok, akik nagyon jók, jó emberek, és vannak, akik nem, akik mindenhol mindenkivel, akik isznak, drogoznak.
Engem nem izgat. Nem járok bulizni, mert nem járhatok. Ha mehetnék mennék, de nem fogok harcolni érte. Annyira nem fontos. Majd egyszer. A hajam festem, a körmöm festem és öltözködöm, mert imádom a divatot. Van egy stílusom, ami valakinek tetszik, valakinek nem, ez mondjuk nem izgat, mert nekem kell, hogy tetszen.
Szerintem az a gusztustalan, hogy NÉMELYIK lány, akár 12, akár 22 éves úgy káromkodik mint egy kocsis, minden második szava a b*azdmeg, a g*cit kötőszóként használja, üvöltözik, mintha ez lenne a természetes, lenéző hangon beszél, bunkó, tiszteletlen az emberekkel (mármint az alapvető, mindenkinek kijáró emberi tisztelet hiányzik).
Szerelmi témakörről meg az a véleményem, hogy akár a szexualitást is megélheti valaki, ha érzelmi szinten érett rá, csak ezt sajnos az adott helyzetben nem igazán tudják a fiatalok megállapítani, csak utólag, valamint van STABIL párkapcsolata. Meg szerelmesek.
De az, hogy minden hétvégén mással kufircol több, mint gusztustalan.
De vannak lányok, akik nem ilyenek. Sokan. Csak róluk nem beszélnek.
15/L
Szerintem itt is igaz az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. Ahány vidék, annyi szokás. Mindenhol más az "általános", és más a "gáz".
Én pesti vagyok, és abban az iskolában, amelyikbe járok, kifejezetten előny, ha valaki "saját stílust teremt", szóval megtalálja azt, ami az egyéniségéhez illik, akkor is, ha ez néha nagyon furcsa. Itt teljesen elfogadott és általános, hogy valaki varr magának ruhát, vagy átalakít, vagy egészen furcsa anyagokból készít.
De abban szinte biztos vagyok, hogy van olyan ember, aki ha bejönne közénk, azt mondaná, hogy úristen, kik ezek. Van, akinek az jelent örömet, hogy éppen az aktuális trend szerint öltözik, másnak az, ha az egyénisége szerint, és van, akit nem érdekel. Van, aki azt hiszi, hogy jól néz ki, közben nem látja, hogy a túl hosszú műköröm, az "alig-miniszoknya" párosítva "kinnamellem" pólóval, a hidrogénszőke haj, a műszempilla a telitalpú magassarkú a mindennapokban inkább közönséges, mint szép, szexi.
De szerintem ez a legkisebb probléma. Sokan azt mondják, hogy a 13-14 évesek úgy akarnak kinézni, mintha felnőttek lennének, szinte kínálják a testük, de közben a felnőttek azt gondolják: "úristen, úgy néz ki, mint egy k*rva, közben pedig fogalma sincs a szexről".
Az a nagyobb gond, hogy de van. Mégha én most nem is arra gondolok, hogy minden 13 éves elvesztette már a szüzességét. Mert ez nem igaz. Pár éve, amikor én voltam 14 éves, az iskola 8. évfolyamán (mondjuk 20 fős osztályokkal és 3 osztállyal számolva) talán ha 10 ember vesztette már el a szüzességét. Míg egy évvel később a 36 fős iskola osztályomban mondjuk 10en. Szóval ez szerintem nem számít soknak. Főleg ha magamból indulok ki, hiszen én is 14 évesen vesztettem el a szüzességem. Csak azért van különbség ember és ember között is. Van olyan ismerősöm, aki 13 évesen úgy vesztette el a szüzességét, hogy egy szemétledobóban szabályosan "megk*rták", még csak jó sem volt neki, utána a fiú a szemébe röhögött, ha találkozott vele. Volt olyan is, akit az utcán k*rtak éjjel. Az ellenpélda pedig én vagyok, aki egy hosszú (2 éves) kapcsolatban "váltam nővé", és nem bántam meg egyáltalán. Ezzel most csak azt akarom mondani, hogy ebből nem kell rögtön messzemenő következtetést levonni, hogy valaki szűz-e vagy sem.
De itt most a ruhával nem is feltétlen erre gondoltam. Hanem nagyon sok lány kihívóan öltözik, pontosan tudva, hogy a fiúk figyelmét megragadja, esetleg felizgatja. Aztán pedig ő van felháborodva, ha valaki nem pusztán a kezét akarja fogni... 11 évesen már nagyon sokan csókolóztak, 14 évesen pedig szinte mindenki.
Én még nagyon gondnak tartom a különböző szereket. Akár cigi, akár alkohol, fű, vagy drogok. Az a baj, hogy pár évtizede a gyerekek, fiatalok még titokban, suttyomban cigiztek, és az volt a "nagydolog", ha valaki kipróbálta, vagy netán használta. Ma már ez sem igaz. Nagyon-nagyon sokan dohányoznak, lassan szinte többen, mint akik nem. Ma a fű kezdi ugyanezt tenni. Lassan olyan, mint régebben a cigi. Rengetegen kipróbálják, vagy élnek vele, és nem is értik, hogy mi a rossz benne. Veszélyesebb már, mint az alkohol, és nem azért, mert magában veszélyesebb lenne, hanem mert sokkal gyakrabban használják. A fű pedig a keménydrogok kapuja, mint tudjuk. Van olyan ismerősöm, aki 16 évesen (már!) belehalt. Én nem vagyok ártatlan, és nem mondom, hogy nem próbáltam ki semmit. Anno az alkohol után a gázzal folytattam, majd fű, speed, extasy. De én azt tudtam mondani, hogy úristen, mit csinálok, és be tudtam fejezni. Nem mondom sem azt, hogy könnyű volt, sem hogy elsőre sikerült vagy hogy ma nem fog el néha a kísértés. De én leálltam mindennel, és tudom, hogy soha többet nem fogok velük élni. Nem azért, mert nem kívánom, hanem mert tudom, hogy nem ez az én utam. Csak ezt nagyon kevesen tudják megtenni. Néha úgy érzem, hogy jobban hasonlítunk az állatokra, nem tudunk az ösztöneinknek, az élvezeteknek ellenállni. Hiszen a drogok, miközben hatnak, jó érzéseket keltenek. Olyanokat, amit semmi más nem tud pótolni, semmi sem hasonlít arra a mámorra. De igenis ellen kell állni. Én nem bánom, hogy kipróbáltam, és egy ideig használtam őket, hiszen így érthetem a többi embert. De ez azért elég szomorú akkor is. És a drogokat és stb. csak fokozza az, hogy sok szülő 13-14 évesen elengedi a gyerekét bárhova. Megszerezheti bárhol, persze, de a nyomás sokkal nagyobb egy bulihelyen, ahol mindenki használja, mint szombat délután a moziba meg stb.
Én úgy gondolom, hogy mindenkinek ha akarja, ki kell próbálni, talán rossz társaságba is fog kerülni, túlzásokban esni, de sajáét magának kell ezeket megélnie, és megtalálnia a saját útját. Hiába mondják, hogy más kárán tanul az okos, ezt meg kell tapasztalni. Csak persze ezt mondd akkor, amikor a barátod veszted el emiatt, pedig próbálsz segíteni, de nem tudsz.
Hát mindegy. Mindenki gondolja végig magában az életét, talán meglátja az útját.
Köszönöm, hogy elolvastátok, most már látomm, inkább egy keserű önfeltárás lett:S
Szerintem nem egy keserű önfeltárás lett:)
És igazad van,tényleg mindenhol más a gáz,és más a menő.
Az,hogy kipróbáltad a drogokat,szerintem nem elítélendő,bár lehet,hogy ezt azért gondolom így,mert mikor én 12-16 éves voltam,a bátyám(aki mellesleg 12 évvel idősebb nálam)kő kemény heroinista volt.Abból állt a gyerekkorom,hogy hallgathattam a bátyám miatt anyu folytonos sírógörcseit és apu ordításait.Gondolom,ami miatt keserű önfeltárásnak hiszed azt,amit írtál,csak annyi,hogy meséltél az életedről,ami biztso jól esett,mint ahogy nekem is,hogy meséltem a bátyámról:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!