Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lehet valamit kezdeni a...

Lehet valamit kezdeni a lányommal? Miért nem engedi hogy a szobájában együnk?

Figyelt kérdés
a szülinapokat/névnapokat/ egyéb nagyobb ünnepeket szokás nálunk ebéddel ünnepelni ahol összegyűl a szűk családi kör(kb9-10 ember) és szinte sehol se férünk a házban 3 azonos méretű szoba van(nappali nincs csak folyosó és a konyha is kicsi) ,de csak a lányom szobájában van annyi hely hogy az egész család elfér (becsukhatós ágya van így sok hely szabadul fel )mielőtt megkapta a szobát a féltestvéré volt aki mindig beengedett minket ilyen eseménykor ,de a 16éves lányommal már 4 éve minden egyes alkalomkor csatát kell vívni ,hogy bejöjjünk .Ilyenkor rá van kényszerítve a takarításra és hogy az aktuális munkáit félre tegye a falmellé illetve van egy kávézó asztalkája ami ilyenkor szintén új helyet kap szerintem ez nem sok de mikor felhozzuk neki az ötletet ,hogy már megint ebéd lesz elkezd őrjöngeni ,hogy megbontjuk a szobája hangulatát meg megsértjük a magánszféráját pedig igazán kibírhatná azt az egy napot amíg el kell viselni a rokonokat tippek ,hogy mivel győzzem meg hogy könnyebben bejussunk ? ti is mérgesek lennétek ha a szobátokban tartanák a családi ebédet ?

2013. okt. 12. 19:31
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
14%

Senki sem örül ha a szobájába betolakodnak mások. De az életben van sok minden aminek nem örülünk. Ha egyszer nincs máshol hely, akkor teljesen evidens hogy kusiban marad és összepakol. Gondolom menstruálni sincs túl sok kedve mégsem tehet sok mindent ellene. Az életben vannak kötelességeink, amiket el kell végezni, lehetőleg széles vigyorral.

Szerintem a lakás a tietek, és ilyen esetekben rendelkezhettek a szobája felett. Én sem örülnék, ha a szobámba enne a család, de ha vagy ez, vagy egy vagyonért kibérelni egy éttermet, akkor inkább ez. Nem is értem ezt a dolgot. Azt a szobát tőletek kapta, ha nektek szükségetek van rá, akkor visszaadja. Ennyire egyszerű. Én szépen felajánlanám neki, hogy ha nem akarja a szobát átadni egy napra, mert az az ő saját magánszférája, akkor költözzön koliba, és nektek meg lesz egy plusz vendégszobátok. Probléma megoldva!

2013. okt. 14. 14:22
 32/36 anonim ***** válasza:
62%

Úgy van, pontozzatok le majmok. Teszek rá. De nem tudom ki a "hisztis", ha berág azért, mert más véleményen vagyok.

Én sem örülök neki ha a 25. rokon is az én szobámban van. De semmigond, legyen nektek igazatok. Majd jól lepontozok én is mindenkit, akik a "hisztis a lányod" csoportot erősítik. Puszika :-*

2013. okt. 14. 16:19
 33/36 anonim válasza:
100%

Azt nem tudom hogy a lányodnak igaza van e de azt én is utálom ha a rokonság becsôdül a szobámba vagy akár a szüleim takarítani is bemennek úgyogy nekem szabályosan könyörögmön kell hoy hagy takarítsam én a saját szobámat. Elismerm lehet hogy már egy kicsit irreálsi de mindenkinek meg vannak a maga hóbotrjai ami a külvilágszámára érthetetlen.

Pont tegnap volt hogy anyukám ajtóstul ront rám fogmosás közben egy papírral a kezében hogy "mi ez azt montad hogy idén még egy rossz jegyet sem kaptál kezded a hazudozást... "stb. majd amikor végre szóhoz jutok mutatom a dogára irt dátumot: 2011 Ebbôl az a lényeg hogy az a papír a szobámban volt a fiókonban.

Annak aki ezt a "Bezzeg nálunk" szöveget nyonja annak azt üzenném hogy nincs is annál nagyobb egoizmus amikor valaki azt hisz hogy csak az a jó ahogy ô csinálja és mindenki más egy idióta. Ès serintem ezeknek az embereknek is mevannak az olyan dilijei amik miatt mások hisztisnek tatják ôket.

2013. okt. 14. 17:41
 34/36 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem az ilyen "én kenyerem" ajtóleakasztgatós hozzáállás szánalmas egy szülőtől. Nem a hetvenes években vagyunk amikor ciki volt a balkezes gyerek, aztán pakolták is át a zsírkrétát agyba-főbe a jobb kezébe. Meg is lett az eredménye...
2013. okt. 14. 18:58
 35/36 gungasam ***** válasza:
14%
Jól fenéken kell billenteni az elkényeztetett várkisasszonyt....a közösségért meg kell tudni hozni néha egy kis áldozatot neki is!!!!
2013. okt. 31. 20:01
 36/36 anonim válasza:
talán ha megpróbálnál vele komprumisszumot kötni! és talán ő is nyitottabb lenne a támára ha neki is érdeke lenne ;)amúgy mi az hogy neki kell kitakarítania hogyha jönnek vendégek??? ha már megszivatod hogy a szobájában vannak az emberek akkor legalább segíthatnél neki kitakarítani........
2014. júl. 20. 00:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!