Lehet valamit kezdeni a lányommal? Miért nem engedi hogy a
szobájában együnk?
Figyelt kérdés
a szülinapokat/névnapokat/ egyéb nagyobb ünnepeket szokás nálunk ebéddel ünnepelni ahol összegyűl a szűk családi kör(kb9-10 ember) és szinte sehol se férünk a házban 3 azonos méretű szoba van(nappali nincs csak folyosó és a konyha is kicsi) ,de csak a lányom szobájában van annyi hely hogy az egész család elfér (becsukhatós ágya van így sok hely szabadul fel )mielőtt megkapta a szobát a féltestvéré volt aki mindig beengedett minket ilyen eseménykor ,de a 16éves lányommal már 4 éve minden egyes alkalomkor csatát kell vívni ,hogy bejöjjünk .Ilyenkor rá van kényszerítve a takarításra és hogy az aktuális munkáit félre tegye a falmellé illetve van egy kávézó asztalkája ami ilyenkor szintén új helyet kap szerintem ez nem sok de mikor felhozzuk neki az ötletet ,hogy már megint ebéd lesz elkezd őrjöngeni ,hogy megbontjuk a szobája hangulatát meg megsértjük a magánszféráját pedig igazán kibírhatná azt az egy napot amíg el kell viselni a rokonokat tippek ,hogy mivel győzzem meg hogy könnyebben bejussunk ? ti is mérgesek lennétek ha a szobátokban tartanák a családi ebédet ?
Bár én mindkettőtöket megértelek. 17 éves vagyok és nekem sem tetszene ha a szobámba "dekkolna" a család és ott étkeznénk,mert a szobám nem ebédelésre való (sőt egyik szoba se),viszont én nem hisztériáznék neki csak kinyílvánítanám a nem tetszésemet. Igazából igaza van Neked is meg a lányodnak is. Egyszer-egyszer kilehet bírni ,hogy ott esznek a rokonok és,hogy összekell pakolni.
Legjobb megoldás az lenne ha nem nálatok lenne ez az ebéd és akkor mindenki megbékélné,bár nálunk elképzelhetetlen lenne,hogy csak azért legyen átszervezve minden,mert nekem nem tetszik,hogy az van amit mondanak:)
2013. okt. 12. 20:25
12/36 A kérdező kommentje:
nem költözhet másik szobába mert most ott laknak a nővére és az unokahúga és szobát meg szereti mert egyedül festette ki a nyári szünet alatt ,de ha meg mondanám ,hogy ez a mi házunk foglya magát és vissza költözik a kollégiumba vagy az egyik mamához (60 km arrébb van az iskola ahova jár és az anyukám is ott lakik)
2013. okt. 12. 20:30
13/36 anonim válasza:
A kislányod festette ki a szobáját? Le kalappal előtte!
2013. okt. 12. 20:33
14/36 anonim válasza:
Jó hát akkor csak enged,hogy uralkodjon a családon aztán egyétek meg amit főztetek.
2013. okt. 12. 20:34
15/36 anonim válasza:
Megértem azt, hogy így reagál. Egy hasonló korú ember rettentően ingerléken, én nagyon nehezen viseli, ha megsértik azt a helyet ami eredetileg neki a nyugalmat jelenti.
2013. okt. 12. 20:43
16/36 anonim válasza:
off: azért az kicsit érdekes, hogyha valaki azért szomorkodik itt, mert nincs saját szobája, az szerintetek csak hisztizik meg 'sokan felnőttek már úgy, te is ki fogod bírni' sőt,valaki még azt is rendszeresen leírja, hogy ő mennyire szeretett a tesójával egy szobában lakni. Most meg egy pár napról van szó egy évben. Persze, nem kellemes, megértem a lányt, nem erről van szó, csak kicsit kiakasztó a hozzáállásotok a dolgokhoz.
2013. okt. 12. 21:45
17/36 anonim válasza:
Jogosan van kiakadva, szerintem elvárható, hogy ne a 16 éves lányod szobájába menjen 10 ember enni. Próbáljátok meg valamelyik másik szobát átrendezni úgy, hogy mindenki beférjen, akkor is ha nehezebb lesz mint a lányod szobáját átrendezni. Köss vele kompromisszumot, nem esztek az ő szobájában, cserébe segít megtervezni és megvalósítani egy másik szoba átrendezését. Lesz hol enni és a lányod se lesz dühös.
Mindenki nyer.
2013. okt. 12. 22:04
18/36 anonim válasza:
Én is kiakadnék. És szerintem még nagyon nagyon sokan. Szerintem nem sokan örülnének ha a hálózsobájukban családi banzáj lenne. Miért nem.lehet a nagyiknál tartani ha ragaazkodnak hozzá?Jelen esetben én tutira "állófogadást" rendeznék.
2013. okt. 12. 22:26
19/36 anonim válasza:
Az én szobámban sem zabálnak a szüleim meg a rokonság,és ez fordítva sincs így.Idegenek,sőt sok rokon sem bejáratos a szobámba.Ez így van rendjén.Hagyd békén a gyerekedet,ne élősködj rajta ennyire!
2013. okt. 12. 22:47
20/36 anonim válasza:
Néha komolyan nem értem a válaszolókat. Mi az, hogy a gyerek élősködik a családon, meg a farok csóválja a kutyát? Betegek vagytok. A gyerek nem papucs és nem porszívó, sem hasonló tárgy, amivel azt tehetünk, amit akarunk. Akármennyire is alkalmazkodóképes és családszerető valaki, a magánszférájában csak annak van bármi keresnivalója, akit az illető beenged oda, nemhogy 9-10 ember betóduljon egy szó nélkül, csak mert miért ne... Ha annyira fontosak ezek az összejövetelek, rendezzétek étteremben, vagy egy másik rokonnál, de ne valakinek a hálószobájában, könyörgöm! Az, hogy nem szívesen egyezik bele ilyesmibe a lányod, nem szemtelenség, nem engedetlenség, hanem egy teljesen jogos dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!