Van még rajtam kívül valaki aki idegileg nem bírja az iskolát, és teljes szívéből gyűlöli, vagy csak én vagyok ilyen gyenge?
Esetleg menj át estire. Akkor csak heti 2 napot kell bejárnod, meg havonta van egy tömbösített nap. (vagyis ahova én járok ott így van)
Nekem is voltak hasonló problémáim és (eddig) nekem segített.
16/L
Én nem mindennap vagyok így, csak néha, de akkor nagyon. Nekem heti 31 órám van tizedikes létemre, mondhatni eléggé laza.
Azokon az általad feleslegesnek tartott órákon próbálj nem stresszes lenni, mondjuk fizikán nem tudom, hogy lehet olyat, de na.:D Talán ez segíthet. Esetleg keress fel egy szakembert.
Lehet én elfogult vagyok a természettudományokkal kapcsolatban vegyészként, de szerintem annyira azért nem haszontalanok. A humán tárgyak sem.
Most még azt gondoljátok, hogy fúj-fúj, minek nekem tudnom a mágneses indukció törvényét, vagy mondjuk hogy mi történik, ha sósavat és nátrium-hidroxidot összeöntünk, vagy hogyan lélegeznek a földigiliszták.
Fogjátok fel úgy, hogy sok mindent megtanulhattok most, amiket ha később a gyakorlati életben tudtok alkalmazni, akkor könnyebb lesz a helyzetetek.
Lásd Amerika, ott aztán tényleg a béke segge alatt van a gyerekek nagy százaléka.
És ott történnek olyanok, hogy berakja a macskát a mikróba száradni, hogy porszívóval próbálnak zsírleszívást csinálni a garázsban stb. Pedig ha tudták volna, hogyan melegíti meg a kaját a mikrohullám, akkor nyilván nem ölték volna meg (méghozzá igen fájdalmas módon) a macskájukat. Vagy saját magukat, ha a másik példát nézzük.
Vagy mondjuk nem veszi majd meg a (most mondok valamit ) 100 Ft-os vízkőoldót a boltban, mert pontosan tudod, hogy az ecetsav is ugyanolyan jól oldja a kalcium-karbonátot mint az illatosított sósav, csak 20 Ft-ba kerül. Vagy nem tisztítod a kádat közvetlenül egymás után hypóval és vízkőoldóval, mert tudod, hogy a vízkőoldó alias sósav és a hypo, alias nátrium-hipoklorit reakciója során igen mérgező klórgáz szabadul fel.
Megtanulod, hogy ha ég a gyomrod akkor jobban leszel, ha megeszel egy kanál szódabikrabónát (alias nátrium-hidrogénkarbonát), mert ez utóbbi a gyomrodban lévő sósavval elreagál, és csökkenti a mennyiségét, mérsékelve a gyomorégést.
Autót vezetni is biztonságosabban tudtok majd, ha tisztában vagytok a fizika (mechanika) törvényeivel.
A történelem és magyar megtanít "viselkedni", tapintatosnak lenni. Ha nem tanulnál történelmet, akaratlanul is megsérthetnél embereket. Mondjuk egy fekete embert a bőrszínével, stb. A magyarórákon megtanulod normálisan kifejezni magadat szóban és írásban.
Szerintetek ezek nem fontos dolgok? Szerintem igen :)
A probléma azzal van, hogy minden kötelező, és nem lehet választani. Nálunk a legtöbb órára nem kötelező házit csinálni, mégis mindenkinek készen van általában.
Sajnos nem tudok biztos megoldást kedves kérdező. Amit én csináltam az az volt, hogy beosztottam magamnak, hogy miből hanyast szeretnék, és eszerint tanulok csak. Hétvégén nem csinálok semmi iskolával kapcsolatosat, hiszen elég sokat foglalkozok vele hétköznap is. Nem kell túl komolyan venni az egészet, ez a lényeg.
Nekem heti 35 órám van.Ebből többet feleslegesnek tartok,mint pl.:dráma,rajz,ének,aztán vannak az olyan órák,amiket nem szeretek,de tudom,hogy valamennyire hasznosak,vagy csak egyszerűen jó vele tisztában lenni.Ilyen számomra az irodalom,matek,idegen nyelvek,töri és vannak az olyan tantárgyak,amiket szeretek és hasznosnak tartok:kémi,fizika,biológia.
Tudom,hogy vagy vele,én az angolt gyűlöltem(5 évig heti 5 volt belőle,ráadásul utált engem a tanár),de még is túléltem valahogy.Fogadd el,hasznos lesz még a biosz vagy a fizika számodra!:)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!