Hogyan tanuljak bizonyos tantárgyakra?
Helló.
Gimnáziumban vagyok 9. Osztályban, ez a 3. évem a gimiben. Vannak tantárgyak, amik jól; biológia, földrajz, kémia, fizika, ám vannak amiket kifejezetten utálok, emiatt nehezebben is készülök fel rájuk;irodalom, történelem, nyelvtan. Ezekben vannak olyan számomra száraz és érdekelten témák, amik egyáltalán nem érdekelnek ebből kifolyólag képtelen vagyok megtanulni őket. Mégis hogyan tanuljam meg őket? Mások hogyan tanulják meg? Igazából az érettségi után egyikre sem lesz szükségem, mindegyikből megvan, vagy meglesz az az alap tudásom, amit egy átlag magyar embernek tudnia kell a felsorolt tantárgyakból és többet nem is igazán szeretnék foglalkozni velük..
"Mások hogyan tanulják meg?"
Te a reál típusúakat érted, van aki a humánt..tanulj rá többet én például előbbiekből vagyok hülye és humánból jó..
Arra neked kell rájönnöd,hogy hogyan tanulj. Reál vagy,ez van. De próbálj meg órán odafigyelni és megjegyezni amit lehet, kérdezd a tanárt és vegyél részt az órákon. Sokkal könnyebben megragadnak a dolgok mintha csak otthon szednéd elő a könyvet és próbálnád magad magolásra kényszeríteni.
Én pont a humán tárgyakat bírom jobban,de mindkét kategóriának megvannak a szépségei.
Már csak azért megéri verselemzéssel meg ilyenekkel foglalkozni,hogy megnézd mekkora hülyeséget fogad el a tanárod, ha azt megpróbálod belemagyarázni egy költeménybe. (filozófia esetében mókásabb,de a magyar sem rossz)
Ha írtok órán vázlatot, tanuld meg azt, és a sok langyos szöveget a könyvből csak fusd át.
Ha nincs vázlat, akkor a fogalmakat tanuld meg, a magolnivalót (csak a lényegét) írd ki cetlire, és még este meg reggel,fusd át.
Töri könyvből a képeket nézegesd, meg az atlaszt, és vágd be az atlasz végén levő évszámokat, lehet ezt is cetlizni.
Aki nem humán, annak az ilyesmi több kicsi belenézésre emészthetőbb (tapasztalat)
Ja és ne akarj mindent megtanulni, mert az nekünk nem megy. Keress ki néhány fontos dolgot egy egy leckéből, és élj meg abból. Inkább keveset tudj pontosan, mint elvesszél a részletekben.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!