Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti mit engedtek meg a 13-14...

Ti mit engedtek meg a 13-14 éves lányotoknak?

Figyelt kérdés
Értem itt: smink, körömfestés, laptop, facebook, telefon, csavargás, pasizás, meddig és hova mehetnek el?
2013. aug. 15. 11:33
1 2 3
 21/27 anonim válasza:

14 éves vagyok.

smink: nem szólnak semmiért,csak ne legyen rossz,és nem hozzámvaló.

köröm: nem szólnak érte. bármikor festhetem,bármilyenre. de csak nyáron szoktam általában.

laptop: Most nincs. tabletet használok

facebook: van egy ideje,nem szólnak érte.

telefon: okostelefonom van,netezek rajta általában.

csavargás:nem szeretik,de ha elmegyek itthonról mindig mondom : Nyugi anyu,8ra itthon leszek,és nem szól semmit úgy. ez hétközben van. hétvégén ugyanígy. nyáronis.

pasizás:nem nagyon pasizok. nem beszéltem róla anyával.

általában mozizni,sétáni,bárhova elmehetek városon belűl.

2016. máj. 23. 14:05
 22/27 Kolat Rebeka válasza:

14 eves vagyok

Kb. Masfel eve sminkelem magam(alapozo,korrektor,szempillaspiral,szemoldokceruza,tus,

műkormom van,(suliba is de ott csak kifinomult)

3 eve van laptopom sose eltem ott az eletem

Facebookom is mar jo ideje van (3eve kb)

Okostelefon(Iphone)

Csavargas:5.-be mentem el eloszor varosba baratnoimmel,nyaron 10 ig lehetek lent az utcan suli idobe 8 de csak tanulas utan. Mindig elmondtam neki hogy hova megyek, mara szo nelkul elmehetek varosom belul.(persze elmehetek mas varosba is,persze nem olyan messze) Elenged bulizni,tudja hogy barati tarsasagom nem korom beluli(17-20),de aztis hogy megvedenek

Pasizas: 1x volt baratom tudott rola,de suli miatt szakitottam vele

2016. júl. 31. 22:35
 23/27 anonim válasza:
15 leszek pont egy hét múlva. Mindent engednek a szüleim de cska korlatokon belul es ha nem megy az iskola rovasara. Igazabol nekem nem kell tobb mint egy szempillaspiral es ennyi. Neha kihuzom a szemem ha vlmi nagy alkalom van. A pasizasrol nem beszeltem veluk. Vannak fiubarataim jarnak hozzam neha suli utan de semmi komoly.
2016. szept. 5. 16:40
 24/27 anonim válasza:

14 éves lány vagyok, tudom, régi kérdés, de gondoltam azért én is dobok egy választ :).

Smink: Igazából sosem volt róla szó, hogy tiltanák, a gimiben, ahová járok szintén nincs megtiltva, de sosem sminkeltem magamat. Néhányszor színházba, de kicsit kényelmetlenül érzem magamat benne, szóval nem használok nagyon.

Körömfestés: Nem szeretem. Néha nyáron poénból, talán a lábkörmömet, mikor a nővéremmel marhulunk, de amúgy nem. Mikor felső általánosban elkezdődött ez a körömfestős/sminkelős őrület megpróbáltam huzamosabb ideig mindkettőt használni, hogy passzoljak a közegbe, de meguntam és abbahagytam. Nem hiányzik ^^.

Laptop: Először a nővérem kissé viharvert laptopját kaptam meg talán 11-12 évesen, aztán az végleg kimúlt és kaptam egy újat. 10 éves korom óta írok, nagy szükségem van rá. Telefonon pötyögni borzasztó, kell egy nagyobb tér. És laptopon gyorsabbak az ujjaim, mintha papírra írnék. Nincs kikötve, mikor használhatom, nincs rajta semmi zár, tanulás után szoktam.

Facebook: Eleinte ellenezték, 7. óta van. Nem használom szinte soha, max a profilképet váltogatom. Anyám kikötötte, hogy ne töltsek fel hülyeségeket és ne lógjak rajta órákon át, de igazából csak az osztályfőnök értesítéseit nézem meg néha. Inkább a G-mailt használom.

Telefon: Régóta van telefonom, mivel a városba járok be iskolába vidékről és valahogy kell tartani a kapcsolatot. Zenehallgatásra, írásra, telefonálásra használom és persze chatelésre. Értsd: Viberezek az osztályommal. Vagy Messenger (nem vagyok oda érte, inkább Viber-párti vagyok.

Csavargás: Már felsőben is "csavarogtam" a sulim közelében lévő áruházba, vagy a legjobb barátnőmhöz. Most gimiben is szoktam néha. Játszótéren dumálunk (az a gang-tábor) vagy sétálunk össze-vissza. Nincs kikötés, hogy meddig maradhatok el, de jobban szeretik, ha szólok és magamtól hazaérek mindig négy előtt, legkésőbb hétre értem haza, azon kicsit kiakadtak, de megbeszéltük és megbékéltek.

Pasizás: Hogy őszinte legyek, nagyon utálom ezt a szót. nagyon beleragadt a köznyelvbe, de szerintem borzasztóan lekicsinylő. Van barátom fél éve vagyunk együtt. Anyám sose kötötte ki mit csinálhatunk és mit nem, kivéve azt, hogy nem mehetek fel hozzá. Én ezt ellenzem, de elfogadom. Úgy gondolom, hogy aki (kortól függetlenül, de azért ált. tinédzserkorban) elég érett és felelősségteljes egy valódi párkapcsolathoz az tudja hogy a saját morális szabályai mit engednek meg és mit nem. A tinédzserkor az az időszak, amikor az ember megtanul felnőni, nem igaz? Kialakul az értékrendje, a világnézete, stb. Nem gondolom, hogy az ember 14-15 évesen nem lehetne részese egy párkapcsolatnak, ami nem csak a csókolózásról, meg az idétlenkedésről szól. De ez csak az én véleményem persze, nem tartom magam felnőttnek, koromhoz túl érettnek, de értelmesnek és ilyen téren felelősségteljesnek gondolom saját magamat.

Örülök, hogy ezt leírhattam! :)

2017. ápr. 6. 22:03
 25/27 anonim ***** válasza:

12 vagyok de remélem nem baj ha válaszolok

Smink:suliba szempillaspirál de a pattanásokra szoktam teafás korrektort használni a többi fölösleges egy GYEREKNEK mert a reggeli rohanásban nincs idő a mestersminkre a kapkodás meg csak bajt okoz.A hajam meg nyáron 14 hajmosásos festékkel lesz befestve.

Köröm: bármi csak az épített zselés nem de az amúgy is csúnya.

Facebook: nincs de fölösleges nem akarok de engednék de musicallym van.

Telefon: amennyit akarok és Samsung Galaxy Core Prime 360om van de kapok másikat Huawei P9.

Csavargás: barátnőkkel ahogy akarok sokszor van szombaton Just Dance party úgyhogy így szoktunk. Hétközben nincs rá elég idő de el tudnám képzelni...

Pasi: nem érdekel még a pasizás

2018. jan. 29. 18:27
 26/27 anonim válasza:
40%

Nekem van egy 12 éves kislányom aki mar hamarosan 13🤗 neki van kb 50 sminkpalettája, 5korömlakkja, laptopja,facebookja, telefonja, a hét minden napján elmehett éjfélig, van pasija.

Most mindenki kiakadt ugye?

És is!

A lányom 9 éves kora óta sminkel ugymond. Nem vitte tulzasba soha.

Műkörme van még a suliban is.

Régóta van laptopja, facebookja, mindig a legújabb telefonja.

Ritkán megy el valahova, a barátnőjénél szokott aludni, a hét barmelyik napján, de van a mikor a barátjánál alszik.

A lányom nagyon inteligens, okos , szép( modell), profi sportolo(europabajnok), mind a 6 évben csak is kizárólag 100%-os dolgozatai voltak/ vannak, a legrosszabb az egy 2 hibás dolgozat volt. Ő saját maga jött rá mindenre( arra hogy ha tanul minden jobb lesz és akkor bolgog lesz), ő maga gyűjti mindenre a pénzét, lovagoltat, kutyakozmetikus ként is profi, sminkes ként is az, korrepetál gyerekeket. Mi nem veszünk már neki az élelmen kívül semmit! Szuper lányom van🤗♥️♥️

2018. nov. 27. 22:23
 27/27 anonim válasza:

Hát én már Októberben leszek 18, de nekem 14 évesen ezeket engedték meg:

Smink: Szájfény, korrektor, spirál.

Körömfestés: Átlátszó, vagy halvány színek (esetleg világos pink)

Laptop: Nem volt rá szükségem, mert volt számítógépünk. Most már van, de csak tanulás céljából.

Facebook: 15 évesen regisztrálhattam, de semmi olyat nem töltöttem fel, és idegenekkel nem beszéltem sose.

Telefon: Valami gagyi Samsungom volt akkor.

Csavargás: Már én elég hamar elkezdtem a barátaimmal plázákba, esetleg éttermekbe járni. 11-12 évesen elengedtek már. Télen legkésőbb hatra otthon kellett lennem, nyáron pedig 8ra. (így 17 éves koromban ez már persze más hogy van)

Pasizás: Apukám meg se akarja hallani azt a szót, hogy 'fiúk'...múltkor tetszett valaki, kért róla képet, hogy mekkora gödröt kell neki ásni XDD

Anyukámmal más a helyzet. Vele minden ilyet megtudok beszélni. Eddig 2 barátom volt. Egy 15 évesen, és egy nem rég. Bár én a 13-4 éves lányomnak nem engedném, hogy pasizzon ilyen korban.

2020. jún. 23. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!