Szülők! Mit engedtek meg és mit nem a 17 évnél idősebb lányotoknak?
Csupa olyat olvasok itt, hogy a szülők nem engedik meg a lányuknak, hogy a barátjánál aludjon. Most egy 14 évesnél még értem, de egy 17 évest minek tiltani?
Persze nem a 2 hónapos kapcsolatra gondolok, hanem mondjuk fél év. Ha le akar feküdni vele, úgyis megteszi valahol. És a szülő azt éri el, hogy a lánya hazudjon neki, mert a "begyöpösödött" szülő nem enged meg semmit.
Nem vagyok szülő, de sok barátnőmnél látom, hogy már rég elmúlt a lány 18, de a szülei alig engednek meg valamit neki.
Van ennek valami értelme? Ha tudja a szülő, hogy a tiltással azt éri el, hogy a gyerek hazudjon, miért csinálja? Vannak dolgok amiket tényleg nem szabad megengedni, de azt meg lehet beszélni a tinivel, nem csak úgy eltiltani.
Hiszen a tiltott gyümölcs a legédesebb!
Normális válaszokat várok. Köszönöm.
Én nem vagyok szülő(18/L),de nekem mindig mindent megengedtek.Befestethettem a hajam 13 évesen,barátnőmmel "felügyelet nélkül" "Tankcsapdázhattunk" 15 évesen,addig járkálhattunk a városban amíg akartunk,telerakhattam a fülem fülbevalókkal......stb.stb.
És nem történt semmi,mindig éltanuló voltam,most a legjobb egyetemek egyikére járok,mindenkivel jó a kapcsolatom.Semmit nem értek volna nekem tiltással.Kiéltem magam,hordtam rockercuccokat,mert megengedték.Mostanra lenyugodtam,kinőttem az ilyenekből.Én is így fogom nevelni az enyémeket.
Amikor az első párommal kezdtek a dolgok komolyabbra fordulni- 17 alatt voltam és kb 4 hónapos volt a kapcsolat, a fiú sokkal idősebb volt. Egyik este nála vacsoráztam, aztán olyan 10 körül felhívtam anyumat, h szeretnék ott aludni, reggel hazavinne.
Kb fél perces néma csend volt, aztán hallottam, h nyelt egyet és azt mondta akkor reggel találkozunk.
Mindig hálás leszek neki, h lehetővé tette, h normális körülmények között, bujkálás és kapkodás nélkül tehettük meg azt amit meg kellett.
Nekem is 15 éves koromig tiltották, aztán fél év hazugság után megmondtam hogy már megvolt az első, mostmár nem kell tiltaniuk.
16 évesen megismerték a barátomat, pár hét után itt aludt, 2 évig voltunk együtt.
Ekkora "gyereknél" már nem lehet engedésről-nem engedésről beszélni.
Réges-régen kialakult a jellem, a személyiség, az önkontroll, vagy annak hiánya.
Nevelni a születéstől a serdülő korig lehetséges. Ezt oly sokan elfelejtik, illetve nem is tudják.
nekem nem engedik, hogy itt aludjanak a fiúk, attól függetlenül, hogy szűz vagyok-e, vagy sem, mondván : nem kell azt mindenkinek tudni, és ne kelljen már mindenkinek alkalmazkodnia a családban az 1 idegenhez (ezzel félig egyet értek, de azért egy-egy nap alkalmazkodást mindenki kibír). szóval nem a szextől vagyok eltiltva, csak az ottalvást nem szeretnék...
mindjárt 18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!