Ti mit tennétek, ha a kamasz gyereketek bejelenti, hogy ő muszlim lett?
Én úgy nevelném hogy meg se forduljon a fejében, de ha csak úgy bejelentené olyan pofont kapna, hogy kivinné még a falat is.
15/F
ui: A családom több száz éve református.
ma 18:51
Jól kimosták az agyad... Mindenkinek joga van olyan vallást gyakorolni, amilyen jólesik (amíg másoknak nem árt vele). Az ember hitét nem lehet befolyásolni. Ha ő erre fogékonyabb, a fejed tetejére is állhatsz. Vagy neked jobb érzés lenne egy hivatalosan református gyerek, aki muszlim hitű, és szívből utálja az egész kereszténységet, mert rá van kényszerítve?
A hitet úgyse lehet ráerőltetni, a lelkét nem befolyásolhatod, hogy ő legbelül miben hisz.
Ha az iszlámot választotta, akkor nem ismeri a Bibliát. Én tanítom a gyerekeimet, mindig beszélgetünk Istenről, ne a különböző internetes fórumokon szedjenek össze téves tanításokat hozzá nem értőktől.
Csak akkor tud választani valaki két vallás között, ha mind a kettőt teljes mértékben ismeri. Mi keresztények vagyunk és ebben a szellemben neveljük a gyerekeinket, minden héten járnak velünk gyülekezetbe. Viszont ha azzal állít be valamelyik, hogy ő muszlim lett, akkor tudom, hogy én mindent megtettem és ez a döntés valóban reális.
ma 06:17
Szerintem te látod jól, és a te hozzáállásod lenne a normális. Én ateista vagyok, de ha lesz gyerekem, szeretném ha minél több vallással megismerkedne már kicsi korától kezdve, és akkor ha már ismeri őket, el tudja dönteni, hogy akarja-e valamelyiket gyakorolni. Engem is így neveltek, és a szüleimet is.
Szerintem a gyerek ismerje a "lehetőségeket", és amúgy is valamilyen szinten a műveltség része 1-2 nagyobb vallás ismerete. De rákényszeríteni semmit nem lehet.
Köszönöm a válaszokat!
Megpróbálok vele megértéssel lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!