Hogyan tudnék segíteni a barátnőmnek, változásra bírni őt? Anyukák válaszát is várom!
A kudarcokat, tragédiákat az ember hurcolja egy életen át, ezen nagyon nehéz változtatni. Nem lehetetlen, de ahhoz tudni kellene, pontosan mi volt a gond, mitől fél, és akkor a problémával kapcsolatos utólagos pozitív élményekkel meg lehet őt nyitni.
Nekem például sosem voltak igazán jó élményeim kamaszkoromban a szórakozóhelyeken. Egyszer-kétszer elmentem diszkóba az osztálytársakkal, de sosem értettem, mi a jó abban. Engem úgysem kért fel táncolni senki, meg alapból nem voltam az bulizós csaj, így aztán egész életemben kerültem a szórakozás efféle lehetőségeit. Pedig nem volt semmi rossz élményem, csak egyszerűen kudarcként dolgoztam fel azt a tényt, hogy én nem tetszem a fiúknak. Ma sem nagyon tudna rávenni senki, hogy bemenjek ilyen helyekre.
Ha meg valakinek komoly traumái voltak, azzal még sokkal nehezebb a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!