Hogyan lehet egy kamaszt jobb belátásra bírni? Mit tehetnék vele?
Hááát kedves Kérdező...nehéz helyzetben vagy..az én családomban is van ilyen, de fogalmunk sincs mit tegyünk.
sajnos a TV-ben látottak is erősen inspirálják, példakép a buli.
ez van, nem látni az alagút végét.
nem tudok segíteni, de együttérzek.
Talán valamilyen motiváció, de mi?
Ha veled ilyen, küldd el apucihoz, anyucihoz, 2 hét múlva sírva menne segítségért, ha nem hamarabb.
Ezt teszi a liberális eszme. Gondolom nem most lett ilyen, az elején kellett volna jól elverni. Most már nem tudsz mit tenni. Ha már drogozik is, egyetlen megoldás marad beszélni a haverokkal, hogy ne adjanak neki pénzt, amit ő kap meg nem adni oda neki, csak úgy hogy ha ma megy buliba, akkor kap x ezret, ossza be. Meg én azért csak egy haviból ha többől nem, levonnám a kajája meg a mosás árát, csak hogy tudja, hogy mi mennyibe kerül. Ő már felnőtt ahhoz, hogy elverjék, pedig az kéne neki! Kétszer jól elverni, hogy ne tudjon a seggére ülni, ha nincs más megoldás. Csak nem 17 évesen kellett volna észbe kapni...
Szia, nem tudom, még aktuális-e, de szívesen segítek.
Először is, én is olyan korú vagyok, mint ő. Bár hasonló gyerekkorom volt ( apa megcsalta anyát, nem hozta haza a fizut...stb..) Soha se mehettem bulizni, amiért hálás is vagyok. Az összes barátom ott van a buliban, de amikor elkezdenek arról beszélni meg mesélni h mi volt ott, és elmegy a kedvem az egész barátságunktól. Na mind1 rólam ennyit. Valószínűleg irígyli a többieket, mert normális a családjuk, pénzelik, stb. Ez nálam is így van. Én az évek folyamán észhez tértem, ma már olyan vagyok a pénzügyekben, mint egy felnőtt. Rákényszerültem. Neki is ezt kellene. Elég szégyen, hogy pénzt kér a mamájának végzett munkájáért. A helyetekben csak akkor engedném meg, hogy egyen nálatok, stb, ha ugyanannyi értékű munkát is segítene. Akkor talán megérti, hogy semmi sincs ingyen, és a családja sem arra való, hogy fizesse az életét, max csak belesegítsen ha nagyon szükséges.
Remélem tudtam segíteni. Ha szeretnél még kérdezni ezzel kapcsolatban, írj nyugodtan. Kamasz szemből adok tanácsot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!