Ti mit tennétek, ha a kamasz gyereketek bejelenti, hogy ő muszlim lett?
Lány.
Megpróbálom ezt tenni.
Ha fiú,ha lány elfogadnám,kivéve akkor,ha a bizonyos vallás tagjai olyan dolgokra vennék rá,ami nem emberséges.
Ilyen például a szcientológusok meg a jehovatanúi kiközösítése.Na a kikzösítés miatt ezt a két vallást nem engedném felvenni a gyerekemmel.Ez butaság lenne.
Szerintem is csak egy kamaszkori fellángolás, szerintem jót tenne egy jó ki beszélgetés köztetek.
Egyébként én is katolikus családból származom, de nem igazán foglalkoztam vele soha. Most leszek 30, szép család, két gyerek mellett most kezdtem foglalkozni a buddhizmussal. És? Semmi rossz nincs ebben.
Csak nehogy össze akadjon 1 muszlim (pl.arab) fiúval! Itt Magyarországon akad bőven. Egyik barátnőm anyja is úgy járt, hogy az egyetemen megismerkedett egy arab (muszlim) fiúval.. A fiú tette a szépet, aztán összeházasodtak, a nő szült 2 kislányt. Az idősebbik a -már említett barátnőm. Az apja 7 éves korába bezárta őt egy szobába, kikötözte, és éheztette. Hogy miért? -Mert nem FIÚ-nak született. Pár évvel később a barátnőm, a húga és az anyja hazaszöktek.
Persze ez nem jelenti azt, hogy minden muszlim ilyen. Pl. Törökországban nem veszik ennyire 'komolyan'. Nem kell csadort hordani, nem kell a nőknek takargatniuk magukat, de...mégis már ők (a törökök is)másabbak mint mi. Szemérmesebbek. A nők nem hordanak túlzottan kivágott ruhákat, visszafogottabbak...
De egyébként szerintem sem gondolja a lányod túl komolyan. Ez nem csak úgy van. Ismernie kell a koránt, a hagyományokat, szabályokat, meg kell tanulnia sok dolgot, és ami a legfontosabb: ÁT KELL SZELLEMÜLNIE.
16l.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!