Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez b. unkó dolog lenne anyukám...

Ez b. unkó dolog lenne anyukámmal szemben?

Figyelt kérdés

Tegnap a nővéremmel voltunk fodrásznál,anyum azt mondta,hogy fizessem már ki,mert neki most nincs pénze(nekem a ballagásiból volt még 30.000Ft-t).Kifizettem,4400 volt,de a 100-ast ott hagytam a csajnak,mert anyum szokott neki 1-200Ft-t ott hagyni(:

Hallottam,hogy reggel arról beszéltek apummal,hogy kevés a pénz,meg hogy mennyi mindent kell befizetni.

Anyum nem is nekem mondta h fizessem ki,hanem nővéremnek.Ha nem adja vissza elkérhetem tőle a pénzt,vagy ez bunkóság lenne?

14,5/L

2009. okt. 27. 09:28
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
86%
ilyen szemszögből természetesen nem bunkóság,kérd vissza szépen
2009. okt. 27. 19:31
 12/28 anonim ***** válasza:
21%
Pontosan lassan majd mindent magadnak kell fizetned és majd a kaját is. Ne kérd vissza ez egy jó lecke az életről. Amugy ha ekkora baj van keres magadnak 4 órás melót. Téleg tök jó érzés lesz mikor a saját pénzed felet döntesz.
2009. okt. 27. 20:17
 13/28 anonim ***** válasza:
83%

20:17

a haverina 14 éves nem vállalhat munkát

2009. okt. 27. 21:32
 14/28 anonim ***** válasza:
47%
Akkor segít a szomszédnak, rokonnak valamit pénzért. Meg lehet ezt oldani. De attól akkor sem vágja magát senki hanyatt, hogy egy 14,5 éves otthon segít, takarít meg már vesz magának a saját pénzéből szükséges dolgokat, nem csak elszórja erre-arra. Plusz ha jól tudja, hogy anyagilag vacaul állnak, nekem lesülne a bőr a képemről, ha ezek után még pénzt is kérnék a szülőktől, talán édesapád is arra célzott még ősszel a farmerral kapcsolatban, hogy most nem igazán van rá pénz. Vagy egyáltalán. tényleg csak arra van, hogy megéljetek belőle. Bocs, de ha már hallod is, hogy mi a helyzet, akkor nyilvánvalónak kéne lennie...
2009. okt. 28. 08:12
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

4400 kicsit drága volt, ha nincs sok pénzetek akkor ne járjatok olyan olyan fodrászhoz aki ilyen drágán dolgozik.

Még ha kettőtök haja került ennyibe akkor is sok, 1000ért már lehet hajat vágatni.

Amúgy én tuti hogy visszakérném, ameddig tanulsz addig tartsanak el. Én addig elvárom az ilyeneket anyáméktól ameddig nem lesz vmi normális keresetem és ameddig tanulok.

2009. okt. 28. 08:41
 16/28 A kérdező kommentje:

na hát én meg visszakérem akárki akármit mond...mert pl.:tesóm vett Pesten 2felsőt,meg egy nadrágot pedig volt fent neki bőven,szóval még szüksége se volt rá és anyum kifizette neki...

Azért járunk ahhoz a fodrászhoz,mert eddig mindig megszívtuk a fodrászokkal:nagyon drága volt,bunkó volt a vendégekkel,mindig csúszott.Olyan is volt,hogy azt mondta,hogy figyelj már,mi lenne ha csak délre jönnél(10-re voltam beírva).Mondtam jó,felhívtam délben,még nem vagyok kész,de majd szólok mikor jöhetsz és én még fél 2-kor otthon ültem,pedig 4re kész kellett lennem,mert mentünk szalagavatóra...

Ő viszont rendes és ha 3ra ír be,akkor 3kor el is kezdi a hajamat mosni.Egyébként ez most azért volt ennyire sok,mert nővéremnek derékig érő rengeteg haja van.És nem kérhet ugyanannyit tőle,mint egy "sima" hajú vendégtől.Amúgy engem 2000körül szokott megcsinálni:)

2009. okt. 28. 09:20
 17/28 anonim ***** válasza:
86%

Természetesen kérd vissza.Az a Te pénzed. Nem a kereseted, hanem a ballagási pénzed. Addig míg tanulsz és nincs melód, nem kell hogy te beszállj anyagilag a családi életbe. Ha már lesz munkád, az megint más. Ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy ennyit nyugodtan megtehetsz a szüleidért. Valóban megtehetsz, HA Van HAVI KERESETED.

Nyugodtan kérd vissza, főleg ha a ruházkodást is magadnak kell megoldanod.Ez a pénz nem fog gyarapodni, csak apadni....

Mindezt csak addig, míg tanulsz.

2009. okt. 28. 14:18
 18/28 anonim ***** válasza:
86%

El is lehet várni egy szülőtől, hogy amíg tanul a gyerek, addig mi tartsuk el. Lesülne a képemről a bőr, ha kevés pénzem lenne és a gyerekem pénzét költeném.

Az megint más, ha visszaadja a szülő, vagy tényleg csak kölcsön kéri, de hogy egy olyan pénzét költsem , akinek nincs munkahelye az elég gáz...

Én is Gyed-en vagyok, de már megkaptam a felmondásomat. Volt, hogy kölcsönkértem a fiamtól pénzt, amit karácsonykor, húsvétkor kapott, de soha nem felejtem el visszaadni.

2009. okt. 28. 14:25
 19/28 anonim ***** válasza:
53%

Anyukád elfelejtette szerinted? Tudod ez olyan dolog, hogy ha valaki azt mondja, hogy "most nincs pénzem" az általában nem azt jelenti, hogy "per pillanat nincs nálam pénz" hanem azt, hogy NINCS. Szóval gondolom, hogy majd fizukor lesz pénze és akkor biztosan vissza fogja adni neked vagy ha nem akkor említsd meg neki. Különben biztos nem olyan égető neked most az a pénz, nem?

Nem akarlak megbántani tényleg ezt is azért írom mert látom érzékeny vagy. Csak a véleményemet írom.

2009. okt. 28. 17:04
 20/28 anonim ***** válasza:
0%
20:17-es vagyok 14 évesen lehet munkát vállalni akkár 8 órában is. Mindenki maga dönt ez csak 1 lehetöség.
2009. okt. 28. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!