Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan legyünk egy közösség,...

Hogyan legyünk egy közösség, mint egy osztály?

Figyelt kérdés

Hellóbelló.

Gimiben most leszünk 9. osztályosak. A mi osztályunk sosem volt összetartó közösség, gyakori veszekedések a fiúk és a lányok között. Ezek a viszályok elég nagy hátrányokhoz vezettek, szóval valahogy változtatni kellene ezen, hogy ne szívjuk egymás vérét. Milyen módszerekkel lehetne összekovácsolni a közösséget? Úgy gondolom, hogy már a többség rendelkezik megfelelő intelligenciával és ők is belátják idővel, hogy ez így nagyon nem jó. Még három évet kell egy közösségnek lennünk, szóval minél előbb javítani kellene ezen a következő tanévben.

Előre is köszönöm, kellemes nyarat kívánok. 15/F

2013. aug. 9. 19:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hat/nyolcosztályos gimnázium?:D Menjetek el az osztállyal egy parkba vagy vidámparkba stb. csináljatok osztálybulit:D Mi így csináljuk:D
2013. aug. 9. 19:20
 2/9 anonim ***** válasza:
Szervezzetek a sulin kívül is programokat, fontos hogy mindenkit hívjatok :)
2013. aug. 9. 19:22
 3/9 A kérdező kommentje:
Kétlem, hogy a lányok eljönnének az osztállyal. Valószínűleg a felsőbb évfolyamosokkal mennének szívesebben :D Legalábbis egy része biztosan.
2013. aug. 9. 19:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, szerintem ha megkéred őket is, hogy menjenek, akkor nem hiszem, hogy nemet mondanának..ha meg mégis akkor én rákérdeznék, hogy miért nem akarnak az osztállyal menni..többet nem nagyon tudsz tenni. Amúgy csinálhatnátok tényleg valami bulit, esetleg elmehetnétek valahova kirándulni(sátrazás, bográcsozás..)..:)
2013. aug. 9. 20:54
 5/9 anonim ***** válasza:

Én beszervezném az osztályfőnököt. Csináljatok kötelező osztályprogramokat, onnan nem hiányozhatnak és akarva akaratlanul is együtt lesz a "csapat". :) Meg fogjátok kedvelni egymást.. :)

16L

2013. aug. 9. 21:30
 6/9 anonim ***** válasza:

A lányok valószínű érettebbek, mint ti.:D

Én nem a nyilvános helyes dolgokat javasolnám, lehet hogy kínos nekik 'kisebbekkel' mutatkozni (a lányok általában idősebbnek néznek ki, na:D), inkább sütögetés, valakinél szervezzetek bulit, stb. Nagyobb eséllyel mennek el.

A kötelező szerintem nem annyira jó ötlet.. ahhoz mindenki úgy is áll hozzá.

2013. aug. 9. 23:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Sajnos pont ellenkezőleg szeretnék hozzászólni. Viselkedésük, felfogásuk körülbelül egy hatodikos szintre tehető. Igazából testileg sem mondhatóak komolyabbaknak :)
2013. aug. 10. 00:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha a fiú osztálytársaim így írnának le, mint te a lány osztálytársaidat, akkor én sem szívesen mutatkoznék velük, vagy próbálnék meg kedves lenni....

Túl lenéző vagy, gondolom a többiek is ilyenek. Azt meg ne mondd, hogy te nem mutatkoznál felsőbb évfolyamos lányokkal...:DD

2013. aug. 10. 14:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát esetleg valaki utáljatok, akkor össze tud állni a csapat, mert ha valakit ketten utálnak a többséghez áll mindenki, mert félti a sggét. Ezután meg csak szidni kell. Hihetetlenül összeépül a dolog.
2013. aug. 11. 02:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!