Miért ilyen gyerekesek az osztálytársaim?
Amennyiben ez nem erős túlzás, és az osztályod tényleg retardáltakból áll, én megfontolnám a magántanuló viszonyt. Csak mintha ahhoz valami komoly indok is kellene.
Vélhetően otthon egyedül csendben hatékonyabban tudnál tanulni.
Én a magántanulást túlzásnak érzem, na meg egyetértve az előzővel az idegnyugtatókat is.
A magántanulással az a baj, hogy nem tanulsz meg közösségben élni, együtt élni az osztályoddal. Ha elmész dolgozni valahova, senki se garantálja, hogy csupa érett, kedves, jófej ember lesz ott. Ezzel is meg kell tanulnod együtt élni.
Nem véletlen, hogy bizonyos dolgokat életkorhoz kötnek. Iskolába járni 6 éves kor után lehet, mert akkortól alkalmas rá a gyerek. Egyes filmeket nem érdemes bizonyos ismeretek nélkül megnézni, mert vagy nem értik meg, vagy félreértik. Egy adott dolog, például tanóra csendben végigülése, egy bizonyos képességtől, illetve ismeretektől függ. Egy kétévesnek nincsenek ilyen képességei, üvölteni fog, ha közben megéhezik. Akit nem tanítottak meg, hogyan kell viselkedni, az nem tud viselkedni. A viselkedés nagyon összetett dolog, a megtanítása hosszadalmas folyamat és türelmet igényel.
Az osztályod jelentős része eszerint nem tudja, mit kell tenni óra alatt. Ezt nem elég megmondani nekik, az keveset ér. Egyes tanároktól (ahol csönd van) feltehetően félnek, a többitől nem. Ez indításnak jó, de el is kell magyarázni nekik, mit miért kell tenni.
Szerintem ez ilyen méretekben már nem a te feladatod. És nem a többi gyerek hibája. Sokkal inkább egy társadalmi probléma, és a tanáraid hozzá nem értését mutatja (legalábbis, ha van ellenpélda).
Ha tehát máshová tervezel menni, annak fő oka ne az osztálytársaid, hanem a tanáraid egy része legyen. A felelősek ugyanis ők. Nem kell feltétlenül magántanulónak lenni, a közösség fontos formáló erő. De másik iskola szóba jöhetne.
"Az osztályod jelentős része eszerint nem tudja, mit kell tenni óra alatt."
Vélhetően a nem teljesen degeneráltak, akkor tudják, hogy egy tanórán csendben kell lenni (szigorú tanároknál csendben is vannak). Tehát nem nem nem tudják, hanem nem AKARJÁK.
Az osztály 95%-a idióta..., (nekem) viszonylag jól fog az agyam..., (de) amúgy is utálom az embereket...
Szerintem veled van baj és még nagyon sok gondod lesz az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!