Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen gyerekesek az...

Miért ilyen gyerekesek az osztálytársaim?

Figyelt kérdés
Az órákon állandóan ordítoznak és ha valaki rájuk szól nekik áll feljebb, hogy de hát ők meg sem szólaltak. Aha akkor nagyot hallok? 15 éves vagyok és az osztály 95%-a ilyen idióta, értetlen emberekből áll. A maradék 5% pedig csak hallgat, próbál figyelni. Én próbáltam rájuk szólni mivel tanulni szeretnék de semmi értelme nem volt és így egy év után belefáradtam. Már azon is gondolkoztam, hogy inkább magántanuló leszek mert én ezt nem bírom idegekkel. Minden reggel mikor felkelek az jár a fejem, hogy már megint be kell mennem azok közé az idióták közé...Fájdalomcsillapítókat szedek mert a nap végére majd megőrülök és szétmegy a fejem. Néha már annyira a kiakadás szélén állok, hogy remeg a kezem és legszívesebben szétlőném a fejüket lelkiismeret furdalás nélkül. Elhidegültem tőlük. És még 3 évet kell velük kibírnom.

2013. júl. 5. 23:46
 1/8 anonim válasza:
Ha mondod nekik, hogy csendesebben mert tanulni akarsz, az nem jó. Strébernek titulálnak, és kiközösítenek. Próbálj meg nem tudomást venni róluk és lespanolni az 5%-kal, ha nem akarsz a "gyerekesek" közé csatlakozni.
2013. júl. 6. 00:05
 2/8 anonim ***** válasza:

Amennyiben ez nem erős túlzás, és az osztályod tényleg retardáltakból áll, én megfontolnám a magántanuló viszonyt. Csak mintha ahhoz valami komoly indok is kellene.

Vélhetően otthon egyedül csendben hatékonyabban tudnál tanulni.

2013. júl. 6. 00:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Az nem normális, hogy egy 15 éves idegnyugtatókat szed osztálytársai viháncolásai miatt. Itt valami nem stimmel. Jó lenne meghallgatni a másik felet is.
2013. júl. 6. 09:07
 4/8 anonim válasza:

Én a magántanulást túlzásnak érzem, na meg egyetértve az előzővel az idegnyugtatókat is.

A magántanulással az a baj, hogy nem tanulsz meg közösségben élni, együtt élni az osztályoddal. Ha elmész dolgozni valahova, senki se garantálja, hogy csupa érett, kedves, jófej ember lesz ott. Ezzel is meg kell tanulnod együtt élni.

2013. júl. 6. 10:17
 5/8 A kérdező kommentje:
Igazából nem is kellene túl sokat tanulnom mert viszonylag jól fog az agyam és megjegyzem amit elmond a tanár....DE ezt csupán két órán mivel akkor csönd van. Félnek attól a két tanártól. És, hogy meg kellene hallgatni a másik felet?! Te biztosan nem voltál ilyen helyzetben. Figyelj..szerintem a kellő tiszteletet meg kellene adni a tanároknak azzal, hogy legalább csendben végighallgatod őket. Csendszerető ember vagyok és már néha én érzem magam kellemetlen helyzetben az osztály miatt. Ezekben semmi mondom SEMMI tisztelet a tanárok iránt de még csak egymás iránt sincsen. Pedagógusnapon is ez volt. Felvetettem, hogy vegyünk nekik egy szál virágot vagy valamit, nem 1000 forint egy szál virág vagy egy csoki. Rögtön le lettem hurrogva, hogy minek az ők se adnak semmit nekünk....most komolyan azt gondolják, hogy majd 35 gyereknek fognak ajándékot venni? Ráadásul némelyik olyan hülye, hogy azt sem tudom hogy vették fel. Amúgy is utálom az embereket de ez rátesz még egy lapáttal.....
2013. júl. 6. 11:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem véletlen, hogy bizonyos dolgokat életkorhoz kötnek. Iskolába járni 6 éves kor után lehet, mert akkortól alkalmas rá a gyerek. Egyes filmeket nem érdemes bizonyos ismeretek nélkül megnézni, mert vagy nem értik meg, vagy félreértik. Egy adott dolog, például tanóra csendben végigülése, egy bizonyos képességtől, illetve ismeretektől függ. Egy kétévesnek nincsenek ilyen képességei, üvölteni fog, ha közben megéhezik. Akit nem tanítottak meg, hogyan kell viselkedni, az nem tud viselkedni. A viselkedés nagyon összetett dolog, a megtanítása hosszadalmas folyamat és türelmet igényel.

Az osztályod jelentős része eszerint nem tudja, mit kell tenni óra alatt. Ezt nem elég megmondani nekik, az keveset ér. Egyes tanároktól (ahol csönd van) feltehetően félnek, a többitől nem. Ez indításnak jó, de el is kell magyarázni nekik, mit miért kell tenni.

Szerintem ez ilyen méretekben már nem a te feladatod. És nem a többi gyerek hibája. Sokkal inkább egy társadalmi probléma, és a tanáraid hozzá nem értését mutatja (legalábbis, ha van ellenpélda).

Ha tehát máshová tervezel menni, annak fő oka ne az osztálytársaid, hanem a tanáraid egy része legyen. A felelősek ugyanis ők. Nem kell feltétlenül magántanulónak lenni, a közösség fontos formáló erő. De másik iskola szóba jöhetne.

2013. júl. 6. 12:32
 7/8 anonim ***** válasza:

"Az osztályod jelentős része eszerint nem tudja, mit kell tenni óra alatt."

Vélhetően a nem teljesen degeneráltak, akkor tudják, hogy egy tanórán csendben kell lenni (szigorú tanároknál csendben is vannak). Tehát nem nem nem tudják, hanem nem AKARJÁK.

2013. júl. 6. 14:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Az osztály 95%-a idióta..., (nekem) viszonylag jól fog az agyam..., (de) amúgy is utálom az embereket...

Szerintem veled van baj és még nagyon sok gondod lesz az életben.

2013. júl. 7. 01:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!