Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek 14 éves lányom...

Szerintetek 14 éves lányom fog örülni ha testvére születik?

Figyelt kérdés
lányom 14 éves,én 32 és most párommal szeretnénk gyereket,nem tudom hogy milyen hatással lesz lányomra,azt mondja örülne neki,de nagy lesz köztük a korkülömbség,és lehet hogy féltékeny is lesz rá.
2013. aug. 9. 10:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha lesz külön szobája, és nem neki kell majd mindig vigyázni rá, akkor oké. De ha nem lenen nekik külön szoba, az nagy kicseszés lenne a lányoddal.
2013. aug. 9. 12:50
 12/21 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem magatok miatt is jó lenne egy gyerek! Ő lassan felnőtt lesz, te meg még 32 évesen benne vagy a korban, nagyon is!

És ha elmagyarázzátok neki, hogy most, mikor ő már lassan felnő, ti nem akartok egyedül maradni ilyen fiatalon, és hogy örülnétek még egy gyereknek, akkor biztosan meg fogja érteni! :)

2013. aug. 9. 14:26
 13/21 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem ha jól nevelted nem lesz gond,hagyd hogy segítsen,kérd meg egy-két dologra de csak fokozatosan,amúgy nem is értem miért írta valaki Ő ne vigyázzon rá,dehogynem hisz a testvére simán belefér hogy besegít,mint ahogy a házimunkába is. Ha van saját szobája nincs elhanyagolva nem lehet probléma.
2013. aug. 9. 15:15
 14/21 anonim ***** válasza:
52%
14 évesen lehet, hogy már nem is fogja nagyon érdekelni, főleg, hogyha nem az édestestvére. Ha csak féltestvére, más apától van, lehet, hogy haragudni is fog. De ki tudja. Én is örültem, amikor kiderült, hogy lesz, de aztán átcsapott magas szintű gyűlöletbe. De remélhetőleg szeretni fogja, vagy ami még nem rossz eset, hogy nem is érdekli. 14 év korkülönbség mondjuk az sok, tehát nem fognak tudni nagyon össze se nőni, mert ő nemsokára kirepül, vagy egyetemre megy, elköltözik, valami. Még 4 év kb. De majd meglátjátok, nem lehet előre tuni, hogy egy tini hogyan gondolkodik. Mert mindig másképp látja a helyzetet.
2013. aug. 9. 15:17
 15/21 anonim ***** válasza:
Az én lányom 10 éves volt, amikor testvére született. Nagyon várta, végigkísérte a terhességemet, sokmindent megcsinálhatott, de semmit sem KELLETT tennie a pici körül. Egy pillanatig sem volt féltékeny, a te lányod pedig pont abban a korban van, amikor több szabadságra vágyik, nem hiszem, hogy úgy élné meg, hogy tőle veszel el időt a baba miatt. Én előre megbeszéltem az enyémmel, hogy kevesebb lesz az időm, de mindig volt rá s elég.
2013. aug. 9. 15:22
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem,ha azt mondja,hogy örülne,akkor biztosan örülni is fog!

Ha amúgy én lennék a lányod,akkor a nyakadba ugranék és körbecsókolgatnálak.De én régen is nagyon örültem volna egy testvérnek,csak nem lehetett.A szüleim úgy fogadtak örökbe,és gondolom nem akartak még egy gyereket,mert az úgy már kicsit furcsa lett volna nekik,vagy istentudja.Meg hát nem éppen voltak fiatalok,most meg már pláne nem azok.

Mindegy,én örülök a lányod helyett is.*-* :)

17/L

2013. aug. 9. 16:30
 17/21 anonim ***** válasza:
Én 15 éves voltam, amikor megszületett az öcsém. Édestestvérek vagyunk, csak ketten vagyunk tesók. Hát én először eléggé furcsállottam a hírt, mivel engem 25 évesen szült anyukám, és elmúlt 39, amikor bejelentette, hogy terhes. A kezdeti sokkot leszámítva én nagyon örültem neki, imádom az öcsémet, próbálok minél több időt vele tölteni. Ma már el sem tudnám nélküle képzelni az életünket. Bár igazából a korkülönbség miatt inkább olyan, mintha az unokatesóm lenne, az igazi unokatesóm meg a testvérem (köztünk csak 1 év a korkülönbség és nagyon sokat találkozunk, 10 évig szomszédok voltunk). A tesóm a ház másik végében aludt, szóval engem nagyon nem zavart, és a szüleim mindent megtettek azért, hogy ne érezzem magam elhanyagolva a kicsi miatt. Sokszor hangoztatták, hogy még mindig ugyanannyira szeretnek, mint régen, és ugyanannyira fontos vagyok nekik, mint az öcsém. Csak 3 évig laktunk együtt, 18 évesen elköltöztem otthonról az egyetem miatt, de Budapesten maradtam, csak átköltöztem a külvárosból a belvárosba. Felajánlottam a szüleimnek, hogy áthozhatják hozzám ha nem érnek rá, a mai napig nagyon szívesen vigyázok rá. Ha a lányotok nem érzi magát elhanyagolva a kistesó miatt, akkor szerintem nem lesz gond. Legalábbis nálunk nem volt, az öcsém egy tündéri ovis kissrác, örülök, hogy anyukám vállalta :) 20/l
2013. aug. 10. 06:13
 18/21 A kérdező kommentje:
A párom nem az igazi apukája,de jó köztük a kapcsolat,bízom benne hogy örülni fog a kis tesónak,de persze ettől őt nem fogjuk elhanyagolni,és persze nem egy szobában kell lennie a picivel,és csak akkor kell vele foglalkoznia ha ő is szeretné,de ahogy mondja már nagyon jó lenne neki egy kistestvér,remélem így lesz akkor is ha megszületik.Köszönöm mindenkinek hogy írtatok.
2013. aug. 10. 12:53
 19/21 A kérdező kommentje:

Válasz 17/L

Aranyos tőled amit írtál,sajnálom hogy neked nem lett testvéred,de biztos van olyan ember akivel mindent megtudsz beszélni.Köszönöm hogy írtál.

2013. aug. 10. 16:34
 20/21 anonim ***** válasza:

Az öcsémmel másfél év van közöttünk, és nagyon utálom. (Mármint a kevés korkülönbséget.) Én jobban örülnék, ha legalább öt év lenne közöttünk.

Egyébként az egyik barátnőmnek tavaly született kistesója. 13 évesek voltunk, és mindig arról panaszkodott nekem a suliban, hogy majd őt már nem fogják szeretni, meg majd nem foglakoznak vele, ha megszületik a tesója. Errefel, most annyira szereti, mintha a sajátja lenne. Mondjuk a kicsi neki csak feltestvére, de szerintem majd idővel hozzászokik, meg majd alakul. Lehet, hogy elsőnek tényleg kicsit rosszul fogja fel, de szerintem minden rendben lesz! :) Én legalábbis is angyon örülnék, hogy ha most születne meg az öcsém. :)

14L

2013. aug. 10. 23:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!