Szülők! Szerintetek miért nem engedi?
16 éves lány vagyok.. 2 éve van jogosítványom, de előtte 3 évvel kezdtem motorozni.. 5 év alatt egyszer estem (amikor először mentem esőben).. Várpalotán lakunk és El szeretnék menni osztálytársaimhoz.. Le is van beszélve.. Motorral mennék Veszprémbe, majd onnan Hévízre... Már össze is pakoltam, minden bent van a csomagtartóban, tankoltam, már régen tettem félre pénzt tankolni...
Szerdán mennék, ott aludnék Veszprémben.. Mennék csütörtökön Hévízre, onnan pénteken jönnék haza.. Lenne hol aludnom, ennem meg minden, de anyám kitalálta, hogy vagy busszal, vagy sehogy...
Pedig nem akarok a forgalmas időszakban menni, hanem reggel 6kor indulnék mindig...
Szerintetek miért nem engedi?
Elöljáróban: Ha még csak esőben, és csak egyszer estél akkor nem biztos, hogy meg van a kellő "tapasztalatod".:)
Szerintem mert csak egy 50cc-s robogó. Most nem azért, de egy robesz nem bírja a forgalmasabb utak tempóját. Én most 15/F motoros vagyok, én is 50cc-ben utazok, de nekem komolyabb váltós gépem van, amivel 70-80 között lehet utazni. De ezzel se szeretek forgalmas úton menni, ahol a kocsik mennek 90-el, mert sokan képesek úgy kerülni, hogy jönnek szembe.
(Bár igaz mi is bp környékéről lementünk Balatonig 50 köbcentivel... Hárman mentünk, és a leglassabb taghoz, egy Simsonhoz igazodva mentünk le. Ez idén volt.)
Amúgy ha hatkor indulsz, akkor a 7-8 órai forgalomba királyul beletalálsz. Hétvégén 8 előtt tényleg viszonylag kevesen vannak az utakon, de hétközben nem.
Anyukád korábban megengedte, hogy elmenj, és most változtatott az álláspontján? Mert akkor lehet látott valamit, aztán félt. Mondjuk egyértelmű, hogy félt, és ezért nem engedi.
De biztos választ csak tőle kaphatsz!
Én sem engednélek ilyen hosszú távra. Túl sok az idióta az utakon. Mi lesz, ha elesel? Mit csinálsz, ha félúton lerobban a motor a semmi közepén? Mi lesz, ha Hévízen sikerül napszúrást kapnod és világodat nem tudod majd, de még haza kéne vezetned? Ilyenekre is gondolni kell. Ráadásul 1-1 éjszakáért ennyit motorozni...Hááát, nem is tudom.
OFF: Én is várpalotai vagyok. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!