Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, Szülők! Mi a vélemén...

Kamaszok, Szülők! Mi a véleményetek Jókai Mór: A kőszívű ember fiai c. regényről? Szerettétek, utáltátok, olvastátok?

Figyelt kérdés
Nekünk most ez a kötelező, de nagyon nem tetszik! A könyvekkel nincs bajom, szoktam olvasni, de ez a könyv nagyon nem fog meg... a 30. oldalig bírtam.

2013. aug. 3. 15:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Utáltam és nem is tudtam felfogni, ahogy a többiek sem. Teljesen értelmetlen hetedikben feladni.

Semmire nem emlékszem belőle csak arra,hogy mennyire nem értettem és nem bírtam követni.

2013. aug. 3. 21:12
 12/26 anonim ***** válasza:

Utáltam. Pedig szeretek olvasni, de az a könyv nem annak a korosztálynak való szerintem. Pár évvel később újra elolvastam, akkor tetszett.

Próbáld azt, hogy minden nap elolvasol 10 oldalt, ha unalmas akkor is, így hamar vége lesz.

2013. aug. 4. 02:44
 13/26 anonim ***** válasza:

Gyűlölöööööm!

Őszintén, engem mondhatnak könyvmolynak, de ezt a műt egyszerűen képtelen voltam elolvasni. Vagy hatszor futottam neki, abból háromszor tuti belealudtam.

Csak ki ne találják anyáék, hogy büntetésből olvassam el.:D

15/L

2013. aug. 4. 12:20
 14/26 anonim válasza:
Nekünk 6.-ról 7.-re volt kötelező de csak pár fejezet. Viszont én nagyon szerettem így az egész könyvet kiolvastam. Írták, hogy nem ennyi időseknek való. Én 12 évesen olvastam és imádtam. Szerintem meglehet érteni, de igaz, nem egy könnyű könyv.
2013. aug. 4. 14:01
 15/26 anonim ***** válasza:
13 éveseknek még valóban korai, de nagyon nem értem, hogy miért kell utálni? Valóban sok helyen hosszadalmas, és nagyon aprólékos (más Jókai-műhöz hasonlóan), de alapvetően egy nagyon jó hazafias és társadalmi regény.
2013. aug. 5. 11:48
 16/26 anonim ***** válasza:

Nekünk 7.-ben volt kötelező, senki sem szerette, és még a magyartanárnő (aki egyébként nagyon olvasás-párti volt) is azt mondta, hogy a feléig nyugodtan haladjunk két oldalanként, még neki is nehéz felfogni, nem hogy 12-13 éves gyerekeknek. Egyszer elolvastam a nyári szünetben "végig", de nem maradt meg belőle semmi, aztán mikor év közben vettük, már csak bizonyos részeket olvastam el, és azt az egy fejezetet pedig többször, amiből fogalmazást kellett írnunk (az órán, fejből).

Nagyon nem szerettem, és ez volt az egyetlen ilyen kötelező olvasmány, a többi még egy kicsit tetszett is, különösen az Egri csillagok.

14/L

2013. aug. 5. 18:39
 17/26 anonim ***** válasza:
Szerintem borzalmas. Én mindig "jókislány" voltam és elolvastam a kötelezőket (egészen középiskoláig), de ezt képtelen voltam.Aztán amikor a nagyobbik fiamnak lett kötelező, mondtam, hogy nézzük meg a filmet, én nagy kínlódva elolvastam, de őt nem kényszerítettem, hogy olvassa el.Most a kisebbiknek az Arany ember a kötelező, ő megússza a kőszívűt. Imádok olvasni, tisztességes méretű könyvtáram van, de ezt nem bírtam megszeretni.
2013. aug. 5. 20:17
 18/26 anonim ***** válasza:
Apám hű, de oda van érte, én is imádok olvasni, de ebből elég volt egy oldal és kész. Nem bírtam elolvasni. Remélem nem ez lesz a kötelező, hanem a Szent Péter esernyője...
2013. aug. 6. 12:14
 19/26 biu007 ***** válasza:
Szerintem az alap történet jó csak túl körülményesen van leírva én nagyon szenvedtem vele :D
2013. aug. 6. 14:32
 20/26 Molnár Teodóra válasza:
Én rendszeresen olvasok, és először nem akartam elolvasni, és nem is igazán értettem, el is felejtettem, úgyhogy még egyszer elolvastam, és sokkal jobb volt. Én megszerettem.
2013. aug. 7. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!