Kamaszok, felnőttek, szülők! Szerintetek milyen egy érett ember?
Ilyenkor tényleg azt gondolja magáról mindenki de mégse az. És minden más vele egykorúra úgy tekint, hogy 'hű de gyerekes'.
A szülők meg szeretik eltúlozni, hogy mennyire éretlen az Ő gyerekük.
Szerintem az érettséghez kell az élettapasztalat. És itt nem a piálásra, szexre, drogra, cigire, bulira gondolok.
A mai kamaszok közül maximum komolyabbak néhányan a többinél. Terveik vannak a jövőre nézve, és nem csak partiznak meg fesztiváloznak.
17 éves vagyok és az biztos, hogy egyes osztálytársamnál érettebb vagyok, ez egészen biztos. Mert én nem rajzolok férfi vagy női nemi szerve a táblára, székre, padra másnak a füzetébe meg főleg nem mert milyen dolog. Pedig jó pár osztálytársam ezt teszik na én őket tényleg gyerekesnek tartom. De többnyire a fiúk viselkednek így és szokták mondani, hogy a férfiak későn érőek, de tisztelet a kivételnek.
9. Osztályos koromban kapásból 3 osztálytársam esett teherbe és hát őket sem nevezné érettnek! Legalább is nem hiszem, hogy nálam érettebben lennének...
Rólam is szokták mondani hogy érettebb vagyok a legtöbb mai fiatalnál, sokan mondták már, de a szüleim még nem.:)
Azért szokták mondani mert pár ismerősömnek a gyermekeire szoktam vigyázni és tudják, hogy számíthatnak rám, és még tanácsot is szoktak kérni tőlem....néha hasznos tanácsokat adok de van hogy nem tudok új ötletet adni....
És oké sokat foglalkozok a gyerekekkel és felelősség tudatos vagyok egy kicsit de nem mondom hogy éredt vagyok!
Biztos vannak veled egykorúak akik valóban éretlenek. Az biztos hogy ha nem mész minden pénteken berúgni mint az osztálytársaim közül a fiúk, náluk érettebb vagy :-)
És ők gondolhatják azt hogy gyerekes vagy mert nem mész velük inni hanem otthon vagy, de ez még nem jelenti azt, hogy tényleg gyerekes vagy hihetik rólad azt de attól még érettebb vagy náluk ha nem mész el velük inni mindenhéten....
Én 17 vagyok és úgy utálom mikor valaki azt mondja,hogy ő értebb a korosztályának,érted,mikor magára mondja,hát attól tényleg kész vagyok :D
Attól,hogy ő nem bulizik,hülyéskedik, baromkodik attól ő nem lesz éretebb,maxiumum komolyabb.
Nem is érzem,hogy éretebbnek kéne lennem a koromnál,most vagyok abban a korban amikor még megtehetem azt amit mondjuk 10 év múlva már nem.
Az már más,hogy mennyire vagyok önálló (teljesen) és,hogy mennyire vagyok talpraesett,de ez szerintem nem érettségtől függ. Egyke vagyok és már 7-8-9 évesen egyedül hagytak itthon,kénytelen voltam mindent magamtól megtanulni,főzni magamra stbstb.. de most ettől ki érzi már magát érettebbnek a kortársainál?
Szóval szerintem nincs éretebb ember,max komolyabb. Meg hát nem lehet mindenki ugyan olyan.. Amúgy meg ha valaki 16-17 évesen feltudja fogni,hogy ha cigizik,iszik az káros a számára az nem hiszem,hogy érettség lenne,szimplán normális:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!