Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tennétek ha a 14 éves...

Mit tennétek ha a 14 éves lányotok szekrényében találnátok egy csomó pengét? (többi lent)

Figyelt kérdés
Ma reggel amikor elakartam rakni a ruháit megtaláltam a fiókjában 5-6 darab pengét.Szerintetek mit csináljak ,mit jelenthet ez?ugye nem feltétlenül azt,hogy vagdossa magát?Szerintetek ha ha haza jön rákérdezzek vagy hagyjam?Mit kellene csinálnom?

2013. júl. 31. 10:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Hát azért ha vagdosná magát, azt észrevennéd szerintem. Külsőleg is, hogy a kezén vagy valahol látszik a nyoma. Jellemre meg ha szomorú, visszahúzódó, akkor gyanakodhatsz rá. Ne kérdezz rá egyenesen, mert ideges lesz, hogy turkálsz a cuccai közt, esetleg finoman próbálj meg beszélgetni vele.

De ha úgy látod rajt semmi gáz, akkor hagyd, lehet, hogy tök béletlen került oda, vagy valami más (értelmes) dologra használja.

2013. júl. 31. 13:48
 12/22 A kérdező kommentje:
Megbeszéltük a dolgokat.Tényleg vagdossa magát,de mondta ,hogy nehogy szakemberhez vigyem mert az ciki.Megkérdeztem,hogy azok mért vannak ott ő meg elmondta az igazat,hogy azért használja mert úgy érzi egyedül van,nincsenek barátai.(elég vissza húzódó típus).Tényleg nem tudom mit lehetne kezdeni vele egész nyáron itthon ül egyedül és gépezik.Én meg alig vagyok vele mert sokat dolgozok.Egyedül nevelem az apja 9 éve meghalt.Nem tudom mi lenne a legjobb.Remélem egy év múlva mikor középsuliba megy szerez majd barátokat.
2013. júl. 31. 14:15
 13/22 anonim ***** válasza:

Na akkor ezt most nem értem. Penge, de mégsem penge mert ahhoz túl nagy? Akkor micsoda?

Ilyen?

[link]

Vagy ilyen?

[link]

2013. júl. 31. 14:18
 14/22 A kérdező kommentje:
penge ,de borotvához túl nagy.
2013. júl. 31. 14:33
 15/22 anonim ***** válasza:
72%

Hát ez nehéz helyzet... :(

Ki kéne mozdítani a lányodat, elvinni sok helyre, színházba, elöadásokra, ilyesmi. Nem szabad hagyni, hogy belemerüljön a szomorúságba. Legjobb lenne, ha elmenne pszichológushoz, de ha nem akar... Mióta vagdossa magát? Mennyire mélyen?

Keredni kell valami "pótcselekvést" a vagdosás helyett, lovaglás, úszás, bringa, ilyenek. Valami olyan, amit lehet agresszívan csináni, hogy kadja a feszültséget. A box se, rossz de én a görire esküszöm. :) Próbáld meg elmagyarázni neki, hogy segítségre lesz szüksége, mert ez rossz, és csak rosszabb lesz. De nehezen fogja megérteni, mert neki ez jól esik, és szerinte ez egy jó mód arra, hogy kiadja az indulatait. Kitartás és jobbulás!

(a 15/L)

2013. júl. 31. 14:51
 16/22 anonim ***** válasza:
Én beszarnék de kibas*zotúl :D
2013. júl. 31. 20:58
 17/22 anonim ***** válasza:

Elég valószínű, hogy vagdossa magát:/

Bár én használom a nagyobb pengéket papír vágására is, hogy szép egyenes legyen.

Reméld a legjobbakat.

15L

2013. júl. 31. 21:17
 18/22 anonim ***** válasza:
72%

Magyarázd el neki, hogy segítséget kérni soha nem ciki és vidd el pszichológushoz.

Sajnálom,hogy ez van, Először én is azt akartam írni, hogy másra használja és nem feltétlen kell rosszra gondolni.

2013. júl. 31. 21:39
 19/22 A kérdező kommentje:
2 hónapja.Azért nem láttam,hogy vagdossa magát mert a lábán van.Általában halász gatyát hord.A vágások meg csak épp,hogy hozzá ért,úgy hogy szerencsére nem mélyek.:/ (amiket én láttam legalábbis nem)
2013. aug. 2. 10:40
 20/22 anonim ***** válasza:
Kemély lesz neki! :( Drukkolok!
2013. aug. 2. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!