Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 13 évesen szex. A szülő vagy...

13 évesen szex. A szülő vagy a gyerek a hibás?

Figyelt kérdés
Pár válasz után majd leírom, hogy mit, miért. Kíváncsi vagyok az előítéletekre...
2013. júl. 28. 17:28
1 2 3 4 5
 31/48 anonim válasza:
90%
A helyzet az, hogyha valamire szükség van, és nem kapjuk meg érzelmileg akkor azt valahonnan pótólni szokás, vagy így vagy úgy. Mindenkinél másképp csapódik le a gondoskodás hiánya, és szeretetéhségé. Ha magad vádolod, hogy mit tettél, és emiatt van bűntudatod, akkor egy részről jó, de másrészről rossz. Jó, mert az azt jelenti, hogy megtanultad a leckét, és te más vagy, sőt jó esetben tudod h mit taníts a gyermekednek ha eljön az ideje. Rossz, mert ha nem tudod magaddal megoldani, akkor a testeden, és a lelkedben is meg fog maradni. Ne az előítéleteket keresd, hanem magad, és azt az életet amiben boldog lehetsz. Ennél több nem kell. Sajnos, mivel korán kellett felnőnöd, és megtanulni dolgokat, sokszor a hiányzó tanitások miatt lehetnek ilyen lelki problémáid. A helyzet az viszont, hogy próbálj meg olyan család/társ/barát felé húzni, ahol nagy eséllyel megkaphatod ami elmaradt. Mindenki elkövet hibákat, tanultál belőle. Én biztos nem vádolnálak, hanem inkább segítenék felállni, és utat mutatni, hogy ahol boldog vagy...arra vezet az utad.
2013. júl. 28. 17:53
 32/48 A kérdező kommentje:

Nincs bűntudatom, azt meg tudom, hogy a szüleim rossz szülők. Mondjuk ennek is oka van, ezért is nem hibáztatom őket annyira, hogy mondjuk utáljam őket..

Csak vannak ezek a problémáim, és nem tudom, hogy mit tegyek. Betegesen féltékeny vagyok.. Ez a legnagyobb bajom..

2013. júl. 28. 17:56
 33/48 anonim válasza:
62%

25ös vagyok. Még azelőtt kezdtem el írni a kommentet,mielőtt leírtad volna,hogy rólad van szó. Nem volt igazán helyes,amitt tettél,de mostmár tökmind1. Nem kell mocskosnak érezned magad a szex után,mert amúgy fantasztikus és csodás dolog,csupán egy 13 éves még éretlen hozzá.

A média azért igenis befolyásolja a fiatalok nagy többségét.Komolyan kiráz a hideg,amikor meglátok egy 13/14 éves kiscsajt úgy felöltözni,mint,ahogy én most 18 évesen öltözködöm(magassarkú,tapadós ruhák,miniszoknya)

A buliban is amikor látom,hogy ezek a gyerekek a sárgaföldig isszák magukat és olyan rosszul vannak,hogy már majdnem hogy mentőt kell hívni hozzájuk...Borzasztó.Menjenek haza,rendezzenek pizsama partit este programnak,kész. Ne alkoholizáljanak a nagyokkal péntek este.

2013. júl. 28. 17:57
 34/48 anonim ***** válasza:
53%
Meglátogatsz egy pszichológust.
2013. júl. 28. 17:58
 35/48 A kérdező kommentje:
Hát én még 19 évesen sem hordok ilyen ruhákat, bocs :) .. Engem ennyire nem tud befolyásolni a média, nagyon nem vagyok vevő a h*lyeségekre.
2013. júl. 28. 17:59
 36/48 anonim válasza:
52%

Nem is kell ilyeneket hordanod,nem azt mondom :)

Én azért öltözködöm így,mert felnőtt nő vagyok,megtehetem,így érzem jól magam.Csak egy 13 éves kislány ne öltözködjön már úgy,mert nem áll jól.

2013. júl. 28. 18:02
 37/48 anonim válasza:
100%

Hát akkor legyen pár lecke itt:

- Tanulj meg elengedni. Ha igazán szeretsz, de nem az igazi, akkor nem szabad remélni, és tovább kell lépni.

- Meg kell tapasztalnod, hogy mire vagy képes. Ha nem tudod, akkor a félelmeidre fogsz támaszkodni, és onnantól az irányít, majd végül az egész felemészt - ha nem teszel a boldogságodért. Remélem észrevetted, hogy nem azt írtam, hogy a rossz dolgok ellen... ez nagy különbség.

- Észre kell venned mikor és hol vagy boldog. Ez egyáltalán nem könnyű, sokan egész életükben nem látják - de mindig meg kell próbálni, és ha érzed hogy jó helyen vagy akkor az utadat járod amiért születtél.

- Tudnod kell mit miért teszel, ha valami nem stimmel, a párod, ha igazán párod, és elég érett hozzá, fog tudni segíteni, és túl tudtok lépni ezen is.... De kérdezz bátran, válaszolok mindenre amit szeretnél tudni, mert talpra kell állnod.

2013. júl. 28. 18:05
 38/48 anonim ***** válasza:

Nem normális, de ez szerintem is társadalmi dolog. Én 35 éves vagyok, és amikor én voltam 13 éves, nem az volt az első kérdés a másiktől, hogy szűz vagy még? Ez nálunk 17 éves kor körül jött elő. Most már, ha egy lány 17 évesn szűz, kiközösítik, mert ciki, hiába mondod, hogy nem az. Nem éltél régebben, így nem tudhatod, régen milyen volt.

Egyik sem hibás igazán, inkább az odafigyelés hiánya a szülőknél, ahogy írtad is, gyűlölik egymást, és azzal vannak elfoglalva, nem veled. Ha tudod, hogy nem normális miért tetted? És miért érdekes ki a hibás?

2013. júl. 28. 18:54
 39/48 anonim ***** válasza:
Semmiképp nem helyes,de ne ítélj el senki,főleg magadat ne.Ha feltetted a kérdést,máris tudod,helytelenül cselekedtél. Tanulj belőle,máskor ne tedd.Tökéletesen megértem az érveidet,hogy miért kerültél ilyen helyzetbe,de ha ilyen jól látod,akkor megvan az intelligenciád ahhoz is,hogy tudd,miért nem jó ez neked.sajnos,ezzel csak még több rosszat tehetsz magadnak testileg, lelkileg.A szüleidet meg úgysem tudod megváltoztatni,légy különb,mint ők.
2013. júl. 28. 18:55
 40/48 anonim ***** válasza:
31%

A gyerek a hibás.

Gondolom, a szülő nem tartott gépfegyvert a fejéhez.

Ennyi idősen már lehet önálló döntéseket hozni, és hibás döntést hoztál.

Az írásaidból úgy látom, hogy azért tetted, hogy felhívd magadra a szüleid figyelmét. Nem jó úton jársz.

2013. júl. 28. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!