Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ugye nincs ezek alapján semmi...

Ugye nincs ezek alapján semmi baj a húgommal?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=BNafaIjBy5Q

http://www.youtube.com/watch?v=cPBeG1Lz5K4 Gyönyörűen rajzol, de sajnos nem túl vidám dolgokat. Például olyan nőket, akiknek le van tépve egy darab az arcukból, vagy szétfolynak. Furcsa lényeket, nőket bántalmazó férfiakat, félig robot embereket, fejet, aminek az állkapcsa hiányzik, a fejből póklábak jönnek ki. Amiket linkeltem szokta rajzolás közben hallgatni. Mellesleg 14 éves és 9 éves kora óra csinálja ezt csak folyamatosan "durvul".

2013. júl. 25. 10:40
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
szerintem valami tuti nincs rendben vele! rövid ideig ilyeneket rajzolni oké, de éveken keresztül...? történt bármilyen trauma a családban az elmúlt években? válás, haláleset, bántalmazás? általában az elfojtott dolgok jönnek ki így az emberen...
2013. júl. 25. 10:49
 2/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nem teljesen normális, valami rejtett problémája tuti van szerintem. Valami sérelmet elfojt magában. Egy 9-10 éves, kiegyensúlyozott, boldog gyerek nem ilyeneket rajzol, legalábbis nem mindig, és nem éveken keresztül marad meg ez nála. Történt valami a családban vagy környékén akkoriban? Bármi?
2013. júl. 25. 10:55
 3/36 A kérdező kommentje:
Nem halt meg senkija sem, viszont volt pszichológusnál és azt mondták, hogy nagyon szorong és gátlásos. Szerintem a szorongást apukám idézte elő azzal, hogy állandóan fenyegette. A húgom meg úgyis megcsinálja azt, amit szeretne, csak utána meg szorong, hogy mi lesz, ha megtudja. Régebben megverte apa, kb 9-10 éves koráig. Utána ha valamit rosszul csinált vagdosta magát, azt mondta nekem, hogy így bünteti magát. Egy éve van barátja, ő leszoktatta erről, de arra ösztönzi, hogy ne foglalkozzon semmivel, ezt a húgom úgy értelmezte, hogy fojtsa el mondjuk a bánatát.
2013. júl. 25. 10:59
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem te írtál ki kérdést tavaly ezzel kapcsolatban?
2013. júl. 25. 11:00
 5/36 anonim ***** válasza:

És azóta,hogy alakult a kapcsolata a szüleiddel?Veled milyen a kapcsolata?Bármit eltud neked mondani?Hány éves vagy?

Bocsika a kérdésekért,de ezt azért jó lenne tudni!

2013. júl. 25. 11:03
 6/36 A kérdező kommentje:
Nem én írtam ki, azt hiszem az egy anyuka volt.
2013. júl. 25. 11:04
 7/36 anonim ***** válasza:
1. vagyok, akkor meg is van a gond forrása. Az kevés, hogy a barátja leszoktatta, attól a probléma még meg van, csak elfojtotta. pszichológusra van szüksége! sok támogatásra és beszélgetésre, mert ez rosszabbodhat!
2013. júl. 25. 11:04
 8/36 anonim ***** válasza:

hmm

beszélgess vele sokat figyel rá

dicsérd sokat

ösztönözd arra h szépeket is rajzoljon

beszélj a barátjával h ö is sokat dicsérje

nem kell mindenért hanem emeljetek ki pár dolgot

vegyétek rá arra h kimozduljon abból az állapotból

értesd meg vele h nem kell ennyire magára venni a dolgokat

pl készítsen neked füzet borított a te stílusod alapján

meghívott bármit csak nem olyan stilusba

ha ennyire szépen rajzol akkor ezt nem érdemes leállítani

de érdemes irányítani h nem csak ilyeneket rajzoljon

am szerintem ezzel adja ki magából a rossz érzéseket -- ez még jobb mint ha vagdosná magát !!!!

szal nem szid ha olyan dolgokat rajzol inkább kérdezd meg mit gondol miközben ezeket rajzolja

2013. júl. 25. 11:09
 9/36 A kérdező kommentje:
Anyával nagyon jó kapcsolata van, de nem tud például olyanokat, hogy nem szűz. Nekem mindent elmond, mert megbízik bennem, nem sértődik be, ha megmondom neki, hogy hülyeség volt, amit éppen csinált. Apával viszont nem túl fényes kapcsolata van. Haragszik rá a nevelése miatt. Szerintem is kicsit durva nevelési módszerei vannak. Például már 3 évesen az ölébe ültette a húgomat és ha nem ette meg a kaját akkor megverte. De ezt úgy csinálta, hogy falatonként. Addig verte, amíg le nem nyelte az ételt. Persze nem teljes erejéből tette, hanem annyira, amennyi egy gyereknek fáj, de nem okoz sebet. Egyszer vett 10évesen egy halálfejes nyakláncot. Olyan pofont kapott, hogy elszállt a szoba végébe. Széttépte a nyakláncát és elvette a pénzét. Konkrétan retteg apukámtól, mert nem tudja, hogy milyen kedvében találja. Amikor jó kedve van, akkor nagyon kedves a húgommal, ráadásul a személyiségük nagyon hasonlít, így jól elvannak. Ha rossz kedve van, akkor meg mindenébe beleköt. Én amúgy nem rég töltöttem a 16-ot.
2013. júl. 25. 11:12
 10/36 anonim ***** válasza:
És téged nem bánt apukád?
2013. júl. 25. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!