Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tehetnék ez ellen? Félek...

Mit tehetnék ez ellen? Félek a szüleimtől.

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok. Kiskorom óta vertek a szüleim, úgy érzem sokszor jogtalanul. Olyanokért kaptam, amikre más szülők "legyintenek" ha rossz jegyet hoztam, apukám nem szólt hozzám, elvették a dolgaimat, és még jól arcon is vágott. Volt hogy matekoztam vele, nem értettem a feladatot, nem volt türelme, és pofán vert, és bevágtam a fejem a hegyes székből kiálló vasba.

Ezek 1-2 éves történetek, de volt h 4 évesen anyukám úgy megvert h bepisiltem, és hanyatt vágódtam .:S

Apukám amúgy egy idegbeteg ember, ritka mikor hozzá lehet szólni, semmit se beszélek meg vele, de leszíd ha nem tud rólam semmit és nem beszélgetek vele.. de ha nem hagyja ? Sajnos odáig jutottam hogy ez mindennap eszembe jut, sírok :S nagyon megviseltek, mert a mai napig bennem van az érzés..

Amúgy megkapok mindent ha kérek, tényleg.. De ha bajom van, vagy valami nem nagyon érdekli őket, és sajnos a legfontosabb dolgot, szeretetet sokszor nem kaptam/kapok. Senkinek se merek erről beszélni :( h dolgozzam már végre fel? kérlek segítsetek.

2013. júl. 15. 20:39
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
A veréssel nem lehet nevelni. Amelyik szülő gyereket veréssel nevel, megbukott mint szülő, és mint ember is. Nem beszélve arról, hogy majd csodálkozik, ha a halálos ágyán a kutya nem fogja látogatni, de meg is érdemli.
2013. júl. 17. 15:24
 22/24 anonim ***** válasza:
Mivel tanár vagyok, a kérdésem: Nincs olyan tanárod, akivel jó a viszonyod, és ezeket meg tudnád vele beszélni? Mert ő talán tudna segíteni, akár úgy, hogy a szüleidet megpróbálja jobb belátásra bírni, ha pedig ez nem sikerül, akkor a gyámhatóságnál ő is közbelépne.
2013. júl. 17. 18:09
 23/24 A kérdező kommentje:
új iskolába megyek.. :) de köszönöm !
2013. júl. 17. 20:04
 24/24 anonim ***** válasza:
Keress fel egy pszichológust, minél hamarabb! Ezek nem olyan élmények, amelyeket csak úgy el lehet felejteni. Ennél kisebb jelentőségű rossz tapasztalatok is elkísérhetik az embert egy életen át, nem hogy ezek, hogy ok nélkül vernek. Amint lehetőséged adódik rá, költözz el. Akár már most is elkezdhetsz gyűjteni, bár 18 év alatt törvényesen sajnos nem költözhetsz el; ha mégis megpróbálnád, a rendőrökkel visszahozathatnak. Azt a 3 évet próbáld a legjobb tudásod szerint átvészelni, barátok, ismerősök, de legfőképp egy pszichológus segítsége mellett.
2013. júl. 22. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!