Mi a melegfelvonulás lényege?
A kérdés nem provokáció, és kérem, hogy mindenki kulturáltan válaszoljon!
Tehát, mi a melegfelvonulás lényege, és kiket céloz meg? Hiszen aki elfogadja a melegeket, annak nem kell felvonulás. Viszont aki gyűlölettel viszonyul hozzájuk, annak meg remek alkalom, hogy odamenjen és balhézzon.
A lényege valóban az lenne, hogy megmutassa az embereknek, hogy ugyanolyan emberek, mint a heterok. Azonban teljesen felesleges ez a vonulás, mert az emberek véleményét nem fogja pozitívan megváltoztatni, viszont aki a lezárt utak miatt nem ér oda valahova, annak igencsak negatív irányba viszi a mérleget a melegekről alkotott véleménye.
Abszolút felesleges, értelmetlen vonulgatás, a szexualitás mindenkinek a magánügye, az pedig megint egy elítélendő dolog, hogy sokszor a boltban a péksütik mellett szinte már dugnak az emberek. Gusztustalan, de ez van. És ők heterok.
Ha annyira egyenjogúság kell a melegeknek, akkor csinálják amit a 4 fal között, mert az emberek gondolkodását nem lehet megváltoztatni azzal, hogy pávatollal a seggében vonulgat a srác. Vagyis meglehet, ugyanis ezek után az emberek zömének a melegekről ez fog majd beugrani.
provokáció (főnév)
Meggondolatlan cselekvésre sarkalló tett vagy kijelentés. Olyan előre megfontolt és ártó szándékú magatartás, viselkedés, szóbeli vagy cselekvésbeli megnyilvánulás, amellyel egy másik személyt vagy csoportot olyan reakcióra késztetik, amit később rá nézve károsan, bajt, problémát okozó módon fel lehet használni.
A tüntető tömeget a beépített ügynökök provokációja arra sarkallta, hogy feldühödött csőcselékként vonuljon végig az utcán. Néha az elejtett szavak is provokációként hatnak, amikor valaki úgy érzi, hogy azokat személye elleni támadásra szánták.
A deviancia olyan magatartás, mely megszegi a közösség vagy társadalom nagy része által elfogadott normákat. Fogalma meglehetősen tág. A deviancia kifejezés a „deviatio” (latin: de=-ról/-ről, via,-ae (f)=út; "az útról való letérés") szóból származik. Minden emberi csoport létezése különféle normákat követel, amelyekhez alkalmazkodhatnak a csoport tagjai. A legtöbb szabály nem is tűnik fel életünk során, mivel teljesen természetes számunkra. A normák betartatásával kapcsolatosan beszélhetünk negatív és pozitív, formális és informális szankciókról.
Ha olyasmit mutogatsz, amit a társadalom nagy része deviánsnak tart, provokálsz.
Ennyi, ez tény.
Az is tény, hogy a melegeket ma MO-on nem fogadják el.
Amúgy ha a 14éves tinik-vák rendeznének felvonulást, ne aggódj, ott is lenne (nem csekély) ellentábor.
Ez a különbség. A többi ilyen csoport nem szervez felvonulást, hanem csinálja amit jónak gondol. Ehhez nekünk semmi közünk, néha mégis beleszólunk. Megszóljuk a platformos, műmellű, ostoba lányokat is. Csak ők nem vonulgatnak. A cigányok sem vonulgatnak sehol. Csak a melegek.
Ha megmaradnának a saját seggükön, 98%-al kevesebb atrocitás érné őket. Melegek voltak, vannak, lesznek. Aki elfogadja - aki nem, nem egy felvonulás fogja megváltoztatni.
Ennyi.
Ez színtiszta provokáció.
"aki a lezárt utak miatt nem ér oda valahova, annak igencsak negatív irányba viszi a mérleget a melegekről alkotott véleménye. "
megfogta a lényeget!
Emlékeztek, mikor az új hallgatói törvényeket vezették be, pl. röghöz kötés, állami helyek lecsökkentése?? Akkor is lezártak utakat a hallgatók, s mindenki hogy utálta a diákokat! "Engem nem érdekel minek tüntetnek, de az igen, hogy a fél órás hazautam két órára nyúlik!!Hát mit képzelnek ezek???"
Pedig azt hiszem, az egyetemisták "kicsit" komolyabb célért küzdöttek!!!
"Én nem látom a különbséget a Pride felvonulás és a Balaton Soundon magukat mutogató hetero kisp*csák között."
pedig te magad írtad le... a Pride egy FELVONULÁS, a BS-en meg 'előfordul' az általad említett állatfaj! Nem közvetlen a kisp*csáknak rendezik, csak ott vannak. A Pride-ot viszont a melegeknek szervezik.
Akkor mégis melyik a rosszabb? Ha egy rendezvényen van olyan, aki neked nem tetszik, téged provokál, vagy ha szerveznek egy rendezvényt, ahol MINDENKI provokál, s ez miatt jött létre??
Én írtam hogy lezárják az utakat.
Kíváncsi lennék, a melegek miért nem a külvárosban vonulnak, valami olyan területen, amely nem közlekedési csomópont? Talán azért, mert akkor a kutya nem menne el a tüntetésre, és nem lenne kit provokálni, és kiélvezni, hogy ha csak a közelébe megy egy ellentüntető, már dobják is a könnygázt a tüntető arcába? Ezért is írtam, ennek a tüntetésnek nem az a lényege, hogy a melegek elfogadtassák magukat, hanem az, hogy évente egyszer kimenjenek parádézni az egyik legforgalmasabb útra, olyan gusztustalan öltözékbe menjenek, amilyenben csak tudnak, mert nekik szabad, és provokálják az embereket, még azokat is, akik addig elfogadták a melegeket.
Mondjuk az ellentüntetőket sem értem. Aki képes azért 5-6 órán át torkaszakadtából k*va anyázni, mert nincs jobb dolga, akkor baromira irigylem.
Látott itt már közületek valaki igazi képeket a felvonulásról? Alig van 1-2 kirívó alak. A 98% teljesen átlagos meleg.
Amúgy én se vagyok felvonulás párti, de azért zavar, hogy csakis azt a néhány provokatív alakot hozzátok fel példának!
Ez a videó a tavalyi felvonuláson készült. Érdemes lenne megnézni és kicsit átgondolni és nem vagdalkozni, mert senki semmi provokatívat nem csinált a melegek közül: http://www.youtube.com/watch?v=EtTTpUsxaXI
itt nem az a lényeg, hogy hogy néznek ki.
Ha visszaolvasol, és ÉRTELMEZVE OLVASOL, te is rájössz!
De mindenki a pávatollas emberekkel példálóznak.
Mellesleg a viselkedésükben sincs semmi extra. Csak buliznak!
Nagybátyám meleg. Egy kollegám meleg. Egyikkel sincs semmi bajom. Nagybátyámat különösen nagyon szeretem.
Nem vagyok szűk látókörű, én elfogadom.
De ha azt akarják, hogy legyenek békénhagyva, akkor ne ingereljék azokat, akik amúgy ba--szogatják őket.
Ennyi
Ja, és ez a két ember is elítéli a vonulgatást, mert feleslegesnek érzi.
Ja, biszex vagyok...
a szótáras voltam (többek közt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!