Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi a melegfelvonulás lényege?

Mi a melegfelvonulás lényege?

Figyelt kérdés

A kérdés nem provokáció, és kérem, hogy mindenki kulturáltan válaszoljon!

Tehát, mi a melegfelvonulás lényege, és kiket céloz meg? Hiszen aki elfogadja a melegeket, annak nem kell felvonulás. Viszont aki gyűlölettel viszonyul hozzájuk, annak meg remek alkalom, hogy odamenjen és balhézzon.

2013. júl. 11. 23:34
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
55%

pont azért h az emberekben tudatosuljon h az aki meleg az pont ugyan olyan ember mint aki nem

másik h az emberek toleránsabbak legyenek a másokkal szemben

h a szexuális másság nem tabu hanem egy elfogadott dolog legyen

2013. júl. 11. 23:37
 2/42 Salamon Bálint válasza:
80%
Látható tendencia, hogy minél nagyobb az elfogadottsága, annál kulturáltabb a felvonulás is. Ez egyrészt tudatos - hisz csak úgy lehet széles társadalmi támogatottságot elérni, ha nem botránkoztatják meg közben -, másrészt a korábbi polgárpukkasztás elérte csúcspontját, azaz elkezdtek róluk beszélni. Erre már nincs szükség.
2013. júl. 11. 23:43
 3/42 A kérdező kommentje:
Persze, ez eddig rendben van, én a magam részéről egyáltalán nem ítélem el a melegeket. De aki nem fogadja el a másságot, és kimegy tüntetni, annak a véleményét nem fogja megváltoztatni a felvonulás. Ellenben ronda balhék is kitörhetnek, ami sosem jó.
2013. júl. 11. 23:47
 4/42 anonim ***** válasza:
62%

"pont azért h az emberekben tudatosuljon h az aki meleg az pont ugyan olyan ember mint aki nem "

Ha ez valóban így lenne akkor a felvonulók zene nélkül, visszafogottan, józanul, hétköznapi ruhákban vonulnának fel (sőt szerintem még jobb lenne ha mindenki aszerint öltözne ami a foglalkozása, ezzel is azt üzenve hogy ugyanolyan hétköznapi emberek mint mi).

De mivel a melegfelvonulás mindent sugall csak hétköznapiságot nem így az egész rendezvény csak egy jó biznisz a szervezőknek (minél több megbotránkoztatás -> annál több ember beszél róla -> ingyen reklám, jöjjön mindenki jövőre is...)

2013. júl. 11. 23:47
 5/42 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem ha a melegek azt akarják, hogy elfogadják őket, rohadtul nem kéne felvonulásokat rendezniük. A normális emberek se rendeznek "hetero felvonulást"...

A melegfelvonulást úgy ahogy van be kéne tiltani, most komolyan, mi a franc értelme van?

2013. júl. 11. 23:52
 6/42 anonim ***** válasza:
66%

nekem semmi bajom a melegekkel. illetve biztos van olyan meleg, akivel bajom van, de nem a beállítottsága miatt. Az viszont engem zavar, hogy vonulgatnak... minek kell ezt mutogatni? nem normális dolog, bármennyire is meg akarják magyarázni... ha normális lenne nem kellene vonulgatni. Az egy dolog, hogy "elfogadható", na, de hogy nem normális, az zicher....

Amúgy ha a melegek vonulhatnak szivárványos zászlóval, akkor pl. a gárdisták miért nem vonulhatnak Árpád-sávossal? Aki ezt megmagyarázza, az kap egy pacsit...

23N

2013. júl. 11. 23:55
 7/42 anonim ***** válasza:
70%

# 6

Teljesen egyetértek: Akit zavar ezután a vonulgatás után is fog, akit nem, azt meg így se úgy se... Tehát felesleges vonulgatniuk, esetleg lezárnak egy két utat, ezzel hergelve a jónépet!

2013. júl. 12. 00:09
 8/42 anonim ***** válasza:
72%

23N

Én megpróbálom megmagyarázni. A melegfelvonulásról készült felvételeken békés embereket láttam. Akik együtt énekeltek, de volt csoport tánc is (normális) és persze láttam fura fazonokat is, akiken mosolyogtam, vagy olyanokat, akiktől hánytam, de ilyenek hol nincsenek? És akkor a másik oldal. Szerintem nem titok, hogy az ellentüntetők sok részben azt vallják, amit a gárdisták. És ott dobálózást, gyűlölködést láttam.

Tehát az egyik oldal békésen vidáman az elfogadásért, a másik oldal durván, agresszívan a gyűlöletért.

2013. júl. 12. 00:15
 9/42 anonim ***** válasza:
48%

a gárdistákat ne vegyük egy kalap alá azokkal akiket ott láttál. ebből is látszik, hogy sokaknak fogalmuk nincs a dologról.

de akkor is... mi értelme van azon kívül, hogy hergeljék azt, aki utálja őket???

ez tipikusan az az eset, mikor a macska leül mosakodni a kerítéstől épp annyira, hogy a kutya ne érje el... és direkt mindig oda ül, nyújtózkodik, sétafikál, a kutyának meg már a nyála fröcsög, annyira ugatja, mert a macska ott "kokettál" vele... aztán, ha átugorja a kerítést és meghengergeti a macskát, még a kutya a hibás...

2013. júl. 12. 00:23
 10/42 anonim ***** válasza:
57%
A dolog lényege az elfogadás lenne. Sokaktól hallottam már azt a véleményt, hogy "ha nem reklámoznák sokkal inkább el lennének fogadva" gondolom ismerős szöveg. Kérdem én, ez tényleg így van? Ha most hirtelen megszűnne minden, ami az elfogadásukat hirdeti, tényleg el lennének fogadva? Sajnos a helyzet az, hogy nem. És valamit tenni akarnak azért, hogy elfogadják őket. És mit tudnak tenni? Hirdetik a toleranciát. Szomorú, hogy akiknek szól az üzenet, azok az oszlopon mosakodó macskát látják a dologban.
2013. júl. 12. 00:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!