Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg akkora "baj" ez?

Tényleg akkora "baj" ez?

Figyelt kérdés

Másodikos leszek egy eléggé nagy színvonalú gimnáziumban ősztől. Nem vagyok visszahúzódó, de nem vonz a bulizás. Mármint az ilyen "hajnalig iszunk és hótrészegen esünk haza" szórakozóhelyeken való bulizás, a házibulikkal nincs bajom. Az a helyzet, hogy a baráti köröm nagy része már igen-igen megtalálta az ilyen helyeket, és bár nem iszákosak, elég intenzíven járnak el bulizni, és nekem is mondogatják, hogy lazítsak már, menjek velük.

Mint mondtam, nem tartom magam visszahúzódónak, elég nagy a szám, ha kell, viszont van egy olyan érzésem, hogy lassan ki fognak közösíteni, ha nem járok el majd velük. Tehetek ez ellen valamit? Komolyan akkora baj lenne, ha 16 évesen nem járok el majdnem minden hétvégén ilyen helyekre?

Előre is köszönöm a normális válaszokat!:)

2013. júl. 10. 12:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Első nagyon helyesen leírta: hosszú távon te jársz jól, ha ilyen komoly maradsz és van benned tartás. Sportolj, járj el valamilyen szakkörre, ott majd találsz barátokat!
2013. júl. 13. 17:56
 12/17 anonim ***** válasza:
54%

Ezt most nem azért írom, hogy rávegyelek az ivásra, kérdező, de ha nagyon elítéled ezeket, és egy kicsit se lazítasz, folyton feszengsz, nem engeded el magad, később összetörsz. Nem feltétlenül jársz jobban azzal, hogy kivonod magad az összes társasági eseményből.

Ha nem éled ki magad most, később fogod, mikor nagyobb felelősség lesz rajtad, esetleg már egy családot kell eltartanod.

A sportolókról meg annyit, hogy azok akiket én ismertem, rendszeresen betéptek ivás helyett. Még mindig tartom a kapcsolatot az egyik elismert úszónő ismerősömmel, és meglepődnétek, ha tudnátok mennyit tép.

2013. júl. 13. 18:04
 13/17 A kérdező kommentje:
#12.: Nem ítélem el ezeket, én csak szimplán nem szeretek inni.:)
2013. júl. 13. 18:55
 14/17 A kérdező kommentje:
Ja és még annyit, hogy én kiélem magam, csak a magam módján. Mint mondtam, a házibulikkal nincs bajom, a mértékes ivással sem, tehát ha pl. egy sört nyújtanak felém, az oké, azt még elfogadom, de a diszkókat, meg a vele járó herce-hurcákat abszolút nem bírom.
2013. júl. 13. 18:57
 15/17 anonim ***** válasza:
54%
Rendben, értem én! :) Én se úgy gondoltam, hogy blackoutra idd magad, csak ne az legyen a vége, hogy te vagy "az a gyökér" minden bulin, aki almalevet iszik, és kötekszik a többiekkel, ha azok bedobnak egy sört. Sajnos már láttam ilyet.
2013. júl. 13. 19:06
 16/17 A kérdező kommentje:
Neeem, erről szó nincsen!:D Az én kérdésem kizárólag a diszkókra irányul, meg arra, hogy a mai világban már az a megszokott, hogy eszméletlenre igyák magukat az emberek. Aztán ha megkérdezik, hogy milyen helyekre járok bulizni, és válaszolok, megy a csodálkozás, és úgy néznek rám, mint az ufóra. Ezért voltam kíváncsi igazából.:)
2013. júl. 13. 19:08
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed hogy igazán jó barátokról van szó, akkor akármennyit bulizhattok külön, mert megmaradnak! (tapasztalat). Amúgy, ha te is szeretsz bulizni, hát menj el velük! Nézd meg hova járnak! Emberek,zene,tánc és egy üveg sör ott is lesz!:) se részegre nem kell innod magad, se hajnalig nem kötelezö maradni!!! Kiöltözni se kell, ha nincs rá ingerenciád! Ha szórakozóhelyre mész bulizni, ott is az a fö szempont hogy jól érezd magad! Ha diszkomfort van, ott az éjszakai járat:D de akár még találhatsz egy olyan szórakozóhelyet is ami tetszik;)
2013. júl. 14. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!