Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg akkora "baj" ez?

Tényleg akkora "baj" ez?

Figyelt kérdés

Másodikos leszek egy eléggé nagy színvonalú gimnáziumban ősztől. Nem vagyok visszahúzódó, de nem vonz a bulizás. Mármint az ilyen "hajnalig iszunk és hótrészegen esünk haza" szórakozóhelyeken való bulizás, a házibulikkal nincs bajom. Az a helyzet, hogy a baráti köröm nagy része már igen-igen megtalálta az ilyen helyeket, és bár nem iszákosak, elég intenzíven járnak el bulizni, és nekem is mondogatják, hogy lazítsak már, menjek velük.

Mint mondtam, nem tartom magam visszahúzódónak, elég nagy a szám, ha kell, viszont van egy olyan érzésem, hogy lassan ki fognak közösíteni, ha nem járok el majd velük. Tehetek ez ellen valamit? Komolyan akkora baj lenne, ha 16 évesen nem járok el majdnem minden hétvégén ilyen helyekre?

Előre is köszönöm a normális válaszokat!:)

2013. júl. 10. 12:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem, de mennyire nem baj! Remélem, az én fiaim is ilyenek lesznek, ha felnőnek. Egyébként szerintem nem kell beállnod a sorba, főleg nem egy olyan sorba, ahol tzenévesen a hajnalig tartó ivászat a menő.

Keress magadnak barátokat pl. sportkörben, vagy hasonló helyeken, ahol már csak a hobbiból/sportból eredően sem az ivászat a menő. Hosszútávon te jársz jól, hidd el!

2013. júl. 10. 13:05
 2/17 Ananke ***** válasza:
68%
Én 15 évesen kezdetem el minden hétvégén bulizni járni a barátnőmmel.És mi bulizni mentünk nem azért,hogy berúgjunk.Lehet ital nélkül is tök jókat bulizni!De ha te nem akarsz akkor ne menj,ha ezért kiközösítenek akkor meg nem igazi barátok csak haverok.Keress olyan barátot aki olyan mint te.
2013. júl. 10. 13:34
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyáltalán nem, sőt jó dolog. A kislányom 14év múlva lesz 16éves, de már most remélem, hogy olyan lesz mint Te és ha esetleg lesz barátja akkor Ő is olyan lesz mint Te :) Már most félek attól, hogy egyszer majd olyan barátai lesznek, mint Neked és fontosabb lesz a haveroknak megfelelni, mint annak amit Ő szeretne. Ha ezért kiközösítenek, nem is igazi barátok. Ha tényleg nem vagy visszahúzódó nagyon hamar találhatsz olyanokat akik úgy gondolják mint Te. Ne akarja tenni ez ellen semmit! A szüleid biztos nagyon büszkék Rád!
2013. júl. 10. 13:36
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddig beérkezett válaszokat!:)

Harmadik válaszoló: ilyen téren szerintem a szüleim büszkék rám, de ők nem azok, akik az égig magasztalnak, inkább örülnek, hogy sikerült jó neveltetést adni nekem, és így fogom fel a körülöttem zajló dolgokat.:)

2013. júl. 10. 13:38
 5/17 anonim ***** válasza:

Én az "iszákos, undorító bulizós bandába" tartozok. Nekünk is vannak olyan barátaink, akik nem buliznak, de a legtöbb pár hét után elhidegül. Vagy annyira elítélik ezt a dolgot, hogy felsőbbrendűnek tekintik magukat, vagy egyszerűen nem egyezik az érdeklődési körünk. Mi speciel azért senkit se közösítünk ki, mert nem bulizik, vagy nem fogyaszt alkoholt, sőt! Én azokat becsülöm, akik nem ítélik el a dolgot, mégis van annyi önuralmuk, vagy éppen eszük, hogy nem szálnak be a dologba. Nálunk nincs kényszerítés, és nem gondoljuk azt, hogy attól lesz valaki "fszagyerek", mert iszik.

Ha a te barátaid nem ilyen toleránsak, annyit tudok mondani, hogy nézz új barátok után. Bár biztos vagyok benne, hogy van olyan tevékenység, amit mind élveztek alkohol nélkül is!

2013. júl. 10. 20:52
 6/17 A kérdező kommentje:
#5.: Perszee, vannak programok, amikben én is részt veszek, ami nem a bulizás, viszont úgy érzem, elhidegülök tőlük lassan de biztosan, és ez nincs ínyemre, hogy emiatt "dobnak ki".:) Köszönöm a választ!:)
2013. júl. 10. 21:25
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem is igazi barátok. Nekem is volt egy ilyen társaságom és szép lassan én is eltávolodtam tőlük, illetve ők is elkezdtek mellőzni. Ez jó volt mindannyiunknak. Most egy olyan társaságban vagyok, akikkel szeretünk bulizni, iszogatni, ha úgy adódik, de soha nem komolyan.
2013. júl. 10. 22:57
 8/17 A kérdező kommentje:
Szerencsés vagy, hogy megtaláltad az igazi barátokat.:)
2013. júl. 11. 11:26
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Általában másodikban válik szét a társaság olyanokra akik már nem buliznak hetente rogyásig, meg akik úgy maradnak.

Szóval az idő neked dolgozik, maradj ilyen!

2013. júl. 12. 05:51
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot!:)
2013. júl. 12. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!