Hogy világosítottátok fel kamasz lányotokat mikor először jött meg neki?
A felvilágosítást azelőtt kellene megejteni vele, hogy megjönne neki az első. Ugyanis ha véletlenül nem bukkant rá magától különböző ilyen témájú cikkekre, vagy nem olyanok az osztálytársai, akik ezekről nyaltan beszélnek, megijedhet, hogy valami súlyos baja van és ezért vérzik. Egy ismerősöm így járt. (14 éves volt és éjszakákat sírt, azt hitte halálos beteg és nem merte elmondani az anyjának...)
Egyébként anyukám leültetett kb. 8 évesen és elkezdte magyarázni, hgy egy nőnek általában csak akkor lehet gyereke, ha mentruál, ami ezt meg ezt jelenti, és ez minden nőnél így va, nem kell tőle megijedni, ettől válik valaki nagylánnyá, néha kellemetlenséggel jár de simá el lehet viselni. Ezt meg ezt tudom használni, nyugodtan szóljak neki, melyiket szeretném vagy ha akarom megmutatja, majd amikor ezt a témát kiveséztük megbeszéltük, hogyan is teljesedik be a szerelem egy pár között.
Nem szabad arra hagyatkozni, hogy az ilyen korúak mindent tudnak... Illetve azt tudják, maga a szex hogyan zajlik, de normális védekezés, vagy hogy mikor eshet teherbe.... Ezekről egy részének fogalma sincs.
18/l
Nekem anyukám csak egyszer beszélt erről, akkor is csak néhány dolgot mondott meg azt hogy vegyünk betétet és szeretné ha hordanám a suliba, nehogy meglepetés érjen.
Amikor először megjött akkor alig mertem neki elmondani. (mindenfélével húztam az időt, hogy pl. mindjárt mondom, csak még iszok egyet...) De végül elmondtam, és örült neki, és úgy kezelte a helyzetet mintha mindent tudnék már.( tehát nem kezdte el mondani hogy ez természetes, meg minden lánynak van stb. hanem csak kérdezett, hogy milyen erős meg ilyenek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!