Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 17 évesen meddig engednek el...

17 évesen meddig engednek el a szüleitek? Hogyan vegyem rá őket, hogy tovább szeretnék maradni?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok.Kb 15-16 évesen kezdtem el járni bulikba (inkább koncertek).Lassan 18 vagyok.Ha hétvégente el szeretnék menni a barátaimmal pl kocsmába (igényes),általában 10-11ig engednek el.Szeretnék tovább maradni.Elég cikinek érzem,hogy mikor megérkezik a baráti társaságom,nekem haza kell mennem.Általában haza szoktak kísérni,és ezt tudják is!Mikor lesz az a "majd jövök" pont?Hogyan tudom rávenni őket? (Mellesleg 4-es tanuló meg vagyok,tudom,hol a határ,szoktam itthon segíteni,nem vagyok tiszteletlen). 17/L

2013. jún. 11. 15:07
1 2
 11/16 annamari69 ***** válasza:
48%

Kedves 3!

17 évesen komoly kapcsolatod volt 4 éve? Grat. a szüleinek. 13 évesen engedtek máshová aludni, az igen!

2013. jún. 13. 18:54
 12/16 anonim ***** válasza:

SZerintem 17 évesen már el lehet engedni a kamaszt éjjel 2-ig is akár.

18 évesen a többség úgyis elmegy másik városba és kollégista lesz/albiban fog lakni, ott meg senki nem fogja felügyelni hogy 10-re vagy hajnal 4-re ért haza.

2013. jún. 13. 21:19
 13/16 anonim ***** válasza:

Annamari! Ez nem volt túl szép megjegyzés. A komoly kapcsolat nem feltétlen azt jelenti, hogy 4 éve együtt alszanak, hanem,hogy 17 évesen már komolyan gondolják.

Szerintem beszélj a szüleiddel. Én is örülnék, ha a lányom majd megbeszélne velem ilyeneket. Bármit, ami a szívét nyomja. Én engednélek tovább is, csak tudjam merre, kivel. Én sem pártolom a majd jövököt, amíg otthon laksz. Tök jó, hogy haza kísérnek, jó fejek, már egy plusz pont!

2013. jún. 13. 22:36
 14/16 anonim ***** válasza:
Ez a "majd jövök" nálam úgy nézett ki 17-18 évesen, hogy amikor már úgy éreztem elég a buliból és szeretnék hazamenni, akkor felhívtam anyukámat (akár hajnal 2-kor is), és ő eljött értem kocsival.
2013. jún. 14. 09:06
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
szerintem ülj le velük és kössetek egyezséget...nekem működött,buliba négyig maradhatok..:D 15/l
2013. jún. 14. 18:27
 16/16 anonim válasza:
én is 17 vagyok, de engem sem engednek el szinte sehova. amikor este megyek szórakozni, anyum még mindig tudni szeretné, melyik társasággal, és ha nem ismer legalább egy embert, akkor nem enged el. amúgy meg, nálunk a "ne maradj sokáig" a kitétel, és arra a kérdésre, hogy "mi az a sokáig?" azt a választ kapom, hogy max 11-ig, de ha valami baj van (pl. késés) telefonálnom kell. ez az ellenőrizgetés engem is zavar, de még mindig jobb ez a helyzet, mint 2 éve, amikor sötétedésre haza kellett érnem. úgyhogy, ez nem megy egyről a kettőre. szüleid, ha bíznak benned, és te nem játszod el azt, akkor engedni fognak tovább is, és majd eljön az a pont is, amikor majd mész. és néha azért "anyuci pici lányának" lenni sem rossz dolog. :) fel a fejjel.
2013. jún. 17. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!