Félek úszni! Mit tegyek?
Szóval... Kiskoromban jártam úszásra, de nagyon kevés ideig és ott nem tanultam meg úszni. Féltem a víztől, és szinte végig reszkettem, egyszerűen nem mertem elengedni magam...
Teltek az évek, most itt vagyok 13 évesen. A közelünkben van egy tó. A barátaim folyton odajárnak ki fürödni, hínak engem is, de én nem merek olyan csípőnél tovább belemenni. Ugrálnak, kakasviadaloznak a vízben, annyira élvezik, és annyira szeretnék én is beszállni! De egyszerűen nem merek! Ugrálnak be a stégről meg minden, tök rosszul érzem magam ilyenkor. Arról nem is beszélve, hogy van pár gyerek aki egymás belökésével szórakozik, és félek, mert ha bepánikolok kitátom a szám, és megfulladok. Hogy küzdjem le a félelmem?
A technika már meg van, egyre bátrabb is vagyok, de akkor is van bennem fulladástól való félelem. De nagyon elszánt vagyok, és ha lesz alkalmam, megpróbálok nem félős lenni.
Egyébként, hallottam olyat is, hogy belelöknek és megtanulom. Szerintetek milyen az a technika?
Uhh...:S Azért köszönöm a válaszod!
Lehet igazatok van... Csak ők simán beleugranak akár biciklivel (!) is, egymás hátán, egymást lenyomva meg behúzva. Tudom, veszélyes, csak rossz, hogy én még simám-szimplán sem merek beleugrani...:c
vagy tanulj felügyelettel.
kérj meg valakit hogy vigyázzon rád miközben evickélsz a nem mély! vízben
a mozdulatokon szárazon is gyakorolhatod
ami még fontos hogy úgy tudsz felállni hogy magad alá húzod a térdedet
ja és ha már raéreztél egy mozdulatra akkor azt gyakorold sokat
akkor neked nem is víziszonyod van hanem egészséges túlélési ösztönöd. te biztos nem fogsz őkörködés miatt meghalni
nem kell ugrálni ha nem akarsz
serdülőkorban az emberek többsége nem tudja felmérni hogy a tetteinek milyen következménye lehet, bele sem gondol, de te igen
kicsit régebben te túléltél, nem lettél vacsora.
teljesen természetes amit érzel
Köszönöm mindenkinek! :)
Utolsó: ez így van! Pontosan így érzek!
Azóta sokat jártam ki a tóra, és hatalmas fejlődés! :) Már bele merek menni nyakig, egész jól megy az úszás is, víz alatt levés, lemerülés, háton lebegés. A veszélyes dolgokat, beleugrást, túl mély vizet még mindig kerülöm, és fogom is, mivel tudom hogy nem vagyok azért profi és nem ment el a józan eszem sem, nem ökörködök a vízben.
Idősebb nővéremben teljes megbízom, neki engedtem hogy beledobjon, és nagyon klassz volt! :) De ilyet is csak felnőttel merek! Szóval sokat fejlődtem, bátrabb vagyok, de még mindig ódzkodom, mert ilyen fajta vagyok. :)
# 18
Szerintem ez pont jó! Amíg élvezed, addig nagyszerű! Mivel mostmár valamivel bátrabb vagy, megtapasztalhattad ezt a jó kis mókát, aztán a mélyvízbe ugrálást nem is kell erőltetni: Ennyit tartasz biztonságosnak, viszont ez már normális, ismerek én is olyat, aki nem szereti a mély vizet, és megértem! Nagyot fejlődtél ügyes vagy, gratulálok!:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!