Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Félek úszni! Mit tegyek?

Félek úszni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval... Kiskoromban jártam úszásra, de nagyon kevés ideig és ott nem tanultam meg úszni. Féltem a víztől, és szinte végig reszkettem, egyszerűen nem mertem elengedni magam...

Teltek az évek, most itt vagyok 13 évesen. A közelünkben van egy tó. A barátaim folyton odajárnak ki fürödni, hínak engem is, de én nem merek olyan csípőnél tovább belemenni. Ugrálnak, kakasviadaloznak a vízben, annyira élvezik, és annyira szeretnék én is beszállni! De egyszerűen nem merek! Ugrálnak be a stégről meg minden, tök rosszul érzem magam ilyenkor. Arról nem is beszélve, hogy van pár gyerek aki egymás belökésével szórakozik, és félek, mert ha bepánikolok kitátom a szám, és megfulladok. Hogy küzdjem le a félelmem?

A technika már meg van, egyre bátrabb is vagyok, de akkor is van bennem fulladástól való félelem. De nagyon elszánt vagyok, és ha lesz alkalmam, megpróbálok nem félős lenni.

Egyébként, hallottam olyat is, hogy belelöknek és megtanulom. Szerintetek milyen az a technika?

2013. jún. 10. 19:25
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
53%

Ne hagyd, hogy belerángassanak idióta játékokba. Te nem tudsz úszni. Nem szégyen az, de a bányatavakat kerülni kell. Keress más szórakozást. A barátaiddal ne a tóra, hanem moziba menj. Egy a lényeg ne hagyd, hogy húzzanak és belelovaljanak olyan dolgokba, amibe nem kéne.

Melyik észkombájntól hallottad, hogy belelöknek és megtanulsz? Esetleg inkább megfulladsz.

Gondolom nem akarsz a hírekben szerepelni, hogy bányatóba fulladt...

2013. jún. 10. 19:32
 2/22 A kérdező kommentje:

Barátnőm így tanult meg úszni. Belökték, beugrott, nagy nehezen de felúszott és megtanult úszni.

Igaziból én is szívesen úsznék. Nagyon szeretek vízbe lenni csak félek kicsit. Mindenképp meg szeretném tanulni, mert elkerülhetetlen.

2013. jún. 10. 19:37
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Milyen az a technika? Sok vizet nyelsz, nyíltvízben veszélyes és nem garantált,hogy megtanulsz úszni.

Szerintem addig menj be a vízbe amíg a mellkasodig nem ér (strandon praktikusabb,mert ott nincs sok változás vagy biztos a mélység) abban már kényelmesen lehet gyakorolni és ha elfáradsz vagy megijedsz simán leteheted a lábad.

2013. jún. 10. 19:37
 4/22 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, ezt megfogadom. Köszönöm! :)
2013. jún. 10. 19:39
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként az elsőnek abban igaza van,hogy ha bányatóról van szó akkor inkább kerüld el. A legtöbb áldozat a kevésbé jól úszók közül kerül ki, mert őszintén Michael Phelpst is baromira meglepné, ha labdázás közben kettőt hátralépve az egyméteres vízből hirtelen három lenne.
2013. jún. 10. 20:01
 6/22 A kérdező kommentje:
Nm bányatóról van szó. Egy kis mesterséges tó stéggel, elég fokozatosan mélyül. Csak a barátok persze a stéghez mennek, ahol már nem olyan kicsi a vízszint...
2013. jún. 10. 20:11
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
jelentkezz úszás tanfolyamra. amit rendes medenceben tartanak. nem ciki, még felnőtteknek is van ilyen
2013. jún. 10. 20:12
 8/22 A kérdező kommentje:
Elég cécós lenne... Amúgy már gondoltam rá, nem is ciki, csak sokan mondják: magamtól is megtanulom. Falun élek, mindenki magától tanult meg szinte... :||
2013. jún. 10. 20:19
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Nézd annyi idős vagyok mint te. kiskoromban (4 éves voltam) strandon találkoztunk ovis barátnőmmel aki akkor már karúszóval már tudott úszni. A szülők beszélgettek kicsit távolabb. Én csak úszógumival voltam és egyáltalán nem tudtam úszni. Anyum egy pillanatra elfordult és akkor is ugrottam. Kiestem az úszógumiól és ott fulladoztam. A lábam nem ért le. Nem voltunk mély részen ,mert mostanába is megyünk oda strandolni abba a medencébe . Kiabáltam szüleim nem hallották a zajtól még ma 1 méterre is voltak tőlem. Egy idős néni emelt ki a vízből. Szüleim csak akkora tudtak odajönni hozzám( barátnőm közbe odaevickélt a felnőttekhez). Akkor vették észre. A mai napig nem tudom ki volt az a nő de neki köszönhetem h nem fulladtam meg.

A lényeg: Először tanulj meg rendesen úszni. Én is csak 8 évesen tanultam meg de úgy igazán inkább 10 . De hogyha az ember még rendesen is tud úszni az se normális hogy lökdösik egymást a vízbe. mert ha nem figyelsz és úgy löknek bele akkor is megfulladhatsz még ha tudsz is úszni. egyik ismerősömet ( tud úszni) belökték egyszer egy medencébe amikor nem figyelt. Éppen oszt.kiránduláson voltak. Mentőt kellett hozzá hívni ..épp időben.

Szóval még ha meg is tanulsz úszni a barátaid hülyeségeiből maradj ki.

2013. jún. 10. 20:30
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj olyan vízben úszni, ahol leér a lábad. Sajnos túl sok tanácsot nem tudok adni, mert én bementem a vízbe, karúszókkal, én letéptem, és mentem tovább nélküle, nem is értettem, minek kell... De azóta értem, hogy ez nem úgy van másoknál, hogy belemennek a vízbe, és megy... Szóval azt javaslom kicsi vízben próbálj úszni - ha ott megy mélyben is menni fog. Később, ha be mersz menni mélyebbre, és elfáradsz nyugodtan kijöhetsz stb. Nem kell nagyon parázni, amikor valaki stresszel mindig elsüllyed, ha lazábban veszi egyből ráérez valami kapálózásra, amivel fent marad.:) (Ezért is érdemes a kis vizes dolog!)
2013. jún. 10. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!