Mostanában veszekednek a szüleim. Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Nem nagy veszekedésekről van szó, csak én eleve érzékenyebb vagyok a konfliktusokra. Az szokott lenni, hogyha apukám ideges, akkor itthon tölti ki, mondjuk meg is értem, mert mostanában sok dolga van, és nincs igazán ideje pihenni. De olyan rossz ez a hangulat itthon, néha úgy érzem bárhol lennék, csak ne itt. Most is a sírás határán állok, mit tehetnék? Szeretnék újra békés, boldog családi légkört. 15/L2013. máj. 5. 09:33
1/7 anonim válasza:
szerintem megmondhatod szüleidnek, hogy ez téged zavar, és hogy máshogy rendezze le apád a dolgait ,de amúgy is, ha apád olyan, hogy lehet vele dolgokról beszélni, akkor megemlítheted neki, hogy ne itthon kiabáljon hanem ott helyben rendezze le a dolgokat amik kiakasztják.
2/7 anonim válasza:
Ha tudnád, hogy nálunk mi van már évtizedek óta...
3/7 anonim válasza:
Sajnos sokan élünk így. Talán ha olyan apud, hogy nem kell"félni" tőle, hangosítsd fel a zenét, hogy észre vegyék magukat, vagy menj el és mond nekik hogy telefonáljanak ha meg lehet maradni otthon. Hátha észre veszi magát.
(bár sztem nem, idegesen sokan nem tudnak gondolkodni)
20L
4/7 anonim válasza:
második válaszoló: évtizedek? hány éves vagy? :O xD
5/7 anonim válasza:
Hát ja, sokan vagyunk így sajnos :( Bár tapasztalatból mondom, Te még viszonylag jobb helyzetben vagy. Esetleg a kontraszt érzékelése végett gondolj bele, hogy nálatok - elmondásod szerint - csak kisebb viták zajlanak le, míg más családokban akár tettlegességig is fajulnak a dolgok. A második dolog, amit tenned kell, az, hogy beszélj valakivel - elsődlegesen a szüleiddel, és mondd el nekik, hogy ZAVAR TÉGED, amit tesznek, ne folytassák. Ha nem veszik figyelembe a kérésedet, nyomatékosíts - hiszen Te is a család része vagy, attól még, hogy a szüleidnek gondjai vannak egymással, attól még kötelesek figyelni a gyerekük lelkiállapotára is. Másodlagosan a barátnőiddel beszélj - a legrosszabb amit tehetsz, hogy magadban tartod a fájdalmat, így hát mindenképp kérj meg valakit, hogy hallgasson meg téged. Szurkolok! :)
6/7 anonim válasza:
teljesen meg tudlak erteni, nalunk is folyton all a bal... a szuleim kiskorom ota veszekednek, mindig az az anyagi helyzet... Meg ertem oket is, de otthon nincs is mas tema, mint a penz...
Ez ellen nem igen lehet tenni... E mar csak abban bizok, hogy hamarosan ferjhez megyek, es uj csaladot alakitok, vigyazva arra, hogy a legkor mas legyen.
20, L
7/7 anonim válasza:
nálunk is ugyanez van. a szüleim mindig is sokat veszekedtek, de mostanában nagyon sokat. állj oda eléjük, és mondd el nekik hogy, összeházasodtak gyereket vállaltak . és ha a házaságukban problémák vannak ne a gyerekük előtt,vagyis ne előtted veszekedjenek mert ez neked nagyon rosszul esik,és ne akarják 'tönkre tenni' az életed. most ezt ne úgy értsd. de az őszinteség a legfontosabb.és kitartást<33 15/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!