Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez mostanában divat, tényleg...

Ez mostanában divat, tényleg van ilyen? Nem csak engem sokkol, ugye?

Figyelt kérdés
Lányom 15 éves múlt, új iskolába került ugye, új környezet, barátok.Addig minden rendben volt, voltak normális, kedves barátai, akiket mi is ismertünk, jól tanult, normális korához való dolgok érdekelték.De most megdöbbentett amit megtudtam: barátja van, akinek ő a "második" barátnője...Tehát a srác 2 lánnyal is jár, egyik a lányom...ÉS a lányom szerint ez teljesen jó így, sokszor osztozkodnak a srácon, hogy épp kivel töltse a du, de sokszor csinálnak hármasban is programot, ami alatt mind a 2 lánynak fogja a kezét, és mind a kettővel csókolózik is...Azzal kibékülnék ha kezdene randizgatni, de hogy így, egy ilyen fiúval???A másik lánnyal barátnők lettek szinte, és a lányom nem akar ezen változtatni, mert neki így jó...Nem akarom elhinni, hogy az okos lányom, most ezt csinálja...Amúgy nekem a régi legjobb barátnője mondta el, mert ő vele se akarja már tartani a kapcsolatot, és aggódott érte, de semmit nem tagadott, hanem inkább elmondta őszintén a helyzetet...Azt mondta sex még nem volt, higgyem el neki, ez többről szól, ez szerelem, és még várni akar olyan téren.Hiszek neki, hiszen nem tagadott semmit, csak nem mert szólni még róla nekem, mert sejtette a reakcióm, kb 2,5 hónapja tart ez az egész...Engem nagyon elkeserít, tegnap tudtam meg, nagyon nem is tudtam mit szólni, csak ott hagytam...Most is munkából írok, mert csak ez jár a fejemben...Mi lenne a helyes megoldás?
2012. jan. 19. 13:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Jaj ezen nagyon jót nevettem. én 16 éve voltam ennyi idös nálunk ezt megalázásnak hívták.

habár olyan volt, hogy ketten ültünk egy fiu ölébe, vagy fogta mindkettönk kezét, de itt csak viccesek akartunk lenni, járásról vagy csókolozásról ebben az esetben szó sem volt. ha ketten egyszerre adtunk puszit az arcára az nagy dolog volt.

szerelem meg persze semmi.

hívd meg mind a 2 másikat hozzátok délutáni sütire és kérdezd meg tölük hogy hát hogy is van ez?

de ahogy írod ez valami új divat lehet. ahogy idösödik nem fog neki ez tetszeni, most még módi aztán idegesítö lesz.

ja kérdezd meg töle mit szolna ha ap hozna újanyut haza, és ketten lennének, esetleg ketten dirigálnának neki, és reggel két anya jön ki a szobából.

2012. jan. 19. 13:22
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezek amiket mondtál jó ötletek...Már én is gyűjtöm mivel tudnék hatni rá, mert tegnap tényleg meg se bírtam szólalni...:(
2012. jan. 19. 13:27
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

uhhh.... ez elég durva!

Én sem tudtam volna hogy kezelni ezt a helyzetet, az biztos.

Esetleg beszélgess sokat a lányoddal a jövőről, hogy hogyan képzeli el? Gondolom, hogy bár "szerelem" ez most, nem valószínű, hogy esküvőt tervezne, de azért lehet, hogy az kicsit elgondolkodtatja, hogy ez van most, de mi lesz 5 év múlva? Mi lesz 10 év múlva?

Bár ezt a magatartást, hogy osztoznak a srácon, nem tartom helyesnek, mégis azt gondolom, hogy ha tiltod neki, annál inkább csinálni fogja majd. Már csak azért is, hogy idegesítsen vele. Magának kell rájönnie, hogy ebből semmi jó nem sül ki hosszútávon...

2012. jan. 19. 13:28
 4/12 A kérdező kommentje:
Első reakcióm valóban a tiltás volt, de aztán visszaemlékeztem, hogy mikor anyum nekem anno megtiltotta, titokban találkozgattam az akkori barátommal, és rövid idő alatt én is ráeszméltem, hogy nem nekem való...Lehet tényleg hagynom kell, de szörnyű belegondolni, hogy neki ez a helyzet megfelelő...Megalázó...
2012. jan. 19. 13:31
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát én ilyet még nem hallottam, pedig "csak" 25 éves vagyok. Ez most menő? Ne tiltsd meg neki, mert akkor annál inkább csinálni fogja, vagy titokban fogja csinálni, az még rosszabb szerintem. De valahogy rá kell világítani, hogy ez így nem oké.
2012. jan. 19. 13:34
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy tinik válasza is kéne ide. Én nem tudom, mi a "trendi" mostanság, de amennyire tudom (férjem gimis tanár, elég sok sztorit mesél), még mindig az a "normális", hogy mindenki "egyet" akar magának.

Nem lehet, hogy az az ábra, hogy a lányod fülig szerelmes a srácba, és titkon azt reméli, majd őt választja előbb utóbb, ezért inkább belemegy ebbe a "duplabuliba", és azt hazudja (akár saját magának is!)hogy jó ez így?

Önbizalom terén hogy áll? Elhiszi magáról, hogy szép és nőies?

Szerintem próbálj meg beszélgető pozícióban maradni vele, és az önbizalmát erősítsd. Így indirekt módon hátha rájön, hogy ez így nem oké. Amíg szex nincs, addig még nincs nagy "veszély".

Én láttam egy filmet, amiben felnőttek voltak hasonló helyzetben. Apuka haza vitte a szeretőjét, és mivel a feleség nem akart (félt) egyedül maradni, belement abba, hogy hárman éljenek együtt, pedig gyerekek is voltak otthon. Szóval sajna ez nem csak mesebeli...

2012. jan. 19. 13:38
 7/12 anonim ***** válasza:

Ja, és persze nem dokumentumfilm volt, de mint tudjuk a filmek 99%-a az életből jön...

6-os

2012. jan. 19. 13:40
 8/12 A kérdező kommentje:
Én is reménykedem, hogy csak a "nagy szerelem" miatt hagyja ezt, és majd előbb utóbb választásra kényszerítik a fiút...De nem tudom, a másik lányról rengeteget mesélt korábban, hogy milyen jó fej, mennyire jót tudnak beszélgetni(ők egyébként már régebb óta járnak a fiúval).Egy biztos, nagy beszélgetés vár ránk:(
2012. jan. 19. 13:41
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg nagyon durva... Szerintem ilyen helyzetben nem nagyon tudsz tenni semmit, a tiltás csak olaj a tűzre. Remélhetőleg egy idő után a lányod megunja, hogy nem ő az első, vagy talán megtetszik neki valaki más. Szerintem az kamu, hogy neki így jó. Ha tényleg szerelmes, akkor piszkosul fájhat neki, hogy más csaj is van a képben, maximum nem mutatja ki. Én nem tudom elképzelni, hogy egy okos lány ezt a helyzetet ne érezze megalázónak! Vagy talán pont azért csinál úgy, mintha neki ez nagyon tetszene, mert megalázónak érzi, viszont nagyon szerelmes a fiúba, és nem tudná "otthagyni".

Lehet, hogy hülyeség, de talán érdemes lenne témába vágó filmet "nézetned" vele (persze észrevétlenül). Sajnos most nekem csak az "Ég velünk" jut eszembe, ami talán jó lehet... de biztos van ennél jobb.

2012. jan. 19. 13:55
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Na, jöttem akkor én, mint tinédzser. (kb 1 hónap múlva leszek 15, lány vagyok)

Én ilyenről nem tudok, hogy ez divat lenne. Nálunk a 2 lányt, és a fiút is ler.bancoznák. Mármint, sokan vannak akik egy buliban több pasival/lánnyal kavarnak, de ők nem járnak egymással, csak egyszer smárolnak...

Felénk az a normális még mindig szerencsére, hogy egyszerre csak 1 valakivel jársz.

A pasi csak kihasználja a lányodat, és a másik lányt is.

2012. jan. 19. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!