Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, ti hisztek Istenben?...

Kamaszok, ti hisztek Istenben? Vallásosak vagytok?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 21. 10:36
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
75%
Bocs, de nehogy már az döntse el, hogy ki mennyire értelmes, hogy hisz-e Istenben...:S
2013. ápr. 22. 19:44
 42/70 bogcsika22 ***** válasza:
100%
en igen
2013. ápr. 22. 20:02
 43/70 anonim ***** válasza:
87%

Az egyik válaszoló leírta a választ: agnoszticizmus.

Hiszek valamiben, mert túlzás azt állítanom, hogy nem. De hogy az most Isten, Jahve, Allah, Síva-Visnu-Brahmá nem tudom. Az is lehet, hogy magunkra vagyunk hagyva. Meg vagyok keresztelve, le is konfirmáltam, de a hagyományos értelmben nem vagyok hívő.

Külön kell szednem ebből a szempontból a vallást és az egyházat. Hinni kell valamiben, egyszerűen kell. Szükséges, hogy átvészeld a napokat, hogy legyen, ami erőt adjon, hogy most a Karmában hiszel vagy a szerencsemalacodban vagy Istenben, az más kérdés. De hogy nekem valaki megmondja, hogy mit mikor hogyan és mit csináljak, és ha nem élek az előrre beütemezett tervek szerint, akkor ilyen és olyan büntetést kapok, hogy a lelkem a gyehennán fog elégni, na ne, ebből nem kérek. Megvetem azt, amit az ember csinált a vallással, azt, amivé lett. Biznisz, erőszak, képmutatás, semmi más.

Egyszerűen ebből nem kérek.

2013. ápr. 22. 21:26
 44/70 Kameko-san ***** válasza:
77%

Engem egyszerűen nem érdekel a vallás. Olyan sok van a világon, hogy a fene sem dönti el melyik az "igazi", meg nem is akarja. Inkább élem az életem a saját kis világomban, és nem érdekel mit gondolhat most rólam pár ember. (Amúgy a szüleim nem kereszteltettek meg, hogy majd én eldönthessem miben hiszek.)

13/L

2013. ápr. 22. 21:42
 45/70 A kérdező kommentje:
Köszönöm sok-sok választ! Kellemesen csalódtam :))
2013. ápr. 23. 14:49
 46/70 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok vallásos,de megkereszteltek és a bérmálásig már eljutottam.Azt gondolom Istenről,hogyha van,hogy szerintem nem lehet emberként ábrázolni,mert az igazi Isten ott van minden jóban:Szeretetben,az őszinte szép szavakban..és mindenben.Az Isten minden jó dolgot jelenti szerintem,vagy minden jó dolgokban ott van.Az embernek Isten szabad akaratot adott.Ezzel kifejezte,hogy tehet,amit az ember akar,de aki követni akarja a hitet,az tartsa be a 10 parancsolatot,ami buzdít arra,hogy a kísértéseket kerüljük el,ne lépjük át azt a határt,ami már durva.Isten nem haragszik,mert ő csak a JÓ dolgokat képviseli.

Isten nem más,mint jó dolgok összessége.Nem valami természetfeletti erő.

17/L

2013. ápr. 23. 18:15
 47/70 csincsilla000 ***** válasza:
91%

Igen,hiszek Istenben.Minden vasárnap járok templomba,napi rendszerességgel imádkozok is és most bérmálkoztam.

15/l

2013. ápr. 23. 18:55
 48/70 anonim ***** válasza:
70%
Nem hiszek.Már kicsi korom óta eldöntöttem hogy amíg valaki nem ad rá értelmes magyarázatot hogy miért létezne, addig nem hiszek benne.Persze erre lehetne mondani hogy dehát még megcáfolni sem cáfolta meg senki.Nem tudok sokat a vallásról.Minden tapasztalatomat külső szemlélőként éltem át és az eddigiek alapján a vallásra egy negatívumként tekintek.De nem szólom le azokat sem akik azt mondják hogy Isten igenis létezik.Mindenkinek a saját dolga eldönteni hogy miben akar hinni.Néha én is úgy érzem hogy jó lenne ha lenne valaki aki irányítja a dolgainkat amikor mi nem vagyunk megfelelő állapotban hozzá.
2013. ápr. 23. 21:12
 49/70 anonim ***** válasza:
68%
Én ateista vagyok. Nem hiszek istenben. A nevé sem írom nagy I-vel, mert nekem ő nem egy személy, csak egy legenda. Angyalokban sem hiszek, abban sem, hogy Jézus egy megváltó volt, aki feltámadt, és egyébb dolgokat csinált. Semmiben sem hiszek, ami nem bizonyított, vagy nem láttam. Így tehát sem az "UFOK"ban sem pedig istenben és társaiban sem. Szerintem mindenki maga dönti el, hogy miben hisz, és miben nem. Ennek ellenére meg vagyok keresztelve, de semmi közöm nincs a hithez.
2013. ápr. 24. 15:21
 50/70 anonim ***** válasza:
26%
Ha választani kéne, az ufokban hinnék pontosabban a földön kívüli életben, mert arra VAN racionális magyarázat. Istenre nincsen. Tehát nem.
2013. ápr. 24. 17:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!