Nem hiszek istenbe, nm vagyok vallasos, megvagyok keresztelve ( nm az en dontesem )
Sajnos az orszag amibe elek meg nm eleg liberalis, igy nm lehetek Ateista
11. válaszoló, sikerült prezentálnod a mentalitást, ami miatt ellenérzésem a világvallások követőinek egy részével szemben. Általánosítasz és ellenségesen viselkedsz azzal, aki nem osztozik a hitedben. Hadd legyen ez az embernek annyi személyes szabadsága, hogy legalább azt eldönthesse, miben hisz - vagy nem hisz - anélkül, hogy elítélnék. Én nem hiszek Istenben, legalábbis abban az értelemben semmiképpen sem, hogy egy szakállas bácsi a felhőkön ülve simsezik velünk, de sosem toltam senki arcába azt a több tucat ellenérvet, amit felhozhatnék a Biblia hitelességével szemben. Gratulálok, most, hogy sikerrel leidiótáztál minden gondolkodó, racionális embert, hátradőlhetsz a fotelodban.
Egyébként a kérdésre válaszolva, ha nem volna világos, nem, nem vagyok vallásos, neveltetésem ellenére sem. 18/L
Megvagyok keresztelkedve,de nem tartom magam annyira vallásosnak.De hitem van.
Én is hiszek abban,hogy van valami "felsőbbrendű",valami nagyobb nálunk,egyszerűen csak nem találtam még meg,hogy melyik valláshoz tartozok,mert mindegyik egyháznál találok olyan dolgokat,amik nagyon tetszenek,és hiszek bennük,de legalább ugyanannyit,amennyit ijesztőnek tartok.
Hiszek, de a vallást nem különösebben gyakorlom.
Esténként szoktam imádkozni, bár én is csak önző imáknak mondanám, ahogy valaki már leírta.
Templomba hébe-hóba járok. Most húsvétkor voltam, de pl karácsonykor nem. Előtte a bérmálkozásomkor voltam utoljára, azelőtt viszont 3 éve már egyáltalán be sem tettem a lábam a templomba.
Nem vagyok sem jó katolikus, sem jó ember. Ez van.
16L
25.
Azokat tartom idiótának, akik az emberek hitét felhasználva akarnak hatalomhoz jutni, nem csak a kereszténységet, rengeteg vallást felhasználtak már ilyen célokra és az emberek az ilyen egyének alapján ítélnek meg egy vallást, de látom túl bonyolultan írtam le, legközelebb lerajzolom. Az írásodból látszik, hogy bolondnak nézel minden vallásost, csípőből lehülyézel mindenkit, aki hinni mer valamibe, mert a te életedben semmi nem adott bizonyságot bármiféle istenség létére.
Ismersz minden hívő embert? Nem? Akkor ki általánosít?
11. voltam.
Oké, először nem tartottalak butának, de ezt a naiv képzetemet elkergetted.
Nem véletlenül írtam oda, hogy a világvallások követőinek EGY. RÉSZÉVEL. Nem az összessel. Nem magával a vallással. Csak az ilyen elcsökevényesedett agyú, papagájként önmagát ismétlő internetharcosokkal. Ha odafigyeltél volna, látnád, hogy mindennemű általánosítást kerültem, továbbá azt is, hogy nem nézek mindenkit bolondnak - de téged most már igen. Édes vagy, ahogy a magas lóról beszélsz, egyébként, őszintén mondom, tündériek az egyszerű emberek. :)
Meg vagyok keresztelve, evangélikus vagyok, mint apukám családja, de nem gyakorlom a vallásom. Valószínűleg azért, mert nem így neveltek, a szüleimmel sosem jártunk templomba, egyszer-kétszer elmondtunk egy imát, de ennyi. Nem hiszek Istenben, de úgy gondolom, hogy létezik valami, ami hatalmasabb minden élőlénynél, hiszek a sorsban, és elégedett vagyok ezzel, nem gondolom, hogy kevesebb lennék, mint egy vallásos ember.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!