Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elolvastam a lányom (16)...

Elolvastam a lányom (16) levelezését, hogy mondjam el neki?

Figyelt kérdés
Nagyon szemét dolog, tudom, de amit benne találtam, azt meg kell beszéljem vele. Úgy gondoltam, bevallom neki, bocsánatot kérek miatta, viszont megbeszélem vele a dolgokat. Inkább, minthogy lapítsak. Szerintetek?

2013. ápr. 17. 16:44
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
60%
Neked nem érthetetlen. A gyereked, ha meg tudja, akkor annyit érsz el vele, hogy úgy fogja csinálni utána a dolgait, hogy biztos ne tudj hozzáférni. Én is úgy csináltam. 25 vagyok és sose bocsátom meg.
2013. ápr. 17. 17:46
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
20-as nem nézi senki többe a "kölyköket" csak egyeseknek van már tapasztalata azzal, hogy nem mindegy, hogy állsz a "kölyökhöz", mert néhány kivételtől eltekintve az összes be fog zárkózni, hazudozni fog, és még annyit se fog megosztani a szüleivel mint addig. Ez meg még rosszabb a szülőnek, mert az ágylábhoz úgyse kötheti egész életére.
2013. ápr. 17. 17:48
 23/34 anonim ***** válasza:
48%
Itt a bizalomról van szó nálam. És igen, ez volt az, amitől elveszítettem a bizalmam anyám felé. Nem tettem semmi rosszat, csak annyira szar anya volt, hogy az időhiányt úgy gondolta a magánügyeim olvasgatásával hozza be. Persze, megtudta azokat a gondolataimat, amiket amúgy nem mondtam volna el neki, de megérte? mit gondolsz? IGen, felnőtt nőként sem nyelem le, ha valaki nem tiszteli a magánéletem. És ez 16 évesen sem volt másként, mivel majdnem kitűnő tanuló voltam, soha nem dohányoztam, drogoztam, és csak normális barátaim voltak. 17 évesen lett először barátom. Nem hiszem, hogy megérdemeltem a bizalmatlanságot, és nem is fogom soha elfogadni, hogy erre feltétlenül szükség van! Aki képtelen bizalmi viszonyt kialakítani a saját gyerekével, és tőle személyesen megtudni, ha hülyeséget csinál, az ne így akarjon jó anyává válni, mert már régen rossz!
2013. ápr. 17. 17:51
 24/34 anonim ***** válasza:
13%
20as vagyok. Engem neveltek normálisan mint ahogy leírtam. A hugomnál ezeket a liberális módszereket alkalmazzák, leülnek vele beszélni stb. Hogy mit érnek el? Azt hogy a hugom kiröhögi őket, az éjszaka közepén ki-kiszökdösik a házból és még sorolhatnám, semmit nem mond el anyáéknak. Jó módszer tényleg...
2013. ápr. 17. 17:52
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

20-24 a hatalommal nevelésnek megvan az a hátránya, hogy bár van gyerek, amelyik befosik és alkalmazkodik nagyrészük akkor is megtanulja, hogy miért kap jutalmat, miért büntetést, és ez alapján játszik, hazudik. Továbbá egy idő után a szülő egyszerűen kifogy a hatalomból, már nincs mivel fenyegetni a gyereket, és nem tudja kezelni.

A "liberális" mindent szabad nevelés semmivel sem jobb, mert ott a gyerek meg csak szarik a szülők fejére.

Egész komoly szakirodalma van ennek, bár van akinek anélkül is leesik a tantusz.

Az, hogy a szüleid a húgodat meg másképp cseszik el, az nem azt jelenti, hogy normális a "taposd el a kis pondrót, hát az csak egy taknyos kölyök, kussoljon be" módszer az jó.

2013. ápr. 17. 17:57
 26/34 anonim ***** válasza:
16%
Én nem ezt mondtam, hogy tapossuk el a gyereket, mint ahogy ezt már írtam is. DE ha hülyeséget csinál az a gyerek, vagy valami olyat amit én megtiltok neki akkor igenis jár a fejmosás.
2013. ápr. 17. 18:01
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem mond igazat,a levél sem feltétlenül igaz.A magánélet teljes semmibe vétele az,hogy megnézted.Szerinted mit fog gondolni,hogy ezután a rejtett kamera jön?Ha elmondod,mit fogsz vele elérni?Biztos nem azt,hogy meghitt,bizalmas légkörben beszélgessetek.Megértem,hogy megnézted,de nem kell elmondandod neki,mert ezzel nem segíted őt,csak még jobban eltávolodik.
2013. ápr. 17. 19:02
 28/34 anonim ***** válasza:
20%

nem kéne problémát csinálni abból is, ami nem probléma, de hát nem is várhatna mást a szülőktől az ember

most már érdekelne, hogy az hogy "csavarog" miért olyan nagy gond

leírhatnád, hogy pontosan mi volt a levélben, de ezek alapján gyanítom, hogy csak te fújod fel a dolgot

2013. ápr. 17. 19:13
 29/34 A kérdező kommentje:

"nem is várhatna mást a szülőktől az ember "- ez elég szomorú így olvasva :(

Nem írom le mi volt, mert nem az volt akérdés, remélem, én fújom fel csak.

2013. ápr. 17. 19:18
 30/34 anonim ***** válasza:
88%

tényleg leírhatnád. lehet, hogy tudnánk segíteni neked abba, hogy-hogy mond el. egyébként én is nagyon kiakadnék és soha nem bocsátanék meg igazán anyámnak , ha bele olvasna a levelezéseimbe. azok az én magánügyeim, gomdolataim, nincs hozzá semmi köze, hogy miről írogatok. a gyerekeknek is meg van a saját privát szférájuk amire szükségük van, hát még nekünk kamaszoknak.

15L

2013. ápr. 17. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!