Elegem van a lányom új stílusából vagy ez csak kamaszkor?
ne haragudj de eddig mit csináltál? nem nevelted?
12 éves????
eddig el kellett jutni..
Ez tini kor. Nevelni már nem tudsz, csak a meglévö értékekkel tudsz bánni.
Èn ezt tenném. Elöször is nem büntetném csak egyetlen egy dologgal, ami nagyon de nagyon gyorsan meg változtatja.
Innentöl kezdve egyszerüen mindenhova elkíséred. Menni akar a barátnöjéhez? Semmi gond, majd te elkíséred, és érte mész (közlöed a barátnö anyukájával, hogy egyedül ne engedje haza). Iskolába kíséred az ajtóig és oda mész érte.
Közlöd vele ha cigit találsz kidobod a szemétbe rögtön.
Ha nem tud egyedül tanulni akkor leülsz mellé és együtt tanultok.
Pont mint egy dackorszakos gyerekkel úgy kell egy tinivel is bánni. Amikor kislány volt és a forgalmas uton elszaladgált akkor megfogtad a kezét és kézenfogva kellett veled mennie. Kb 2 alkalom után már tudta, hogy ott tilos elszaladgálni.
Most ugyan úgy fogja megtanulni. Egy tininek annál cikibb nincsen mint ha az anyja kísérgeti minden hova, ez mindenféle szobafogságnál rosszabb. A szoba fogság meg még óriási dacot is kelt bennük így feleleges.
Számítógép ki, internet ki, mobiltelefon ki, zsebpénzt megvonni. Reggelente elvinni iskolába, du. érte menni.
Tudom, hogy ez nagyon drákói szigor, de legalább hatásos. Pár hét után, szerintem változna a helyzet.
Oké, hogy kamasz, de azért nem lehet mindent erre fogni. Muszáj kordában tartani valahogy, mielőtt menthetetlen lesz a helyzet.
Először is szerintem beszélgetni kéne vele... Aztán jöhetnek a kemény büntetések: nincs zsebpénz, nincs elmászkálás otthonról, nincs gép, tv, telefonját el kell venni. Érte mész mindig a suliba és el is viszed, kötelezed, hogy tanuljon, mert kikérdezed. Talán tanulna belőle, de ez sem biztos (tapasztalatból mondom). Cselekedni kell, mert tényleg elveszítheted minden tekintélyed előtte! Nem szabad eljutni idáig!
Halkan megjegyzem, ha én így viselkedtem volna, a büntetések mellé kaptam volna egy jó csattanós pofont is...
Nagyon jó válaszokat írtak az előttem szólók is! Csatlakozom hozzájuk! Következetesség nagyon fontos! Légy határozott!
Egyébként, lehet nagyon szigorúnak tűnik ez a rendszer, de ha csak így megy, hát akkor így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!