Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elegem van a lányom új stílusá...

Elegem van a lányom új stílusából vagy ez csak kamaszkor?

Figyelt kérdés
A lányom 12 éves egyeltalán nem hallgat rám!!!Megkérem valamire csak azért se csinálja meg...Visszafelesel flegmázik velem!Nagyon sokat rontott a jegyein egyértelmüen le*ar-ja a tanulást és mindent!Azt mondta hogy elmegy a barátnőjéhez erre elment a fodrászhoz és rózsaszínre festette a haját! Nem tudok rá hatni semmivel már mindent megpróbáltam.Szobafogságot zsebpénz megvonása!!! Amikor mostan ki a ruháját ki esett a zsebéből egy doboz cigi! Nem tudom honnan van rá pénze! Felhívott az osztályfőnöke hogy nem volt suliba tegnap! már nem tudom mit csináljak
2013. ápr. 17. 14:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Amikor megbeszéltétek ezt a problémát mit válaszolt? Miért csinálja ezeket?
2013. ápr. 17. 14:13
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem adott értelmes választ csak hogy huzzak ki a szobájából semmi közöm hozzá meg ilyeneket mondott..
2013. ápr. 17. 14:15
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Kőkemény szigor ezen a ponton, mert egy életre elveszíted a tiszteletét irántad. Ha az én lányom ezt tenné (de nem merné, de tegyük fel), akkor _mindent_ megvonok tőle, lehet, még a szobája ajtaját is elveszíti. Kísérem az iskolába, tudom az órarendjét és időre érte megyek. A fodrászt számon kérem és ingyen visszafestetem a haját eredetire. Nincs telefonja, nincs internete, se tv. Minden nap, ha hazaért, csak tanulhat, és minden áldott este kikérdezem a leckét, akkor is, ha éjjel 2ig tart. A dohányzás pedig kizárt, gondolom ez triviális. A szeme előtt húznám le a slozin. Mivel a hozzáállásom eleve ilyen, nem hiszem, hogy ide eljutnánk valaha. De neked ez az utolsó lehetőséged változtatni, mielőtt otthagy a fenébe és lesheted. (Ha javít, dícsérd, jutalmazd, de csak apró lépésekben.)
2013. ápr. 17. 14:18
 4/14 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 17. 14:19
 5/14 anonim ***** válasza:
79%

ne haragudj de eddig mit csináltál? nem nevelted?

12 éves????

eddig el kellett jutni..

2013. ápr. 17. 14:22
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha 12 évesen így beszél veled, ahogy írtad, akkor a probléma nem most kezdődött, hanem nagyon régen. Nem szóltál rá soha hogy hogy beszél veled? Mi az, hogy húzzál ki a szobájából? Miért van egy ekkora gyereknél annyi pénz, hogy el tudjon menni fodrászhoz? Könyörgöm,még csak 12 éves!
2013. ápr. 17. 14:23
 7/14 anonim ***** válasza:
88%

Ez tini kor. Nevelni már nem tudsz, csak a meglévö értékekkel tudsz bánni.

Èn ezt tenném. Elöször is nem büntetném csak egyetlen egy dologgal, ami nagyon de nagyon gyorsan meg változtatja.

Innentöl kezdve egyszerüen mindenhova elkíséred. Menni akar a barátnöjéhez? Semmi gond, majd te elkíséred, és érte mész (közlöed a barátnö anyukájával, hogy egyedül ne engedje haza). Iskolába kíséred az ajtóig és oda mész érte.

Közlöd vele ha cigit találsz kidobod a szemétbe rögtön.

Ha nem tud egyedül tanulni akkor leülsz mellé és együtt tanultok.

Pont mint egy dackorszakos gyerekkel úgy kell egy tinivel is bánni. Amikor kislány volt és a forgalmas uton elszaladgált akkor megfogtad a kezét és kézenfogva kellett veled mennie. Kb 2 alkalom után már tudta, hogy ott tilos elszaladgálni.

Most ugyan úgy fogja megtanulni. Egy tininek annál cikibb nincsen mint ha az anyja kísérgeti minden hova, ez mindenféle szobafogságnál rosszabb. A szoba fogság meg még óriási dacot is kelt bennük így feleleges.

2013. ápr. 17. 14:23
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Számítógép ki, internet ki, mobiltelefon ki, zsebpénzt megvonni. Reggelente elvinni iskolába, du. érte menni.

Tudom, hogy ez nagyon drákói szigor, de legalább hatásos. Pár hét után, szerintem változna a helyzet.

2013. ápr. 17. 18:32
 9/14 anonim ***** válasza:

Oké, hogy kamasz, de azért nem lehet mindent erre fogni. Muszáj kordában tartani valahogy, mielőtt menthetetlen lesz a helyzet.

Először is szerintem beszélgetni kéne vele... Aztán jöhetnek a kemény büntetések: nincs zsebpénz, nincs elmászkálás otthonról, nincs gép, tv, telefonját el kell venni. Érte mész mindig a suliba és el is viszed, kötelezed, hogy tanuljon, mert kikérdezed. Talán tanulna belőle, de ez sem biztos (tapasztalatból mondom). Cselekedni kell, mert tényleg elveszítheted minden tekintélyed előtte! Nem szabad eljutni idáig!

Halkan megjegyzem, ha én így viselkedtem volna, a büntetések mellé kaptam volna egy jó csattanós pofont is...

2013. ápr. 21. 13:23
 10/14 anonim ***** válasza:

Nagyon jó válaszokat írtak az előttem szólók is! Csatlakozom hozzájuk! Következetesség nagyon fontos! Légy határozott!

Egyébként, lehet nagyon szigorúnak tűnik ez a rendszer, de ha csak így megy, hát akkor így.

2013. ápr. 21. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!