Pontosan hány éves kortól hány éves korig tart a tinédzserkor?
Sokan a 13-tól 17 éves korig tartó évekre teszik. De angol nyelvterületen 13-tól 19-ig szokták (teenager azaz thirteen-nineteen).
De olyat is láttam, hogy 10 vagy 11 éves kortól írta valaki.
Melyik nálunk a "hivatalos"? :)
Ez igaz...
pl. ha az angolból indulunk ki, akkor ten-eleven-twelve még nem "teen"
Thirteen, Fourteen, Fifteen, Sixteen, Seventeen, Eighteen, Nineteen - ők a TEENagerek nyelvtanilag
de szerintem egy 19 éves már nem tinédzser
A "teenager"kor tényleg az amit írsz, ott tényleg így használják.
Nálunk hivatalosan a serdülőkor, kamaszkor 18 éves korig tart. (Pl. így tanulod bioszból is)
A tinédzsert meg úgy használod ahogy akarod, vagy a kamaszkor szinonimájaként, vagy mint ahogy az angolszászok csak magyarosan írva. És mindenki úgy érti, ahogy ő akarja. :D
Köszi a választ!
Szerintem Magyarországon 13-tól 17 éves korig számítják a tinédzserkort (18 már nincs benne). Én legalábbis így tudom :P
tinédzserkor 13-19
kamaszkor 12-18
ennyi...A 10-11 éves, az még gyerek hivatalosan (és szerintem nem csak hivatalosan, hanem egy 11 éves még tényleg gyerek, a 12-13 éves pedig inkább csak kiskamasz...)
19 éves nem tinédzser? Dehogynem, könnyedén elképzelhető! Valaki még második X-ének kezdetét is kamaszkoraként éli meg.
Eredeti meghatározást a tudomásodra hozták már előttem (13-19), nagyjából reális is.
Az igaz, de nálunk hivatalosan 18 évesen felnőtt valaki, ezért írtam, hogy 19 évesen ez alapján már nem tinédzser.
Az más kérdés, hogy egyébként bőven lehet tinédszer :)
Egyetemen az egyik tételünkből másolom be: 1. Fiatal (juvenilis) kor:
újszülöttkor: 1-10. nap
csecsemőkor: 11. naptól 1 éves korig
korai gyermekkor: 1-3. év
első gyermekkor: 4-7. év
második gyermekkor: 8-12. év
serdülőkor: 13-16. év
ifjúkor: 17-21. év: az epiphysis porckorongok elcsontosodása, intenzív növekedés befejeződése, mennyiségi és minőségi változások jellemzőek
Nem tudom mennyit segítek vele, mert ebben nincs tinédzser szó, de azért gondoltam megírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!