Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Valaki figyelne rám és a...

Valaki figyelne rám és a porblémámra?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 6. 19:41
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Hát ez eléggé nehéz helyzet... Tényleg beszélned kellene akkor is a szüleiddel, vagy valaki mástól segítséget kérni...
2013. ápr. 6. 20:36
 12/35 anonim válasza:
Egyetlen megoldás van: határozottan a szüleid elé lépsz, és megmondod nekik, hogy komoly dolgokról akarsz beszélni, és nagyon szépen kérd meg őket, hogy vegyenek komolyan. Ezután mondd el nekik teljesen őszintén, hogy mit érzel, akár a barátaiddal, akár a szüleiddel kapcsolatban is. Majd kérdezd meg az ő véleményüket is a témáról, és kössetek kompromisszumot.
2013. ápr. 7. 03:36
 13/35 Gjuli válasza:

Szia!

A "rossz viszony" kialakulása sohasem egyoldalú. Te megteszel mindent azért, hogy figyeljenek Rád, s Te figyelsz rájuk? A szobában elvonultan nehéz a lelked mélyére jutni. Az együttélésnek megvannak a szabályai, amire Neked is oda kell figyelned! A barátaidtól való eltiltás nem valószínű, hogy azért történik, mert magányra akarnak ítélni. Te értékes embereknek látod őket? Keresd meg a saját értékeidet, s villogtasd meg azokat! Valóban keress értelmes elfoglaltságot Magadnak, a szüleiddel pedig teremts alkalmat mielőbb a problémád "kibeszélésére", mert Ti együtt vagytok a megoldás! Nem derül ki, miért érzed csúnyának és butának Magad, bár az a néhány rossz jegy talán arra is figyelmeztethetne Téged is, hogy kicsit nagyobb odaadással végezd a saját dolgaidat. A "barátok" hajlamosak az önsajnálatodat gerjeszteni, ezért mindenképpen a szüleiddel beszélj elsőként, tisztázzátok le a kölcsönös elvárásokat egymással szemben!:)

2013. ápr. 7. 06:52
 14/35 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy rossz a kapcsolatod a szüleiddel és úgy gondolod, hogy szar az életed. Viszont: Kiírsz egy kérdést ide úgy, hogy semmiféle részletet nem közölsz velünk csak azért, hogy mindenki sajnálkozva kérdezze tőled, hogy "mi a baj?". Pont úgy ahogy a 13 éves hülye ribik a facebookon. Aztán, miután elegen kérdzék, hogy mi a baj, leírod a problémádat, majd rá egy perce sértődést színlelve kiírod, "jaj, bánom, hogy kiírtam, ne foglalkozzatok velem, nem akartam az időtöket rabolni, blablabla". Csak azért, hogy még több figyelmet kapj. Szintén úgy, mint a 13 éves ribik a facebookon.
2013. ápr. 7. 10:51
 15/35 anonim válasza:
Ha mostanáig a szüleid nem jutottak el arra a szintre hogy megértsék a problémáidat, akkor ezután sem lesz jobb a helyzet, szinte reménytelen probálkozás "kibeszélni" velük, hiszen nincs bizalom egyik irányba sem. De mivel ők a szüleid és mindig is azok maradnak, nem szabad hogy elmérgesedjen a helyzet köztetek hiszen mindig is szükséged lesz rájuk, később meg nekik rád. Sajnos ezt a kis időt ami még hátravan a nagykorúságodig, ki kell "bekkelned" és fokozatosan önállósodni érzelmileg, persze nem úgy hogy közben esetleg rossz emberhez menekülsz. Sok sikert!
2013. ápr. 7. 11:39
 16/35 A kérdező kommentje:

Először is tisztáznám, hogy mikor kiírtam a kérdést elveszett a szöveg amit írtam alá , ezért újra be kellet írnom , de mire kiírtam már kommenteltek alá páran.

A szurkálódástól eltekintve köszönöm a válaszaitok.

2013. ápr. 7. 12:04
 17/35 A kérdező kommentje:

"Aztán, miután elegen kérdzék, hogy mi a baj, leírod a problémádat, majd rá egy perce sértődést színlelve kiírod, "jaj, bánom, hogy kiírtam, ne foglalkozzatok velem, nem akartam az időtöket rabolni, blablabla". Csak azért, hogy még több figyelmet kapj. Szintén úgy, mint a 13 éves ribik a facebookon."

Remélem feldolgoztad amit írtam , Igen figyelemre vágyok , biztos vagy benne hogy jól értelmezted a kérdésem...?! Kiírtam bánom , hogy ki írtam a kérdést, igen bánom , mert nem akartam konfliktust.

A ribizésed pedig nem egy komoly gondolkodásra vall , ezért inkább nem is véleményezném .

2013. ápr. 7. 12:12
 18/35 anonim válasza:
A ribiző tuti, hogy férfi, ők szeretik igy megtisztelni a hölgyeket, ha ismerik, ha nem. Neked kellene egy barát, vagy egy tanulótárs, vagy egy levelezőpartner, bárki, akivel el tudnál beszélgetni. Nagyszülők? Amugy meg tényleg foglald el magad a tanulással, valamilyen hobbival, bármivel. Ne lovald fel sajátmagad, nem biztos, hogy a szüleid nem veszik észre a jó oldalaidat, legfeljebb nem mondják. Beszélgess velük!
2013. ápr. 7. 13:23
 19/35 anonim válasza:

figyelj,muszály kiállnod eléjük és mindent elmondani nekik.Ha közbe vágnak akár kiabálva folytasd.pl.:nem,most ogenis végig hallgattok...

mond el mit érzel.sorold fel mit tettek ellened.de hogy át ne fordulj a ló másik oldalára néha fűzd bele hogy pl.:eltiltottatok a barátaimtól csak mert nem minta tanulók én nem minta emberek,ÉS LEHET HOGY MINDEZT AZ ÉN ÉRDEKEMBEN AKARTÁTOK TENNI,de ezzel csak annyit értetek el hogy már senki, sincs.Se barátom,se barátnőim,de még talán családom se.

itt valószínüleg rádkiabának v. nem tudom hogy:túlzásba azért ne ess!

De te nyugodtan folytasd.Érvelj hogy alig látod őket,hogy milyen rossz a kapcsolatotok és hogy ez mennyire bánt.

Remélem segíthette ha igen kérlek írd meg!

2013. ápr. 7. 13:34
 20/35 anonim válasza:
*senkim
2013. ápr. 7. 13:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!