Mit lehet tenni, ha kevés önbizalmam van?
Borzasztó pici önbizalmam van, annyira,hogy utcán nem vagyok képes felhajtott fejjel menni és az emberekre nézni.
Amúgy lány vagyok,16 éves.
Régebben borzasztó sok bajom volt magammal: fogaim,szemüvegem,pattanások,nagyon rövid haj,testalakom minden. Eldöntöttem,hogy megváltozok.EZ így is történt:
A fogaim helyre jöttek (éjszakai fogszabályzó)
Szemüveg helyett kontaktlencsét használok
A hajam már a hátam közepéig ér,megnőtt
Lefogytam,már 49 kg vagyok
Pattanásaim sajna még mindig vannak,talán ez itt a legnagyobb baj.. (járok kozmetikushoz,bőrgyógyászhoz,szóval teszek ellene),de azt érzem,hogy ilyen arccal senki se szerethet (szerelemből) és képtelen vagyok nyitni mások felé. Tudom,hogy nem ez a fontos blablaa.de nem vagyok h/lye ha látok egy pattanásos arcú lányt ÉN IS megbámulom őt és nem azt gondolom,hogy milyen szép. És ekkor eszembe jut,hogy bakker én is ilyen vagyok:/
Azzal is tisztában vagyok,hogy örüljek,hogy ez a legnagyobb bajom (amúgy nem,csak nyílván a komolyabb gondjaimat nem itt fogom közszemléletre tenni),de iszonyúan zavar ez az önbizalomhiány.
Mit tudok tenni?
Udvarolgatnak nekem a fiúk,meg befütyülnek nekem,meg is bámulnak,de ilyenkor mindig arra gondolok,hogy csak gúnyt űznek belőllem és csak viccelődnek rajtam.
Azt is tudom,hogy ez elfog múlni,meg kamasz panasz,de zavar. Zavar,hogy ha tükörbe nézek sírnom kell. Mi segíthetne ezen?
Ja és rátesz egy lapáttal,hogy itthon,a szüleimtől kapom az ívet.. apa is mondta valamelyik nap,hogy "te meg ilyen ragyás fejjel mész suliba?"
...
Nincs gond a barátokkal,vannak és könnyen is barátkozok,de tudod mindig bennem van a tudat,hogy milyen az arcom.
Csak ha valaki komolyabban nyitna felém én szegényt mindig lekoptatom,mert félek:s
Apáéknak nem szoktam viccesen visszaszólni,mert nem gondolom vicces témának,főleg,hogy tudják,hogy mennyire érzékenyen érint. Egyszer mikor családi vendégség volt nálunk és csokit ettem akkor apa rámszólt,hogy "hé minek eszel csokit?hogy még több ragyád legyen?nincs még elég?" és ezt így hangosan,mindenki előtt én meg elsírtam magam és kirohantam és hallottam,hogy szídott,hogy milyen vagyok és mit képzelek magamról:/
Jó tudni, hogy tettél annak érdekében, hogy megváltozz, sokan nem képesek erre, ígyhát gondolom elszánt voltál, ergo bíztál magadban és a tettek mezejére léptél az önsajnálat helyett. Ez tekintsük az első lépcsőfoknak, és, mint tudjuk az a legnehezebb.
Az még egy piros pont, hogy a változás után önmagad maradtál és nem egy új divatklónnal lett gazdagabb a kicsi világunk, dicséretes az ilyen.
Esetleg kezd el sportolni. Ha tisztában vagy a képességeiddel az adhat egy plusz löketet. Vagy alkoss! rajzolj, vagy, ha értesz hozzá írj verseket! Csinálj valamit, amire büszke lehetsz, talán akkor helyrejön az önbizalmad.
Köszönöm. Kedves vagy:) Igazából,amit ide leírtam azt senki se tudja,hogy így gondolom,sőt a legtöbben azt se tudják milyen voltam (8.után ahogy elballagtam úgy kezdtem el,hogy mire tovább tanulok megváltozzak).
Sportolok-táncolok és elég sok hobbim is van,de semmi sem tudja igazán elvonni a figyelmem a tényekről.:S
Pattanásokra kenőcs: isotrexin. Ezt a háziorvos is feltudja írni.
Messze az egyik legjobb ilyen kenőcs. 3-4-el próbálkoztam de csak ez vált be hosszú távon. /nem mondom, hogy nem lesznek soha többet de viszonylag gyorsan letisztítja az arcod--> osztálytársam szerint olyan mintha photoshop alá feküdtem volna :D/
Most voltam bőrgyógyásznál. 1-2 hónap múlva (ha minden jól megy) az arcom már rendben lesz,vagy legalábbis szebb lesz. hátha ez segít az önbizalmam növelésében is.
Köszönöm szépen,hogy írtál,ezen a photoshoposon pedig jót nevettem :D
Kedves Kérdező!
Az egyik lány, akit a te korodban legjobban megkedveltem és egy időben vonzódtam is hozzá, szintén meglehetősen ragyás arcú volt és görbe volt az orra. Legalábbis az embereknek általában ezek szúrtak szemet. De egy rettenetesen jó ember volt és az őszinte mosolya sokkal többet jelentett, minthogy van-e pattanás az arcán, a görbe orra meg még tetszett is :-)
Vigyázz azzal, hogy ennyire hajszolod a tökéletességet! Jó, ha tudsz tenni azért, ami fontos neked, de ha már másban is folyton meglátod a hibát, magadban meg pláne és erre pazarolsz rengeteg energiát, az nem jó.
Milyen magas vagy? 16évesen a 49kiló nekem kevésnek tűnik. Hasonló súlyban vannak barátaim, de ők pici lányok eleve és még így is elég soványak. Jó dolog vékonynak lenni, de ha túlfogysz, az nem is szép és nem is vonzó. Meg persze egészségügyileg sem túl jó.
Sajnálom, hogy az apád ennyire nem érzékeny a lelked irányában, nem szabadna ilyeneket mondania. Ha ennyit foglalkozol a külsőddel, egész biztos vagyok benne, hogy nem érdemled ki.
Ha pedig udvarolnak a fiúk, hát hidd csak el, hogy tetszel nekik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!